• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PER2
    PER2 --- ---
    JONY: to uz je asi spis do vegety nebo kam se hazi tenhle myslenkovej odpad
    JONY
    JONY --- ---
    https://twitter.com/elonmusk/status/1629417851890159616
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Neni to nic noveho no..viz pul roku stary clanek

    https://www.forbes.com/wheels/news/tesla-opens-supercharger-network/

    Tesla has already opened up Supercharger stations in many parts of Europe to any EV owner. It signaled plans to do so in the U.S., as well, with the White House confirming the plan in a memo, noting, “Later this year, Tesla will begin production of new Supercharger equipment that will enable non-Tesla EV drivers in North America to use Tesla Superchargers.”

    The move should generate additional revenues for the EV company. But it also will give Tesla access to some of the $5 billion pool set up for a nationwide EV charging infrastructure approved by Congress last year.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    First Tesla Supercharger with ‘Magic Dock’ for non-Tesla electric cars spotted in the US
    https://electrek.co/2023/02/23/tesla-supercharger-magic-dock-for-non-tesla-electric-cars-spotted-us/
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    PER2: tohle není nic nového, Tesla už má řešení. Někde už to ukazovali a jsou videa jak to funguje. Mám pocit že už je i začali implementovat.
    PER2
    PER2 --- ---
    https://twitter.com/i/status/1629468688897257473
    PES
    PES --- ---
    EXIS: IMHO člověk bude ještě dlouho takový "lepší fall-back" pro AI...
    ...akorát s tím jak bude AI případně přebírat stále více a více činností, tak se naopak tyto začnou u lidí jako schopnosti snižovat až ztrácet (např. když AI budou schopné dopravovat i neřidiče, tedy lidi, kteří se nikdy řídit nenaučili, tak tací budou těžko mít šanci něco převzít v krizi)
    EXIS
    EXIS --- ---
    PES: otázkou je, zda se člověk zachová chytřeji než AIko
    PES
    PES --- ---
    EXIS: Tesla si (doufejme) vyžádá v takovém případě zapojení člověka jako řidiče ;-) (nedovedu si představit nějaké "zaparkování" - zda by AI dokázala najít bezpečné místo, kam se odklidit, aby to do té odstavené Tesly nenapálil někdo jiný)
    EXIS
    EXIS --- ---
    PES: hele jak si sám psal. Je tam nějaké issue, které když vyřeší a nepochybuju o tom, že to vyřeší velmi rychle.. Já jsem onehdá jel ve své Toyotě, poměrně hustě sněžilo a všechny senzory vypověděly službu. Tak jsem přemýšlel, jak by se chovala Teslička, když je tahkle hnusně, protože pokud (tady si nejsem jist) se spoléhá hlavně na kamery, tak v některých chvílích bych skoro čekal, že to auto zastaví a nebo pojede opravdu krokem.
    PES
    PES --- ---
    Jak tu již byla zmíněna ta "svolávací akce"
    Tesla driver killed car slams into side of firetruck on California freeway recall 363,000 vehicles | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-11770025/Tesla-driver-killed-car-slams-firetruck-California-freeway-recall-363-000-vehicles.html

    tak Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) v současné době vyšetřuje systém autonomního řízení společnosti Tesla a způsob, jakým reaguje na vozidla záchranných složek na silnici. Důvodem je přinejmenším čtrnáct podobných nehod Tesel, ke kterým došlo v posledních měsících, z nichž mnohé byly zcela nebo z části přičítány právě funkci Autopilot. Z lidského pohledu působí „přehlédnutí“ velkého a blikajícího hasičského vozu paradoxně, ale technologie s ním evidentně má nějaký problém.
    PES
    PES --- ---
    EXIS: akorát teď řeší nějaký problém, že ty AI Self-driving systémy nejspíš jaksi nevidí blikající majáčky záchranných služeb (např. když to třeba ta Tesla napálila do vozidla hasičů blokujícího silnici a tvořící ochrannou bariéru záchranářům řešícím havárii na té silnici)
    PES
    PES --- ---
    PER2: přece jen jim došlo, že nechtějí vendor lock-in právě ani v nabíječkách ;-)
    PER2
    PER2 --- ---
    The Biden administration on Wednesday is announcing new requirements for electric vehicle chargers that receive federal funds, including limiting funds to chargers that can serve electric vehicles regardless of brand.

    This requirement is expected to push Tesla in particular away from chargers that only serve its own vehicles. White House Infrastructure Coordinator Mitch Landrieu told reporters Tuesday that he expects Tesla to open a portion of its chargers, making at least 7,500 chargers available to all electric vehicles by the end of 2024.

    Landrieu said the new stipulation is part of an effort to build a network of chargers that “will work for everyone, everywhere, no matter what type of car or state they’re in.”
    EXIS
    EXIS --- ---
    TADEAS: jako ten vývoj je neuvěřitelně rychlý... po těhle videích těžko věřit, že by ta technologie do 10 let nebyla v zásadě dokonalá (čti lepší jak 95% řidičů)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    30 Minute Zero Input Drive in the Rain on Tesla Full Self-Driving Bet 10.69.25.2
    https://youtube.com/watch?v=643pY5NGwBE&feature=youtu.be
    FURAN
    FURAN --- ---
    SUMAC: Patent na materiál dává přece absolutní smysl. Zvýšená korozivzdornost má přímý efekt na životnost vozu, stejně tak eventuální zvýšená odolnost proti únavě. Proč se spokojit s tradičním materiálem, když ten jejich třeba za stejnou cenu pořídí také.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Static fire test of Falcon 9 complete ahead of the Crew-6 mission to the @space_station

    SUMAC
    SUMAC --- ---
    SHEFIK: moc nechapu kdo jiny z konkurence by mel potrebu vyrabet takovou monstrositu ze si ji musi nechat patentovat... asi dalsi marketinkovy gimmick: "koukej patentovana superpevna nerez, zaplat za to" ;)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Tesla applies for patent for 'ultra-hard steel' for Cybertruck | Electrek
    https://electrek.co/2023/02/24/tesla-applies-patent-ultra-hard-steel-cybertruck/
    PUBLICURINATION
    PUBLICURINATION --- ---
    super ulovek
    TOXICMAN:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam