• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: konkrétní info k té kauze Bolsonaro, co bylo předtím + co následovalo (btw. není to jen o vyvracení zásahů ohledně Twitteru, protože ty jeho pletky s Bolsonarem se týkají i něčeho jiného, respektive poukazují na určitej modus operandi)

    [INK_FLO @ Elon Musk (SpaceX - Falcon / Heavy / Dragon / Starship, Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, Twitter, Solarcity, Hyperloop atd.)]
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO:

    primarne mi jde o ten koncept Trust As a Service. proto jsem to sem posilala. i kdyby to musk nezvladl, melo by se k tomu obecne smerovat.

    o brazilii nemam zadne povedomi, pouze jsem zachytila, ze dost lidi muskovi psalo, ze twitter "prave ted ovlivnuje volby" na coz musk odpovidal "poslete mi podrobnosti", ale nic dalsiho nevim.

    jo vlastne vim ze nekdy ?loni? byl v brazilii a instalovali starlinky v pralese do skol, ktery nemaji internet. jestli ve skutecnosti slo o lithium, to nevim.

    co se tyce tech otazek, jestli musk posunuje twitter tak, aby to bylo vice nezavisle nadpoliticke medium, nebo to posunuje zleva doprava (protoze on osobne kope za zniceni woku viru..). on udava ze statistiky hate speech se snizily. bany se liftuji. do algoritmu nikdo nevidi a porad se to reviduje a opravuje (neco zmenijou, to zabanuje nejaky lidi...)

    strukturalni problem v tom zda verit zpravam v mediich, kdyz media se citi ohrozena, vidis? ja jsem si rekla, ze pockam rok a uvidim, zda se mu z twittru podarila udelat nejaka ta nova platforma, nebo ne. nemam totiz energii vyvracet kazdej novej hit na nej (v jinych klubech). tak pardon, takhle nejak:

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: a tohle jsou taky náhody podobně jako s tím Bolsonarem?

    Why is Elon Musk’s Twitter takeover increasing hate speech?
    https://www.brookings.edu/blog/how-we-rise/2022/11/23/why-is-elon-musks-twitter-takeover-increasing-hate-speech/

    Left-Wing Activists Banned From Twitter After False-Report Campaign
    https://www.businessinsider.com/left-wing-activists-banned-from-twitter-after-false-report-2022-11

    Twitter Thrills Far-Right Trolls by Silencing Left-Wing Voices
    https://theintercept.com/2022/11/29/elon-musk-twitter-andy-ngo-antifascist/

    After Two Weeks, Elon Musk’s Twitter Is Already in a Right-Wing Death Spiral | Them
    https://www.them.us/story/elon-musk-twitter-right-wing-death-spiral
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    YMLADRIS: ad motivační citát Malcoma X o moci médií a jejich zneužitelnosti - myslíš, že není žádná spojitost mezi plánovanými lithium aj. kšefty Muska s Bolsonarem (fašista a klima popírač, který kácel pralesy) a povyhazováním všech lidí kontrolujících závadný content v Brazilské Twitter pobočce před tím převratem? (který kdyby se povedl, tak tu cestu k plánovanému businessu pravděpodobně dost zjednoduší, protože s diktátorem se o plenění země a nerostných surovin vyjednává lépe než s demokratickou vládou). Bereš to jako nešťastnou náhodu?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    YMLADRIS: v obrazku nemas ani Twitter, proc asi.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    YMLADRIS: elon neni zlo. Elon je miliardar s velkym egem. A hlavne jen clovek.
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: dokud bude "věda" záviset na tom kdo to financuje a výsledky nebudou opakovatelné (jako dřív), ale bude se hledat "vědecký koncenzus" s výsledky "hlasováním", tak Ti ani ta věda nepomůže...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SN0WCRASH: jj. akorat vzdycky dostanu deset minusu :) protoze lidi proste ctou spis media, nez twitter. tak uvidime, jak se tato revoluce vyvine nebo nevyvine
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    YMLADRIS: toto auditko je okrem ineho aj o tom, ako takto konglomeraty spravit ireleventnymi - s pouzitim dostupnych (a vyvojom novych) technologii.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SN0WCRASH: mi to prave jedno neni (kdo vlastni jake medium) protoze je to neustala valka. tricet let jak kreteni resime, jestli existuje globalni oteplovani atd. Pokud by se podarila ta informacni sfera nejak fakt evidence-based napojit na objektivni(eji overitelne) zdroje, tak by to byl pokrok. Medialni imperium samozrejme nechce padnout, chce mit prednostni hlas v interpretaci reality (srovnala bych se skolstvim - ucitel ti taky bude az do hrobu tvrdit, ze kdybys dal detem volnost se vzdelavat podle sebe, zhrouti se spolecnost), takze Elon je Zlo(TM). no uvidime, jak se to vyvine

    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    YMLADRIS: toto mi pride dost trefne zhrnutie, tiez v kontexte Muskovho experimentovania s proof of identity na twittri. (Thank you for your valuable feedback. Now pay $8 :)))
    Ako, mne je celkom jedno kto vlastni ake oldschool noviny ci TV network, faktom je ak sa zacnu veci hybat rychlo, takmer vsetky vacsie media proste kopiruju tweety. Ak sa Muskovi podari v tomto uderit klinec po hlavicke (a on ako inzinier-technokrat ma podla mna spravny skillset), moze to sposobit zaujimave vlnky v medialnych vodach, z ktorych budeme profitovat vsetci.
    (pic related, prevzany z clanku :))

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    o co muskovi jde s tim twittrem

    Trust as a Service (TaaS): A Vision for Twitter
    https://therabbithole84.substack.com/p/trust-as-a-service-taas-a-vision
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARAON: a jak se ty kachle vyrabi? jde to rezat nebo je pro kazdou vlastni forma?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ARAON: jedna vec je scan a druha technologie. Mozna maji vymodelovano chovani plazmy, a vedi, ze do tech skulinek nezatece .. usetrili by tim hmotnost .. 3 % mozna
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Takto teprve vynikne delka ramen mechazilly

    https://twitter.com/RGVaerialphotos/status/1614018467983773701?s=19
    ARAON
    ARAON --- ---
    SEJDA: To jsou děsný mezery mezi těma dlaždičkama. Ale hádám, že tam nějaké musí být, kvůli tepelné expanzi? Nebo je to jen kvůli tomu, aby to nemuselo být jako u Shuttle, kde byla každá dlaždička přesně na míru vyrobená pro určité místo? Protože dneska by už neměl být problém udělat přesný scan celé lodi a vyrobit celý plášť z naprosto přesně sedících dlaždic celkem levně.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Genialni obrazek:

    State of the Twitterverse • The Breakroom
    https://blog.iconfactory.com/2023/01/state-of-the-twitterverse/
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Tady jsou ceny v čase, aneb pořád je to dražší, než to bylo :)

    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ted by se jim hodil ten chlap z NASA, ktery na puvodni tepelni stit Orionu strikal do kazdeho sestiuhelnicku zaruvzdornou penu :)

    https://twitter.com/cnunezimages/status/1613931066733260801
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    dokonce performance je levnější! a najede víc
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DZODZO: navíc dual motor awd je vlastně teď long range (protože má dva motory) a teď stojí 52 000 USD :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam