• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: opakuješ to samé, co jsem říkal já: americký politický systém je hodně jiný, než náš, nejsme na něm experti a pokud tento systém známe z literatury a z filmů, tak je to často z období jeho "zlatého věku", kdy měl poměrně vyspělé opravné mechanismy, kdy v USA střední třída ovládala asi 60% majetku (nevím přesně, nějaké takové číslo) a pokud by někdo mluvil o "horním 1% procentu", tak by si všichni mysleli, že mluví o historii železničních a případně ropných magnátů konce 19.století a začátku 20.století.

    Souhlasím zejména s tím, že tak jak se to jeví nám, se skutečně USA dostaly na pokraj jakési občanské války měst z obou pobřeží proti "vidláckému" vnitrozemí. Životní styly jsou tak rozdílné, že se vlastně možnost nějaké komunikace ztratila. A popravdě, nechci tu vykřikovat, že na vině jsou jen republikáni a gun nuts - věc je složitější, a celé je to vlastně jakýsi "marxismus naruby", protože "venkované" často ani nepokládají řadu městských profesí za reálné profese... u právníků toto třeba ještě lze chápat (velkým kořenem nenávisti k Hillary bylo jistě i to, že byla profesí právnička), u antivaxerů a nedůvěře k lékařům a vědcům toto už zavání lehce nástupem středověku. Naproti tomu ale obor "liberálních věd" (odtud dvojsmysl až trojsmysl v chápání slova "liberal" v americkém prostředí) se skutečně asi dost odtrhl od reality a celá high-tech americká společnost se ocitla trochu ve vzduchoprázdnu, když spousta profesí udržující v chodu sofistikovaná technická odvětví se ocitli v roli jakýchsi podřadných údržbářů. Takže existuje jistá tradice amerických technologických podnikatelů - v podstatě dnes už skoro staletá - označovat se za "pracující třídu" a Elon se k téhle tradici viditelně hlásí.

    Celé to nemá jednoduché řešení a dopad na okolní svět, pokud by to skutečně skončilo nějako občanskou válkou, by byly drtivé. Za správné řešení ale nepokládám aby se jeden bláznivý miliardář snažil transformovat centralizované sociální médium na "aplikaci pro všechno" a nějak osvíceně zhora zabránil (velmi teoretickému) "protěžování Demokratů" - fakticky, nezdálo se mi, že by tam Trump měl málo followerů a vlastně ho zařízli až když se jeho stoupenci de-facto pokusili o puč.

    Nejsem Američan, takže holt můj názor je nemusí zajímat... ale řada komentátorů vidí řešení v transformaci amerického systému dvou stran na nějaký systém poměrného zastoupení, který by skoncoval mj. s gerrymanderingem (mimochodem, velmi ohavná zbran', kterou nejčastěji používají Republikáni proti Demokratům, když Demokrati proti nim zase používají hlasy přistěhovalců...) a tou nemožností komunikace a vytvořil by systém odhadem minimálně pěti velkých (+ klidně stávajících dvou menších) stran, které by se po volbách nějak musely dohodnout na koalicích - v evropském stylu.

    Každopádně, znovu opakuju, že pro nás jako pozorovatele žijící mimo USA je to stěží srozumitelné. Věci jako masové střelby ve školách nám přijdou šokující - ale USA jsou obrovské a do měst, kde se to stalo, je to pro většinu Američanů v daný moment ještě dál, než pro nás třeba na Balkán nebo do rozstřílených měst na Ukrajině. "U nás" se taky dějí hrozivě věci... akorát se nám je daří vytěsnit, daří se nám udržet si od nich distanc... a nejspíš podobně to funguje i tam, většinou je to považováno za šokující kauzu jednoho specifického města a chrání je nějaká mentalita "u nás by se toto stát nemohlo"... v našem městě, v našem státě, apod. A celé to pak nějak redukují do toho emocionálního shittstormu "zasraní Demokrati"/"zasraní Republikáni" a najdou si nějaké racionalizace, proč za to ve skutečnosti můžou "ti druzí".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/elonmusk/status/1604193864515887105
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: klid, ani Howard Hyughes nakonec nezemřel za záhadných okolností (pokud vím :). A to přitom ten film o něm vypadal dost dramaticky.

    Elon např. ještě ani nenasedl do žádného ze svých výtvorů, aby se v nich zkusil zabít (teda kromě elektromobiů, kterými občas srazí nějaký ten patník). Optoti tomu Hughes nouzově přistál s Hughes Racerem (jeho ukradené plány se údajně staly předlohou pro japonské Mitsubishi Zero, které prý svými parametry připomínalo právě spíš závodní letoun 30.let, než typickou stíhačku, málem se zabil v experimentálním špionážním letounu vlastní konstrukce a podnikl jediný zkušební let v na dlouhou dobu největším hydroplánu světa.

    Elon je popravdě docela nudnej, čekal bych, že aspon' si troufne posadit se do zkušebního letu Starship... ale ne, on udělá pokusný králíky z nějakých umělců... !
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    YMLADRIS:
    Na tvém "shrnutí" mě asi nejvíc sere, jak systematicky odmítáš pojmenovat viníky situace, a na konci takovým tím "ke kompromisu vyzývajícím" hlasem mudruješ, jak je strašně důležité, aby se lidi chovali rozumně.

    Kde přesně je v tvém příspěvku zmíněno, že to byla Republikánská strategie Newta Gingriche, který v devadesátých letech převzal strategické řízení Republikánů a zavelel k non-stop démonizaci Demokratů? Po 30 letech tohoto přístupu není divu, že toho mají Demokrati dost a nechtějí se s Republikány stýkat a bavit -- ty by ses copak bavil se sousedem, který by o tobě každý den všude tvrdil, že prcáš malé děti a po nocích mučíš psy?

    FBI varovala všechny sociální sítě, že před volbami 2020 se dá očekávat, že nějaká organizovaná skupina vyprodukuje a zkusí na nich publikovat kvanta sraček očerňujících ZEJMÉNA Demokratické kandidáty, ačkoliv na pozoru se mají mít i před možností, že by to bylo cíleno proti Republikánům.

    Když pak přišly bláboly o notebooku Huntera Bidena, všechny sociální sítě zvažovaly, jak se k tomu mají postavit. Twitter na JEDEN DEN blokoval přímé odkazy na článek v bulváru, který publikoval lehce rozmazané fotky nahého Huntera Bidena, druhý den své rozhodnutí změnil a nechal tomu volný průběh.

    Z celých těch slavných Twitter Files akorát vyplývá, že FBI nahlašovala Twitteru mraky účtů, které šířily bláboly a případně si dělaly srandu ve stylu "Jsem sčitatelka lístků, za každý lajk u tohoto twítu smažu jeden Republikánský hlas!". Důvod, proč to FBI hlásila a žádala Twitter, aby zvážil, zda to náhodou neporušuje jejich Pravidla Služby (ToS)? Geee, možná se FBI bála, že nějaký vypatlaný Trumpista tyhlety vtípky vezme vážně a uvěří tomu, že volby byly zmanipulované, a že pak vezme do ruky zbraň a půjde "bojovat proti Demokratickému spiknutí". Určitě si říkáš, že FBI jsou paranoidní magoři, protože přece v USA nejsou žádní lidé, kteří by uvěřili výmyslům o tom, jak byly volby zmanipulované, a už vůbec ne do té míry, že by vzali zbraně a šli si to vyříkat se zákonodárci do Capitolu, že jo? Proto taky je 6. leden 2021 naprosto bezvýznamným dnem, kdy se nic zásadního nestalo, že jo?

    ================

    Faktem prostě je, že v USA probíhá, zejména ze strany Republikánů, desítky let trvající válka proti vzdělání. Nechtějí mít vzdělané voliče, kteří by znali skutečnou historii své země včetně všech těch svinstev, co se udály od Kolumbova příchodu, nechtějí vzdělané voliče, kteří by dokázali prokouknout, že Trickle Down ekonomika nefunguje a fungovat nemůže, nechtějí vzdělané voliče, kteří by si dokázali vydupat věci typu univerzální zdravotnictví nebo ochranu zaměstnanců. Chtějí nacionalistické stádo, které se nechá oškubávat sponzory politických stran. Takže nyní, po čtyřech dekádách boje proti vzdělanosti, mají Republikáni konečně to, co chtěli; po cca 30 letech démonizace Demokratů mají to, co chtěli - armádu primitivů posedlých zbraněmi, kteří nepřemýšlejí a neověřují si fakta a uvěří všemu, co jim Fox News řekne.

    A do téhle situace přijde Musk a vyháže tým, který promazává manipulace a hoaxy a jeden z jeho prvních nápadů je "Pojďme sem pozvat zpátky toho hajzla, který málem uspěl v zavraždění viceprezidenta USA, aby pak mohl vyhlásit stanné právo a zrušit Bidenův nástup k moci".
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: u nás v Česku se tomuhle neříká hybridní válka ale attention whore
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Rozhodne ho nevnimam tak, ze vsechno dela spravne. Nevnimal jsem tak ani Bezose nebo Jobse ci Gatese a dalsi..Takze opet spatne. Pises ze jede na co nejvetsi zisk a ja uz nekolik hodin zpatky psal to same na konci postu na ktery ti hazim link..a ty me tu potom co napise uplne to stejne reknes, ze jsem naivni..tka tyvole..Fakt bude lepsi se na to vysrat :)..Mozna spis zacni cist posty od YMLADRIS..tam je to vysvetleny vic polopaticky jak se chovaj media v usa..o cem byly a jsou twitter files..jak predchozi vedeni twitteru brutalnim zpusobem nadrzovalo demokratum a ovlivnovalo volby atp..:)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    A seru na tebe, tohle fakt nema smysl. Sorry vsem.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: to, ze znas jeho chyby nemeni nic na tom, ze ho vnimas jako genia, kterej vsechno dela spravne a i kdyby vyvrazdil tu skolku, tak najdes duvody, proc ho hajit.

    Stejne tak, jako babisovi volici.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: jo, v miliardari, co po celou svoji karieru jede na co nejvetsi zisk, vidis mesiase, kterej jen trolli.

    Ses stejne naivni, jako lidi, co rikaj, ze babis sel do politiky, aby zachranil cr, ze mu o penize nejde, protoze jich ma dost.

    Nevim, proc me ta tvoje naivita tolik irituje, ale respektovat ji fakt nedokazu.
    PES
    PES --- ---
    Mimochodem k tomu soukromí - tady máte jednu "soudničku" od konkurence - takže se pak divte Muskovi...
    Šíříte nenávist, zabila mi tátu. Etiopan chce po vlastníkovi Facebooku miliardy - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/meta-platforms-soud-etiopie-podnecovani-nasili.A221215_090523_zahranicni_hovo

    Skupina, která Metu u soudu obvinila, tvrdí, že veřejnost potřebuje ochranu před „žalostným selháním Facebooku při řešení násilí na jeho platformě“. Toto selhání podle skupiny přispívá k šíření nenávistného a nebezpečného obsahu.

    Můj otec byl zabit kvůli facebookovým příspěvkům, které jej identifikovaly, falešně obvinily, prozradily jeho adresu a volaly po jeho smrti,“ uvedl Meareg v prohlášení pod přísahou. Jeho otec, Meareg Amare, který byl univerzitním profesorem chemie, byl zastřelen před svým domem loni 3. listopadu. Přestože nenávistné příspěvky byly na Facebooku nahlášené, platforma je smazala až více než týden po jeho smrti.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Na to co jsi napsal uz jsem ti odpovidal. Vidim to dost jinak, ale respektuju tvoji paranoiu ze si musk potrebuje ohledne nejakejch novinaru chranit prdel apod..Ja za tim vidim spis opak a to ze je chtel pekne vytrollit a trochu jim nastavit zrcadlo, stejne jako mediim pro ktere ti novinari pracuji. Viz screenshot u meho postu, kde lidi (a tech komentaru tam jsou desitky) pisi, jak je vtipny ze media najednou obratily o 180 stupnu.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: kdyby mel tim pool (kluk, co se proslavil tim, ze se pridal k protestum a na mobil natacel burany, co se chystali lynchovat lidi a nicili cizi mjetek) pravdu, tak stacilo podat zalobu ve chvili, kdy elonjet vzniknul.

    Jinak jako obvykle - nulova relevance k tomu, co jsem napsal.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: hele posledni pokus...

    Musk udela picovinu - z minuty na minutu zmeni podminky uzivani a z lidi, kteri do te doby zadna pravidla neporusovali udela v ramci twitteru "zlocince". Takhle to delaj diktatury, aby se zbavily svych oponentu.

    Okamzite a bez varovani zabanuje novinare na neurcito, coz je v demokraticky spolecnosti no go. Kupodivu, novinari jsou v civilizovane spolecnosti chraneni zakony a eu pripravuje zalobu, dostava hate zleva zprava.

    Takze je potrebuje odbanovat. Co muze udelat proto, aby nevypadal jak debil, co se ozralej rozhodl pro nesmyslnej a sebedeatruktivni krok? Nechame to na lidech, udelame anketu.

    Tak udela anketu, kde da omezenej vzorek odpovedi. Chybi tam treba i moznost, ze by ty ucty nechal zabanovany. Da tam nejprisnejsi odpoved, ze je odbanuje az pozdeji, nez ostatni odpovedi.

    Po pul hodine kouka, ze tesne vede to, co potrebuje (okamzity zruseni banu), ale ta nejhorsi varianta je v tesnym zavesu a kdyby to nakonec vyhrala, tak ma problem, protoze zakony jsou zakony a anketou je neobejdes.

    Tak udela co? Odenda odpoved, ktera se mu nehodi do kramu. Jestli v tomhle nevidis manipulaci, tak ti fakt neni pomoci.

    Neodpovidej, premyslej, uvazuj, studuj.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PES: nejsem politolog, ale prijde mi, ze ta jejich hybridni valka v US opravdu neni prdel. snad musk nespacha zahadnou sebevrazdu, bylo by fakt skoda tech ostatnich projektu

    pripada mi smutny jak na to naskakuji i cesky media, blbecci z deniku N atd. Njn celej svet je vlastne takovej nyx. Nikdo nejsme dospeli lidi

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YMLADRIS: hm takže místo stanovenými dlouhodobými strategickými cíli se bude orientovat podle vox populi?
    verified za 8bugz/month jako downvote? janda by fakt záviděl, že ho nenapadlo zpoplatnit samotný mínuska, jenom jejich viditelnost :D
    PES: zvolil nesystémový metody, takže se mu to nejen nepodaří, ale ještě k tomu tohle ani není jeho cíl, imho.
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: Mirko, Mirko - může se mu to povést? Nikdo neví. Ale zatraceně se bojí, že by mohlo + co všechno ještě u toho může z předchozí historie ovlivňování vytáhnout na světlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam