• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SATAI: Ja se vam tu smeju rad, ale jste jak kolovratci posledni tri mesice no :)..tak vam jen davam takovej feedback k zamysleni :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: nemusis to tu cist, kdyz se ti to nelibi a porad dokola knucet
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: ale však to ti bylo taky vysvětleno - Biden měl původně míň zobrazení, ale poměr lajků měl třeba 60%, kdežto Elon 15%, tak algoritmus začal preferovat Bidenův post. Toto bylo Elonovi vysvětleno a toho člověka co to vysvětlil vyrazil...

    Ale pokud chce člověk kolem sebe pouze yes-many tak dobře mu tak :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Ano bavil jsem se o engagementu, protoze je to v tom puvodnim clanku od the verge. Maj to ale blbe a spravne je ten view count, kteremu se rika impressions..Proto jsem to pak rozporoval. V Guardianu a jinde uz to maj treba dobre.

    A tweet from Joe Biden got triple the impressions than Musk’s game time post, sending engineers scrambling to boost their boss - https://www.theguardian.com/technology/2023/feb/15/elon-musk-changes-twitter-algorithm-super-bowl-slump-report

    What are impressions on social media?
    Impressions help measure the number of people who have seen a post, even if they didn't click, comment, or otherwise engage with that post. They are a particularly important metric on Twitter, Facebook, Instagram, and LinkedIn.

    Proto to Elon na zkousku boostnul, aby se jeho tweety zobrazovaly vic lidem.

    a to ze tu do nej kopete kvuli kazdy picovine uz zacina bejt uprimne trochu nuda. Miliardar Bezos si koupil noviny, tak si tam pise co chce..Dalsi miliardar Elon si koupil socialni sit..Tak si s ni dela co chce. Pokud se vam to nelibi, tak ty noviny nemusite cist nebo na ty socialni siti bejt nebo si muzete Elona bloknout a je to vyreseny. Nemusi se tu resit kazdej den ze vyhodil dalsich pet lidi, kteri nedelali svoji praci dobre nebo ze chce vyhnat z twitteru zbytecny boty nebo ze ho sere kdyz nekdo ohrozuje jeho rodinu nebo ze nekdo stalkuje kam lita..blabla..kazdej den tu kvuli necemu fnukate.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: za me spíš jde o to, ze tvrdis věci, který jsou snadno vyvratitelný, někdy zas nerozumíš základním konceptům (engagement není pocet zobrazení, jak se dělá testing softwaru nebo statistika)

    ovšem když někdo poukaze na zjevný bizar, porušení slibu, rozpor mezi slovy a činy (free speech ovšem osobní cenzura) nedůvěru k jeho dobrým úmyslům, vykládas si to jako kopání do chudinky druhýho nejbohatšího člověka na světě nebo na tebe osobně..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH: i pokud to bylo pouze do Musk Foundation, tak to je jako problém? asi těžko si to zase vybere zpátky

    The Musk Foundation distributed about $160 million to nonprofits in 2021, per Bloomberg.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    tyvole ctvrtina ceny twitteru jen na danich..To je masakr.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    SITH: yup. nejjednodušší způsob jak v severní Americe neplatit daně.
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: á pane fanoušku, na to se musíš zeptat svého Elona, kam to poslal. Očividně nechce aby to někdo věděl.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SITH: á, vidím odborník přispěchal, tak tedy mi pověz co se s těmi akciemi stalo? koupil si za ně další jachty a ostrovy?
    SITH
    SITH --- ---
    TOXICMAN: což je ale vzhledem k tomu, jaké je pojetí charity v USA, a k čemu tam vlastně slouží, naprosto irelevantní informace, neboť tam není napsané, jaká charita to dostala :-)

    když už je to ale konkrétní příjemce, ale město nebo škola, jde o naprosto odlišné částky v nízkých milionech USD.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Tohle bylo ale ještě před koupí Twitteru, takže to je v podstatě zapomenuto... nějaké 2 miliardy dolarů, pfff, lakomec...

    Elon Musk donates almost $2bn of Tesla shares to charity - BBC News
    https://www.bbc.com/news/business-64645888
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: To bych asi resil az za rok..ted bude odliv inzerentu i uzivatelu..Nekteri inzerenti i uzivatele se po par mesicich vrati..zavedou se novy zpusoby monetizace apod. Me spis z dlouhodobyho hlediska zajima jestli bude pocet uzivatelu rust nebo ne.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Tak pokud vím, Twitter I nadále zuřivě prodělává. I kdyby vyházel všechny zaměstnance, příjem nedosáhne ani na pokrytí úroku, za tu půjčku na jeho koupi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Me treba dost nasralo ze o Doge tweetoval asi v pet rano naseho casu..Jinak Lukacovic je jeste daleko horsi figurka :))..zvlast kdyz clovek vidi co a komu komentuje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: imho s každým dalším nabítim děl z jeho strany je ok vypustit další salvu. dneska se k lacinný antifácký anti-musk frontě přidal i lukačovič :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Pro lidi, kteri ho znaji pul roku je to asi trapne divadlo. Pro lidi, kteri ho pozoruji pet let a vic, videli jeho rozhovor u Rogana i jinde je to proste typickej Elon nad kterym fakt neni potreba se neustale nejak pozastavovat. To je jak resit proc byl Jobs takovej jakej byl. Dela veci rychle. Kdyz se mu neco nelibi, tak chce hned reseni, kdyz udela nejakou picovinu a dostane negativni feedback, tak ji zas vrati zpatky apod. Je jedno jestli jde o neco v tesle nebo ve twitteru. Ten pattern je furt stejnej. Tady mi prijde, ze ho lidi fakt znaj pul roku a divej se co je to jako za cloveka, nebo si mysleli, ze koupi za 44miliard twitter kterej prodelaval neskutecny penize kazdej mesic penize a vsechny zamestnance tam necha at ten twitter dal prodelava..nebo ja nevim. Prijdu si tu fakt jak alenka v risi divu obcas. 4000 lidi je vyhozenejch nekolik mesicu. Twitter dal bez problemu funguje, resi se ruzny zpusoby monetizace coz je logicky..Je tam plno novejch featur ktery tam nebyly za poslednich pet let..coz je skvely. Komu se tam cokoliv nelibi, tak muze jit na suprdupr mastodon nebo si na tom twitteru Elona ci kohokoliv jinyho mutnout a udelat si tu sit k obrazu svymu..:)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY: není potřeba být za každou cenu kontrarián a jet "mistrný gsmbit" jak kolovrátek
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ať si s ní dělá co chce, ale to, co dělá, vypadá jako trapný divadlo, to si zas můžem říkat jako pozorovatelé, ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Bejt v opozici boli no. Lepsi je do Elona a dalsich miliardaru, kteri delaj veci, ktere se nam nelibi..kopat jako ostatni..Jeee to je curak ten Eloon. Jeee ten twitter je strasna sracka, ale furt tam jsem no. Ten Elon mele ale hrozny sracky na tom twitteru, ale ja si ho neumim dat do blokace, protoze mi je vlastne mentalne jenom devet, tak budu misto toho brecet na nyxu..blablabla :) 1) je to jeho sit. Muze si s ni delat co chce. 2) komu se cokoliv z toho nelibi, muze jit bud z twitteru doprdele, nebo si Muska muze bloknout a ma klid. Neni potreba nad kazdym jeho rozhodnutim neustale fnukat, ze se vam nelibej. Radsi zas nejaky raketky.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam