• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    LEGI
    LEGI --- ---
    PER2: na Boca Chica mě vlastně nejvíc fascinuje, jak tam všechno vypadá jak na Divokým západě/při zlatý horečce, jen verze 21. století.

    prostě tam nasereš různý papundeklový domy, místo koní jezdíš pick-upama a místo ropy/zlata řešíš rakety. ale přijde mi, že ten feeling bude podobnej.

    a místo indiánů tě otravuje FAA
    PER2
    PER2 --- ---
    tady bude stejne zajimavy sledovat jak se poperou casem se stoupajici vodou (na mysl prichazi bladerunner walls tema)

    PER2
    PER2 --- ---
    jesti ono to spis nebude o lidech, kdo dela hovno v praci, bude delat hovno i doma naopak
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: na výkonnostní studie kašlu, ty ukazujou spíš, jak se s tím porvala daná firma než cokoliv jiného. Mě sobecky zajímá, jak se posune můj oborovej standard, a co sem viděl posledních pár náborů, tak HO přišel na pretřes okamžitě, a i ty teoretický dva dny v kanclu tejdně byly pro dobrou půlku zájemců showstopper, a to je šéf hned uklidňoval, že se to nějak dohodne a zařídí.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    Ja teda bydlim sam a moc se ve volnym casu nesocializuju, takze po par tydnech mi na HO zacne hrabat a rad jdu do prace mezi lidi :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: nase firma podporuje 100% homeoffice a budeme se stehovat do mensich prostor (4 pronajimane budovy do jedne vlastni), cimz se usetri hodne penez dlouhodobe
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Uz jsme to tu resili..Jsou studie ktery rikaj ze homeoffice produktivite prospiva a ze domaci prostredi znamena ze lidi makaj i treba vecer protoze jim nevadi bejt u kompu a jsou zas studie ktery rikaj ze lidi na HO jsou efektivni treba na 30% toho co by byli kdyby makali v kanclu. Urcite je do bodoucna nejakej HO cesta, ale fakt znam firmy kde jsou lidi na HO treba uz tri roky a do toho kanclu se nikomu z nich nechce no.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: na tohle jsem zvědavej, minimálně v našem korporátu je proti tomu strašlivej odboj. Máme klasický opespacy, od kovidu se je snažej předělat na jakoževíctrendy sdílený místa, ale nepřekvapivě se ovečky zpátky do jzd nehrnou. A to myslím splňuje koudyho myšlenku o línejch a marnejch ajťákách do puntíku. Pár výhrůžek, že minimálně tři dny v kanclu proběhlo, a momentálně jsme na tom tak, že se sejdeme jednou za dva tejdny, a každej , kdo slíbil, že dojde aspoň dvakrát za tejden dostane svý vlastní nesdílený místo. Z třiceti kolegů sme se přihlásili tři a jeden odpad po čtrnácti dnech.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Zpátky do kanceláří. Po Muskovi zkracuje zaměstnancům home office také Jeff Bezos | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://byznys.hn.cz/c1-67174140-zpatky-do-kancelari-po-muskovi-zkracuje-zamestnancum-home-office-take-jeff-bezos?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: sms proboha nee.

    https://twitter.com/elonmusk/status/1627059645293670401
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    XCHAOS: to si pletes s nakou jinou spolecnosti. Asi googlem, ten rad zarezava projekty :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: aniž bych chtěl hájit nějaké odporné miliardářské oligarch\y, že :-) od kterých je nutné mít správný třídní odstup z níže uvedených důvodů :-) tak bych přád všem, kdo skuhrají, jaká je to hrůza, že Twitter koupil Elon a zavřel tam jim školní jídelnu, aby se na chvíli zamysleli, jak by to vypadalo, kdyby Twitter koupil Microsoft (hint: do půl roku by to celé zrušil a donutil by nás všechny zaplatit si za používání Microsoft Teams :-)
    PES
    PES --- ---
    In a July 2022 report about account security, Twitter said that only 2.6 percent of its active users have any type of two-factor authentication enabled. Of those users, nearly 75 percent were using the SMS version. Almost 29 percent were using authenticator apps and less than 1 percent had added a physical authentication key.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: chtit s twitterem spolupracovat na predvidatelny bazi je zkratka nemozny, takovydloyhodoby pracovni prostredi produkuje apaticky neurotiky
    E2E4
    E2E4 --- ---
    pěkný vlákno na téma "proč mají lidi potřebu obhajovat ty nejbohatší a nejmocnější, kterým se reálně nemůže nic stát, teda kromě jejich ublizeneho ega".

    1. hypotéza spravedlivého světa (jsou bohatí protože si to zasloužili)

    2. parasocialni vztahy (útok na ně je útokem i na mě)

    3. psychologická identifikace (to co na nich obdivuju je součástí toho co jsem já)

    https://twitter.com/garwboy/status/1626547178901540865?s=19
    SATAI
    SATAI --- ---
    SADY: lepší, než když "stačí přidat jeden butónek"
    SADY
    SADY --- ---
    JIMIQ: tvl, za IFik bych asi teckoval :)))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Pripomina mi to nase obchodniky a produktaky: V pondeli reknou, ze v patek ma bejt neco hotovy, protoze uz to k tomu dnu prodali a je to prece “jen par IFiku” :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    Takhle z dálky vypadají pro neškolené oko ty Muskovi 4D šachy spíš jako exemplární clusterfuck.

    https://twitter.com/marekl/status/1626969042765463552
    PER2
    PER2 --- ---
    Christian Davenport:
    From what I hear, everything is on track for a March launch attempt as far as the FAA is concerned.


    TADEAS: to je featura, tomu nerozumis (:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam