• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: vis co nechapu, proc si nejbohatsi clovek planety neplati soukromou ochranku? predpokladam, ze by nemel problem najmout nejaky profesionalni kontraktory ze soukromych firem, ktery zamestnavaji bejvaly armadni specialy a pronajimaji je jako ochranky do rizikovych zemi.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: když byla možnost že si to v budoucnu rozmyslí kvůli externímu vlivu (ačkoliv zdroj se nezměnil - ten tweetoval stále stejně), tak neměl slibovat že ten účet banovat nebude

    a ano, veřejně prohlásit "nebudu ho banovat" se považuje za slib
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: slib proste zrusil, no.
    Je nejbohatsi clovek planety ktery si koupil nejvlivnejsi platformu, tak si to muze dovolit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Me teda prislo, ze potom co nejakej stalker zablokoval auto s jeho ditetem zmenil nazor. Viz i jeho dalsi tweety. Se slibem to vubec nesouvisi. Proste mu jde o bezpecnost jeho a jeho rodiny. Tady mi to prijde vysvetleny zpusobem, ze to musi pochopit i tupa opice - [KOUDY @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)]
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: jako pravičák uznávající kapitalizmus, bys měl Muska pomluvit, protože on nezměnil názor, ale porušil slib. A kapitalizmus je založený hlavně na dodržování slibů a dohod jak o tom psal již Adam Smith
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: tak ked da vseckym RO, aby tu nebolo smeti, tak budete mrncat ze to je utok na free speech :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN: Ty tady v te petatricate denni debate o tom, co zas Musk udelal na Twitteru a komu z cechacku se to libi ci nelibi uplne prehlizis dulezity veci hele! - [KOUDY @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)] :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    https://twitter.com/SpaceX/status/1603488658085945344?s=19
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    KOUDY: takže za necelý den jsme se posunuli z práva na soukromí a WoN't SomEonE tHiNK oF tHe ChIldRen na might makes right. Tímhle tempem to dva roky nevydržíš hele. :/ Přidej
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    #kecy
    Hm... 135 novejch... copak to asi...

    Kurva!

    A ted mi reknete, kterej z vas je pro-kremelska chujlo filcka?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Yes..jako pravicak uznavajici kapitalismus vas tu budu svejma nazorama strasit jeste dlouho. Treba tim, ze i miliardari muzou menit sve nazory, nebo ze kdyz si nekdo koupi nejakou firmu, tak si s ni muze delat co chce a ze pokud se ti to nelibi, tak v te firme nemusis bejt a neni treba vsude po netu fnukat, ze se ti nelibi kam ta firma smeruje apod :)..Be a man.
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Takže tu minimálně ještě dva roky uvidíme Koudyho dělat argumentační stojky a racionalizace? Super! :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jestli fakt z twitteru odejde polovina uzivatelu a do dvou let jich nebude vic nez ted a jestli bude twitter za dva roky vic prodelecnej nez byl pred koupi Muskem..tak se klidne omluvim a uznam, ze je Elon spatnej podnikatel a krizovej manazer a nedokaze ztratovy firmy vytahnout z pruseru. Nemam s tim problem :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: ja hlavne cekam, jak si KOUDY zduvodni ty linky ma mastodon :-D
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Zeman se taky nakonec za toho Putina musel omluvit, ze se spletl :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BRAMBOROVY_KRAL: Jestli te trapi, ze nebrecim kvuli tomu, ze Kanye dostal od Elona ban, tak zacni pit nebo fetovat, nebo se s tim smir nejak jinak. Nemusis tu furt zebrat o pozornost :)
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    Byl tady někdo u toho když se na Twitteru řešilo banovani parody/impersonation accounts? Zajímalo by mě co na to tehdy říkal Koudy. Mohli bychom na nástěnku dát postupně se rozrůstající tabulku skupin uživatelů, kteří dostali ban, a vedle každé skupiny dát Koudyho mental gymnastics ospravedlnění, proč dotyčná skupina nutně musela dostat ban, přesto že Musk přece nikoho cenzurovat nechce, pokuď vyloženě neporušuje zákony.

    Zatím registruju:
    - parody accounts
    - accounts that use the n-word/racial slurs
    - accounts that repost open source location data
    - journalist accounts that report on the bans
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    AVATAR: Asi si tu svoji nechapavost budes muset dospat :(

    Mluvčí Twitteru sdělila webu The Verge, že pozastavení účtů souvisí se sdílením lokačních dat.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/twitter-musk-zablokovani-uctu-novinari.A221216_061631_eko-zahranicni_hovo?

    Twitter zablokoval účty několika renomovaným novinářům, kteří se zabývali majitelem společnosti Elonem Muskem, upozornila stanice BBC. Mezi zablokovanými žurnalisty jsou mimo jiné redaktoři deníků The New York Times, The Washington Post nebo stanice CNN. Mluvčí Twitteru webu The Verge sdělila, že pozastavení účtů novinářů souvisí se sdílením lokačních dat.
    Twitter zablokoval účty prominentním novinářům, kteří informovali o Muskovi - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-twitter-zablokoval-ucty-prominentnim-novinarum-kteri-informovali-o-muskovi-221479

    Neither Musk nor Twitter responded to a request for comment Thursday evening, and the platform did not explain precisely why the journalists were exiled from the platform. (rozumej, nikdo z Twitteru ani Musk se neobtezovali reagovat na dotazy CNN)
    https://edition.cnn.com/2022/12/15/media/twitter-musk-journalists-hnk-intl/index.html

    The reporters who have been banned all seem to have recently tweeted about Musk’s attempts to crack down on the sharing of the whereabouts of his private jet. Apparently, though, accounts that can’t post can still join a Twitter Spaces live audio chat.
    ...
    In that conversation, Musk accused the journalists of “ban evasion.” Once the ElonJet account had been banned from Twitter, its owner set up accounts on Facebook and Mastodon. By posting links to those accounts, he argued, the journalists were trying to get around his ban.
    Elon Musk starts banning critical journalists from Twitter - The Verge
    https://www.theverge.com/2022/12/15/23512004/elon-musk-starts-banning-critical-journalists-from-twitter
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PER2: tak neviem, bud to zmazal alebo je to fake screenshot, cez advanced search som to nenasiel :\
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: ne, furt nic. Vubec nechapu, co se snazis sdelit.

    Mluvci twitteru neco tvrdi. Zabanovanej novinar to vyvraci. Holt si budes muset vybrat komu verit. S idnes ani novinkama, ani ceskyma miliardarema to nema nic spolecnyho, ti jen sdili dostupny informace.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Idnes se stejne jako seznam odvolava na tvrzeni mluvci twitteru. Nesmis cist jen nadpisy clanku, ale rozkliknout je :)..Pokud v tom clanku idnes lze a mluvci twitteru nic takoveho nerekla, tak lze i seznam, protoze napsal to same :). Obe media vlastni excentricti miliardari jako je Musk. Jedno Babis a druhe Lukacovic..:)..ale to jsme tu uz OT.

    1) jinak ti novinari sdileli data o poloze Muska?..Proto dostali ban?
    2) Ne, novinari nesdileli data o poloze Muska. Jen o nem psali o Muskovi, seznam nize. Nikdo z nich nesdilel v realnem case polohu miliardarova letadla, a zabanoval je kdyz mu to na tech twitter spaces rekli..
    3) Jasny..takze na idnes kecaj a novinari zadny data o poloze muska nesdileli.
    4) lžou slouhové sympatického slovenského podnikatele? I dnes.
    5) Tak to same pise seznam, ale ten vlastni dalsi miliardar no..S tema miliardarema je potiz. Skoda ze vsichni nemuzeme bejt chudy a spokojeny nuly. Na svete by bylo krasne :)
    6) Pokud myslíš tohle, tak to tam nepíší. Změnili to nebo se pleteš?
    7) [KOUDY @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)]
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: oficialne jsem te prestal chapat a nebudu se uz ani snazit :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Idnes netvrdi..viz E2E4 niz.. "novinari idnesu citovali BBC, ktera citovala mluvci twitteru. "Mluvčí Twitteru sdělila webu The Verge, že pozastavení účtů souvisí se sdílením lokačních dat." ..a stejne tak to citovali novinari ze seznamu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam