• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: takze makas ve firme, ktera prodelava 100 micu mesice a novej sef na vas byl i presto hodnej, ikdyz vetsina z vas dela hovno, protoze jinak by firma vydelavala? To je roztomiloucky pribeh :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: myslím, že amíky nakonec dožene taková ta jejich schopnost soudit se s kýmkoliv o cokoliv. Samozřejmě, zaměstnec si začne stěžovat, že Elon použil informace, ke kterým neměl mít přístup (tedy to,že jako fyzická osoba twítuje).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já teda žádnou firmu s miliardovejma ztrátama nevybudoval, ale v jedný obdobně velký dělám. S hlavním šéfem sem se setkal jednou, při podobným clusterfucku, kdy taky 200 lidí přišlo o přístupy kamkoliv kromě firemní kantýny. Ale, a tady přijde ten plottwist, nesháněl sem ho zoufale na firemním facebooku, aby se mi frajer vysmál, jak sem totálně neschopnej před půlkou světa a poslal mě domů, ale normálně se s ním spojil standardníma firemníma kanálama, a frajer si ze mě a dalších postiženců nedělal fackovacího panáka, ale snažil se nám pomoc, abysme zase mohli klikat na myšky všichni. Dva maily a jeden meeting kde byl CIO, šéfka HR a pár lidí z příslušnýho DB oddělení, kde se to posralo. CIO je zaúkoloval, oni na to se mnou půl hodiny koukali, odstranili chybu a já byl zase spokojená ovečka. Ale co já vím, rozhodně nejsme leading firma v generování vtipnejch situací pro nezúčastněný kolemjdoucí, tak to třeba děláme kapitálně špatně...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Asi Amerika země nemožného

    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    V USA původně byla daňová úleva 7500 USD na auta každé automobilky do počtu 200 000 kusů a pak se snižovala vždy dva kvartály na polovinu (tj 3750 a pak už jen 1875). Tohle pro Teslu přestalo platit někdy kolem 2020 jestli se nepletu.

    Teď v rámci Inflation Reduction Act zavedli zpět tu slevu ale jen na auta vyrobená v USA, takže třeba KIA ji nemá, ale Tesla zase jo
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Ja hlavne myslel, ze v USA jsou od noveho roku nejake ty lepsi financni pobidky od statu na elektromobily a tyka se to i tesel..Ze misto treba 2k dolaru dostanes zpet 7k apod..tak nevim proc je treba dal zlevnovat. Musim si o tom neco vecer nacist :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: lzive pekne opisalo clanok z electreku, akurat tam mohli dat obrazok Modelu S alebo Modelu X, ktorych sa to zlevnenie tyka :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak to jsem se celkem trefil. nepřestává mě to fascinovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONAS3: Prave proto jsem to udelal..protoze vime jak to s jeho casovejma osama je :))
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KOUDY: A to ještě víme, jaké jsou Muskovy časové odhady. Je potřeba je trochu vynásobit ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Wau. Ten naivni pocit nyxaku, kteri nikdy zadnou firmu nevybudovali a o podnikani vedi uplny prd, ze kdyz nekdo koupi miliardovou korporaci o 7 tisicich zamestnacich, ktera prodelava 4 miliony dolaru tydne a ma plno naprosto zbytecnych nakladu, tak ji dokaze behem tri mesicu dostat do miliardovejch zisku..je fakt vtipna :)..Sam rikal, ze potrebuje cas cca do konce letosniho roku, nez firmu stabilizuje a ja myslim, ze to budou spis roky dva :)..Stejne jako je treba si rict, ze kdyz tam makalo 7 tisic lidi, tak byly od pocatku roku 3 vypadky. Ted je s petinou makajicich lidi vypadku sest..:)

    V únoru Musk konstatoval, že mu bude trvat zhruba do konce letošního roku, než společnost stabilizuje a zajistí její finanční zdraví.
    Organizace NetBlocks, která sleduje celosvětový provoz na internetu, uvedla, že se problém týká i obrázků a videí. Jedná se o šestý větší výpadek sítě Twitter od počátku letošního roku, loni měla tato sociální síť za stejné období tři.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARAON: hm, mně přijde, že ten člověk řešil praktický problém, povzdechl si nad tím.. ale Elon je rozmazlený děcko který dostalo moc. přitom tolik stojí o pozornost, potvrzení rodičů, že to dělá správně, o přijetí a nakonec o lásku..

    ale nevím, jak tohle vysvětlí jeho fanoušci. představuju si něco jako:

    Elon prostě dělá věci jinak, tomu my nerozumíme, čeho se dotkne se promění ve zlato. a stejně Twitter prodělával. je to brilantní leadership, kterýmu lidí který nepostavili miliardový firmy nerozumí.

    a ten zaměstnanec se stejně jen flakal na home office a byznysu vůbec nepomohl, jen má kecy a určitě je woke, známe tyhle typy..
    SATAI
    SATAI --- ---
    OTAVA: by si měl přečíst alespoň toho Joela, když už fušuje do software...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: "Zelení ideologové"... tak určitě....
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    QWWERTY: Jenom se podivuju nad motivaci tyhle blaboly sdilet.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SEJDA: mi to pises jak kdybych snad pracoval pro CSIS nebo mel nejaky vliv na jejich metodologii :))
    jestli se ti nezda, jak to meri, tak jim napis primo viz "We encourage corrections, additions, and suggestions. Please direct all messages to aerospace@csis.org."
    ARAON
    ARAON --- ---
    To musi bejt labuz, mit takovyho sefa.
    https://twitter.com/Maladroithe/status/1632921865592397826
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: ono to nebude až tak jen Elonem, ale spíš tím, že ty EV skoro nikdo nechce obecně...
    ELEKTROMOBILITA: Dotace vysychají, prodeje váznou - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/elektromobilita-dotace-vysychaji-prodeje-vaznou.A230306_105002_p_ekonomika_nef
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OTAVA: tak určitě, akorát to asi neudělá s těmi pár lidmi kteří tam zůstali. a ne rychle.

    navíc někdo pořád musí udržovat v chodu stávající Twitter, navíc v tom dělá Elon radikální změny (za situace kdy není dost lidských zdrojů aby to udělali pořádně).. asi nikdo mu není schopen říct že tohle fakt nepůjde, protože ty co mu odporují vyhazuje?

    ale to neznamená, že Twitter nepřežije, pořád je moc důležitý aby uživatelé snesli i velké výpadky (které obávám se taky přijdou).
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    V podstatě má Musk pravdu v tom že za současného stavu je jediná možnost napsat Twitter znovu od začátku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam