• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: Vis co ? premyslel jsem o tom dlouhou dobu (zadne impulsivni rozhodnuti) a myslim si ze mi v zivote neprinasis zadnou pridanou hodnotu a vlastne nic pozitivniho. Takze si rozsirim ignore o 1 cloveka bude se nam obema zit lepe, jo ? Ahoj.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    XCHAOS: Me spis prijde divne, ze Elon chce mit z Twitteru takovou jako omni aplikaci, jako treba Wechat v Cine. Coz podle me neni uplne spatny napad, nicmene kdyz zacne tim, ze z platformy takhle ostentativne vyhodi cloveka kterej ho osobne sere, tak nechapu kdo by si to porizoval, kdyz te muze kdykoliv Elon zabanovat a odvolani zadny nemas (upozornuji ze ten clovek neporusil zadny platny US zakon)
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: To je nádherné jaký je tu Musk pro některé prostě Zlo a Satan - přitom na jedné straně mu tu radíte, aby nelétal, když nechce být sledován a na druhé straně řešíte (nyní jeho) Twitter. Vždyť jestli se Vám nelíbí, tak se řiďte vlastními radami - nechoďte na Twitter, nečte TW, nemějte/zrušte TW profil, dejte si třeba i blokaci na URL a DNS adres Twitteru a budete mít klid ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: podívej, mě je skoro už 50 a jsem celkem zvyklej, že věci, u kterých jsem byl early adopter, mě často znechutěj, když začnou bejt in.

    Takže jsem zkrátka byl early adopter Elona a když se z něj stal mainstream, tak už mi tolik nebaví :-) zkrátka Tesla měla vyrobit luxusní, ale stále cenově dostupné elektrokolo s perfektní rekuperací a pak mohl mít moje prachy. Nevyrobil, naštval mi, at' si letí kolonizovat Mars, a na Twitter kašlu (taky jsem BTW byl early adopter... a retwítoval na něm Elona, jako vůl...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: čímž se ale dostáváme k otázce, zda bohatství může být anonymní... společnosti měly vždy tendenci se transformovat směrem ke kastovním společnostem právě asi i kvůli regulaci úniku informací...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Podivejte se, to co predvadi Mosk s tim udajnym stakovanim je jenom medialni divadelko - jeho sere jeden ucet uz hodne dlouho a nemel legalni duvod ho sejmout. a sup to je nahoda - najednou je stalkovani strasny problem (protoze pred tim se to urcite nedelo), hele jeho manzelku a jeho dite dokonce ohrozuji !!! a mozna i jeho stene ! - to musime toho cloveka zabanovat. Jeste stesti ze jeme ho zabanovali uz vcera.

    Pointa tohohle je ze :

    1) Elon lze, vymysli si, prehani a je pokrytec. Zadny problem, tohle delal doted i kdyz ne v takove mire. Napriklad manipuloval ceny akcii, pritahoval pozornost ke svym projektum (tzn. elonova konstanta) a vubec obcas na tom twitteru blouznil dost divny veci.

    2) Prevzal twitter, je ted jeho a vsem to dava jasne najevo. Pointa je, ze kdyz se znelibis Elonovi, proste pujde z Twitteru. To je fakt.
    Ok, muzem si rict ze tenhle clovek ho dlouhodobe sral a ze to muze vnimat jako ohrozeni svoji bezpecnosti, i kdyz v realu si tyhle informace muze opatrit kdokoliv a i koneckoncu i detailenjsi o tom kde kdy Elon bude. Oproto tomu odbanoval treba Truma, ktery byl kousek od toho aby nechal povrazit vetsinu senatoru a provedl prevrat v USA. to neni pouseni bezpecnosti ?


    Ale ve finale to bude elon ktery bude rikat - ted zabanujte vsecky (a ted si vymyslim) zidy. A pak shadowbanujte vsecky levicaky. A taky vsechny buzny. A taky amplifikujte dosah vsech flateartheru a vyznavacu Cthulu. A kdyz ty se nahodou dostanes do jeho hledacku, nic ti nepomuze. Jasne, tady Pes si mysli ze to je spravne a ma to tak byt, protoze zrovna dnes nahodou souzni Elon s jeho svetonazorem. A co kdyz zitra nebude a zabanuje jeho?

    Ostatne presne tohle se deje na svete v mistech jako Rusko nebo Tureco v realu (vymyslime zakon, zavrem chlapika) a predevsim se to deje v Cine, s kterou ma Elon dost uzke vztahy.

    Co uz, Twitter neni jedina socialni sit, zejo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Teen Who Tracked Elon Musk’s Private Jet Stirs Security Response
    https://www.forbes.com/sites/douggollan/2022/02/02/elon-musk-private-jet-tracker-likely-to-stir-industry-response/?sh=51786ffd1c5f

    "The real-time tracking and online broadcasting of business aviation flights—by anyone, anywhere in the world, with any motive—raises many serious concerns, including with regard to passenger security, safety and corporate espionage. These concerns have been repeatedly reflected in bipartisan congressional legislation requiring the FAA to provide an opt-out from real-time flight tracking," says Dan Hubbard, spokesperson for the National Business Aviation Association. "This latest example of flight-stalking underscores the need to ensure that people aren't required to surrender their personal security and safety just because they get on an airplane."
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: když nechápeš, tak stejně nepochopíš...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PES: opět mistr v tom minout pointu.

    především ten bot nedela nic jiného než sbírá veřejné dostupné informace. a jak souvisí jeho lítání s tím že ho někdo střelí?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Vzdyt se to nijak nevylucuje. Naprosto chapu a respektuju to, ze jen hlupak nemeni sve nazory. Elon koupil twitter i kvuli free speech a rikal, ze tam necha i typka, kterej ho stalkuje. Zabannoval treba svyho kamose Kanyeho, kterej uz byl pres caru, prestoze s tim nekteri nesouhlasili, ale v podminkach twitteru bylo jasne receno co je free speech a co uz antisemitismus apod. Potom co odtajnil interni komunikaci minuleho vedeni twitteru ohledne prezidentskej voleb, uprednostnovani demokratu apod mu zacali chodit vyhruzky a pote, co nekdo sledoval a pak zablokoval auto kde jelo jeho dite svuj postoj ke stalkerum prehodnotil a ucet kterej stalkoval a zive sdilel jeho cesty letadlem proste nechal bloknout. Lidi ktere nekdo stalkoval nebo se je nekdo pokusil unest to tam podporujou. Viz treba - [KOUDY @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)] Co na tom nechapes? Co ti na tom prijde divny? Cekas ze zadnej clovek svoje nazory nezmeni? Nebo ze se pravidla po koupi twitteru menit a upravovat nebudou? Nechal bys tam treba miliardu neaktivnich uctu nebo botu? Ktery Musk smazal? Moc nechapu tvoji logiku uvazovani. Podle me je stalking celkem zavazna vec a vubec nevim co by nekomu belo bejt do toho kam jezdi arnaut nebo musk na jidlo nebo kam jezdej jejich deti do skoly ci kam kterej miliardar zrovna leti. To je snad soukroma vec tech lidi. Nejsou to verejni cinitele voleni lidem ve volbach, ale podnikatele.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Až nějaký pako Muska střelí (jako mají v US celkem "tradici" třeba s prezidenty) a navigovat se bude i s pomocí těch Stalking-účtů, tak tomu nejspíš mnozí (i tady) naneštěstí ještě zatleskají...
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: tak Twitter koupil, ne aby dělal free speech, ale protože musel. A teď se v tom plácá.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: nějak ti unikají oba aspekty.

    předtím slibil, že kvůli free speech ohrozí svoji bezpečnost. pak když na to reálně doslo, free speech šla stranou. pořád veris že Twitter koupil aby nám zabezpečil free speech?

    account autora jeho bezpečnost neohrožoval. stejného cíle by dosáhl zákazem toho bota. kam se poděla free speech člověka, který maximálně nadával "zakázali mi bota" ?

    zakázat na Twitteru, co může někdo dělat jinde mu stejně nepomůže. trackovali auto?
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: když se mu to nelíbí, ať nelétá. Pravidla jsou jasná.

    S autem to nesouvisí nijak.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: jj. Tobe nikdo chtit unest dite asi nebude..protoze nikoho nezajimas..u Muska nebo Arnauta ci Gatese to bude jine a s tim je treba se smirit a respektovat to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: tak hlavně ty miliardáře, že?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/MarioNawfal/status/1603225346211454977
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Diky za feedback panove, ale mam na to jinej nazor. Viz i ten komentar Arnauta niz. Nikdo by nemel zvlast v dnesni rozpolceny dobe mit moznost trackovat miliardare a jejich rodiny a zive to hazet na socialni site.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: nekdo trackoval moje auto, takze zakazu soukromy ucet cloveku, co nema s autem nic spolecnyho, zatim co moje ADSB data k letadlu jsou stejne porad dostupny a trackovatelny jako predtim

    makes sense...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: změnit pravidla po tom, co něco uděláš, aby jsi to udělat směl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam