• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    DZODZO: to su Himalaje z cinskej strany?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: Dyk kvůli organizovanýmu odporu proti parkování a zónam atd. vzniklo asi pět spolků, a půlka obsahu DFENS-CZ (a šestej spolek).
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    Lots of Raptor 2 engines in tent 1 yesterday with the new electric thrust vector control hardware.

    12/21/22

    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    boží :)

    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: Nyx neexpanduje obsah, takže je potřeba klikat.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: tie ich argumenty ber with a grain of salt, to kritizuju ludia co twitter poriadne ani nepouzivaju a nepoznaju niektore jeho pokrocile funkcie
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: preco? mas nejaky zaostaly prehliadac co sa s tym nevie vysporiadat? v chrome to normalne zobrazi desktopovu verziu :?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Nojo, pokuta za parkovani zatim nikomu za pravni bitvu nestala. Az nejakemu bohatci budou hrozit tri roku nepodminene za zabiti jeho prazdnym autem, to bude jinsi kafe!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Ja myslim ze jeste vubec a nevim jestli mercedes dokonce uz neni dal nez oni (to ale nechci kecat)..vim ze mel mercedes na zacatku v Tesle i podil..nevim jestli ho ma furt, ale obecne to, co ohledne autonomie umela pred trema/ctyrma rokama jen tesla, tak dneska uz zvlada v pohode i audi, mercedes, bmw a dalsi automobilky..ale ty autonomni stupne se delej tusim na 5 casti a ted jsme obecne nekde u trojky. Mozna mam ale stary informace, tak me nekdo opravi. Petka by mela bejt ze ty se proste jen povezes a auto bude ridit samo a zaroven bude pingat auta kolem sebe, ktery budou taky autonomni.

    Tohle chce mit tesla co nejdriv, aby mohl fungovat carsharing, taxiky apod. Ty prijedes svoji teslou do prace a 8 hodin ji nepotrebujes, protoze sedis v kanclu, takze si ji nekdo jinej muze zavolat a nechat se ji nekam odvezt a posle ti za to nejaky prachy. Imho to bude samozrejme pouzitelny hlavne v USA, nebo v nejakejch nove vznikajicich mestech u saudu apod..V evrope bych to videl tak na 20 let vzdalenou budoucnost jak kvuli silnicim/dalnicim, tak kvuli regulaci EU a slozitejsi dalnicni/silnicni siti.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: jsem myslel, že už to mají roky hotové, podle těch ramen, co dělali...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: tak zrovna tohle už vyřešený máme, viz pokuty za parkování
    PER2
    PER2 --- ---
    MAKROUSEK: mel si vozidlo dostatecne zajistit, jeho problem
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SHEFIK: To je pekna novinka. Vyckejme prvniho soudu, az ridic bude argumentovat, ze v aute nebyl.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    MAKROUSEK:

    In Germany, important liability issues have already been largely clarified by national legislation. Responsibility lies primarily with the owner of the vehicle, even in the case of autonomous driving vehicles that are in use without a driver. The owner's liability insurance covers personal injury and property damage for both conventional vehicles and vehicles with fully automated driving systems.

    EU: Green light to self-driving vehicles | TRATON
    https://traton.com/en/innovation-hub/legal-framework-in-the-eu-driverless-through-europe.html#:~:text=Europe%3A%20Legislation%20on%20fully%20automated,to%20include%20fully%20automated%20vehicles.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Tesla v EU vždycky bude tahat za kratší konec. A i kdyby byla levnější a líp zpracovaná než koncerny a třeba Volvo (což není) tak nemá síť dealerů a servisů a to se nedá vybudovat přes noc...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: A koho to bude zodpovednost pred soudem, kdyz se to zbori.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Plnou snad nema nikdo jeste ne?..Maximalne jsou snad u 3 stupne z 5 tusim. Plna jeste bude trvat, plus to bude zajimavy sledovat i z hlediska toho AI vyhodnocovani pri rizeni a pripadnejch srazek atp. Jak se to bude resit.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: tam ještě že už tu plnou autonomii mají několik let a nejsou na tom jako konkurence...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tak tam jde i o cenu ten EVcek ne?..I trojka stoji pres milion. Netusim, kolik stoji id4-id3, ale rekl bych ze bude pod teslou3 cenove. Plus samozrejme plno evropanu je konzervativnich a vezmou si radsi elektricky bawo ci mercedes misto tesly. Ja bych to udelal treba uplne stejne a nez Skovou teslu bych si koupil Taycana od porsche, protoze bude daleko lip zpracovanej interierove a ma imho i lepsi design. Spis jsem zvedavej na dalsich par let, protoze do toho EV segmentu zacinaj dost strkat nos Asijsky a predevsim cinsky automobilky, ktery dokazou bejt technologicky srovnatelny s evropanama i teslou a stojej 70% ceny..a jelikoz odpadaj rozdily v motorech a dalsich vecech ktery maj spalovaky, tak se bude rozhodovat hlavne interierem, technologiema, designem a cenou a tam jsou imho cinani cim dal silnejsi, takze imho bude Tesla hrat hlavne na business segment aka kamiony a na plnou autonomii co nejdriv..alespon v USA, kde ji taky roste silna konkurence. Novej Hummer je elektrickej a prej velmi dobrej. F150 ma elektrickou verzi vyprodanou snad na tri roky dopredu..etc.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHEFIK: listopad sem nikde nenašel, tady jsou poslední statistiky z října:



    Europe Electric Car Sales Report — 13.6% Of New Cars Fully Electric - CleanTechnica
    https://cleantechnica.com/2022/12/02/europe-electric-car-sales-report-13-6-of-new-cars-fully-electric/amp/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam