AVATAR: no já sice souhlasím, že je to zvláštní, na druhou stranu, v roce 2022 až do Elonova převzetí byl Twitter skutečně Ukrajiny plný (v podstatě tam nešlo najít jakýkoliv jiný obsah, v jedné fázi). Což vzhledem závažnosti celého konfliktu pro Evropu bylo asi jedině správné... on je to opravdu obří průšvih a bude nejspíš ještě celá léta. Ale asi i chápu snahu některých kruhů toto zmírnit. Snaha pomoci Ukrajině určitě v konečném důsůedku vedla např. k propadu kurzů kryptoměn, apod., protože prostě objem privátních spekulací se snížil a oficiální většinovou spekulací se stala v podstatě sázka na vítězství UA...
Jinak je fakt, že bych tu taky chtěl asi víc příspěvků o SpaceX a případně Tesle, než o Twitteru (horší než Twitter už je snad akorát Boring Company, jejíž název napovídá hodně, ostatně :-) Je to prostě složité. Ovšem spíš než přímočará glorifikace mi zajímají diskuze. Máme už jen asi 2 týdny sázet se, zda Starship přežije hypersonický vstup do atmosféry (start samotný mi přijde poměrně přímočarý, pokud Booster nechytne nějaké rezonance kvůli tomu obrovskému množství motorů,tak by to mělo být celkem snadné). Skutečně pokud mám nějakou zbývající pochybnost, tak je to tvar rázové vlny, který se vytvoří při tom bočním vstupu s aeroplácačkama... sice chápu strukturální výhody válcového tvaru Starship, ale ten boční vstup válce s plácačkami připojenými až v nejširším místě mi přijde v hypersonických rychlostech nějak mimo (zase nejsem žádný aerospace inženýr... ale na ty vstupy do atmosféry existovalo historicky expertů vždy poměrně málo)