• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: sorry, nějakej bazmek pro běžce ani komentovat nebudu, to je pod mý rozlišovací schopnosti, a u každýho, kdo ho nosí, pochybuju o jeho mentálních schopnostech, takže jestli je ochotnej si za to zaplatit ne jednou, ale každej měsíc, mě naprosto nepřekvapuje a nevzrušuje.
    Rozdíl mezi youtubem a twitterem je, že youtube má ten vlastní obsah, a i kdyby z něj nakrásně dneska vyházeli všechny tvůrce, tak máš do konce života na co koukat.
    Že by chtělo BMW a další tahat ze zákazníků prachy za nic mě nijak nepřekvapuje, to je ostatně sen každý firmy, akorát na to musej ještě přistoupit ty zákazníci, a zatím to na to moc nevypadá, a pokud nenabídnou nic jinýho, než lock funkcí, který jsou dneska zadarmo, tak to neprojde. Ostatně ani ty BMWčkáři z toho nejsou nadšený, a to je velmi specialní třída autíčkářů...
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Cena je v NZD. A i tak je mimo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Akorat ta cena je nejak mimo teda.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Jasne. Mel jsem bmw, chlap s dratama mi tam za dvojku nastavil at se nezapina start stop, at se poustej filmy za jizdy a dalsi veci. Jel jsem do autorizaku servisu na prohlidku a prisel diky tomuhle o zaruku. Co tam mas dal mlho? Az budou vsechny novy auta za par let pripojeny na nejakej cloud automobilky (dost uz jich je) pres kterej si budou stahovat aktualizace apod, tak tohle tezko obejdes. Jediny co jsem cetl je, ze to chtej v usa zakazat..Coz ale reagujes na jednu vec jenom. U Oury to furt je, na youtubu to furt je..Takze si dokazu predstavit sub na twitteru typu, ze obyc uzivatele maj 500 znaku na prispevek, ty ti zaplatis 1000znaku, zaplatis si delsi video, zaplatis si ze neuvidis reklamy..zaplatis si ze budou tvoje komenty videt nahore a nebudou se propadavat dolu..etc. Nevim jak jinak by to chtel Musk monetizovat a dostat tu firmu do plusu.
    ARAON: Jasne o tom jsem psal vejs..takze uz to tam pridava tyhle featury.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: No zatím to za to rozhodně nestojí…

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: líbí se mi, jak si schopnej vždycky všechno tak správně zamlžit... buď klidně konkrétní, má to BMW a dostává za to takovej kotel, že už o tom radši mlčí... nepřekvapivě se totiž ukázalo, že místo 18€ měsíčně BMW stačí zaplatit 50€ frajerovi s drátama, co ti tu funkci zapne nafurt.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: No teď je několik kategorií checkmarku. Po rozkliknutí profilu je vidět, zdali si dotyčný zaplatil, měl ho už dřív, nebo je “oficiální” účet. A vzhledem k tomu, jak Elon Twitter Blue zavedl, checkmarky si zaplatila spousta frustrátů, co se bez něj cítili méněcenní. Takže teď je placený checkmark v zásadě jen takový vizuální identifikátor Right-wing incelů. Alespoň k něčemu je to dobré. Hned je vidět, koho zablokovat.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: a jsi ze Zélandu?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Vim ze uzivatele blue checku se dost bourili ze si ted plebs bude moct ten chech zaplatit a bejt jako oni..Takze uz to zmenili jo?..Jdu si ten lepsi twitter zkusit zaplatit..co je tam za featury.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Model předplatného nebyla píčovina. Ale přidávat k tomu modrý checkmark samozřejmě ano. Všichni na to poukazovali, ještě než služba odstartovala. A samozřejmě to byl naprostý clusterfuck, přesně jak se předpovídalo. Takže teď máme modré, žluté, official, legacy…
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: To by razem mastodon ziskal rychle dalsi alespon milion uzivatelu :D
    OMNIHASH: To mas pravdu, ale treba u oury prstenu si musis zaplatit sub abys dostal spankovy a srdecni data. Automobilky chtej nabizet sub za vyhrivani volantu a sedacek atp..Trh jde timhle smerem, takze chapu ze to zkusi i Twitter. Jen cekam kdy to prevezme Zuck a implementuje to do fcb. Na instaci uz si muzou uzivatele zapnout sub a mit nejaky prispevky jen pro platici uzivatele..na youtube si muzes zaplatit premium nebo jak se to jmenuje..red?..a neuvidis reklamy..atp..Takze tenhle business plan Muska chapu. Zaroven by ale spolu s tim mel i nasledovat plan jak na twitter dostat co nejvic lidi a z 250M udelat do dvou let treba 500M..ty posledni rozhodnuti mi ale prijdou ze maj spis opacnej efekt teda..:)
    AVATAR: Dobry vedeni site to urco neni..Viz jeho tweet ze se budou zkouset novy veci a nektery se nechaj a jiny zas zrusej :)..Muzes to porovnat s Carmackem kterej odesel z Oculusu protoze se jen palily prachy a nic prevratnyho se nedelo/delo hrozne pomalu. Musk je zas opak Zucka a do tech veci dokaze riznout, ikdyz se obcas ukaze ze to bylo nahovno :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: tak ja verim, ze na tom vydelas, ale videt v tom dobre vedeni soc site muze fakt jen muskofil :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: Trump, Kanye, Elon, Murdoch a Jordan Peterson :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ano, subscription model má spousta společností. Ale taky maj vlastní obsah, co za ty prachy nabídnou.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: ten sliboval a pak zrušil
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: co si myslí Koudy je jedno. Ale teď si to začne myslet masa.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Me twitter blue za 8 dolacu mesicne neprijde jako picovina..Subscription model ma plno spolecnosti..Takze to je za me gut. Nejaky vkladani delsich videi nebo vic znaku na prispevek mi taky prijde ok..To co udelal vcera..to omezeni linkovani na jiny platformy mi jako picovina treba prijde..takze se to imho zas zrusi/omezi..Smazani deseti tisicu botu a neaktivnich uctu mi zas jako picovina neprisla..Proste se zkousi co funguje a co ne..Resili jsme to tu uz dva mesice zpatky kdyz twitter prevzal, ze ted bude pul roku turbulentni obdobi nez se to nejak ustali..takze ja jsem vklidu :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    ARAON: Autokorekce je kretén.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Problémem ovšem není to, že zkouší píčovina. Problém je v tom, že zkouší pilčoviny, u kterých je předem naprosto zřejmé, že nemůžou fungovat. Často i z legálních důvodů. Je fascinující, že nemá problém s tím ty píčoviny implementovat, ale zjevně má problém se nejdříve pět minut zamyslet, jestli to není náhodou hovadina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam