• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: tak my zas máme PayPal a revolut.. ale nějak si nedokážu představit užitečnost jejich integrace do Twitteru, nebo vytvoření jejich úspěšné náhrady Twitterem.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: vidím rozdíl, app store ti poskytuje víc, např placení za appky i placení v appkach..

    (OK, chatgpt pluginy.. ale tam zase tak jako tak platíš openai za používání API)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Jo, jeste je v Cine jedna takova appka - Alipay.
    PES
    PES --- ---
    E2E4: dřív by se tomu říkalo "pluginy", dnes hned vznešeně "App store"
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MAKROUSEK: takže je to svýho druhu app store.. to smysl dává. ale jak tohle úspěšně udělat z Twitteru, to fakt nevím.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    E2E4: Wechat ma "mini apps" na veci, ktery neumi nativne. A mimochodem, ted jsem to docela zkousel, takze nativne umi mimo jine - message (ktere rovnou preklada a da se v nich posilat obrazek, ktery rovnou clovek zedituje - tohle whatsapp nema a jsem z toho hodne nestastnej), hovory, platby, investice, slozenky, objednavani si doktora, platbu dani, nakup letenek a listku na vlak, hotely, uber, listky na koncerty, nakup zbozi a jidla, charitu, sdileny kola, auta, objednavani jidla, seznamka, tajne nahravani hovoru nebo zvuku z okoli telefonu, prehravani hudby a filmu, poznamky...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ale prosím, ozvalo se z kouzelného sluchátka

    PirateBay. Official Pirate Bay Torrents. Works in April 2023
    https://pirate-bay-proxy.org/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: piratebay uz asi neexistuje ne? Ja jsem leta na hdbits, ale stejne jako me pred patnacti lety opustilo kradeni her a proste jsem si je zacal kupovat kdyz jsem dosahl nejake ekonomicke stability, tak me i kdysi opustilo pirateni filmu a v drtivy vetsine je proste streamuju pres koupeny sluzby. Jen me sere, ze tech sluzeb je treba sedm a zadna nema vsechno :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: aplikace s databází všech filmů existuje poměrně dlouho, jmenuje se piratebay ;)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    OTAVA: nejdůležitější je thrust

    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak on o to musí být zájem jak na stráně uživatelů tak na straně poskytovatelů.

    např

    mám Netflix, ale přes Twitter ho řešit nechci, nic mi to nepřinese.

    zrovna tak Disney+ asi nechce, aby ses díval na filmy podle sebe a ne podle toho co má on v nabídce..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: aplikace která zařízla sve open api půjde cestou integrace aplikaci třetích stran? tak určitě ....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    E2E4: nejdůležitější je trust - těžko budeš využívat nějakou platformu když si nebudeš jistej jestli tam o svoje prachy nepřijdeš. (Google a Apple jsou dost velký aby ten trust měli)

    a na co by jsi ten "new Twitter" payment system používal ? resp co by tě přesvědčilo aby jsi přestal používat zavedený a osvědčený Google pay a použil systém lehce vyšinutého konservativního miliardáře?

    nevidím úplně use case který by generoval dost velký cash flow na to aby se zaplatil provoz takového platebního systému.

    a to nemluvím o tom že budeš potřebovat nějakou formu připojení na stávající finanční systém a tam pochybuju že banky nebo současné karetní spolecnosti budou extra nadšené po všech těch Elonovo finančních skandálech.

    ale co já vím, třeba to má nějak vymyšlený.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Hele ja jsem na to take zvedavy. Dost me treba sere, ze si musim platit disney+,netflix, amazon prime, skyshowtime apod..Asi sest sluzeb a sest ruznych oken. Kdyby to nekdo dokazal naagregovat do jedne sluzby, kde proste budou databaze tech filmu ze vsech sluzeb a jen si tam dam treba loginy, tak proc ne. I na tinderu jsi si dal login na spotify nebo instac a ty sluzby se ti tam zobrazovaly. Imho pujde i Elon cestou intergrace tech aplikaci tretich stran, nez vyvijeni svych. Tam je to podle me bez sance byt konkurenceschopny. Pochybuju ze dneska by dokazal udelat novy uber nebo nove airbnb, spotify apod.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: no já jsem právě skeptický k ty agregaci třetích stran. nevzpomínam si že by se to někomu podařilo..? wechat si udělal vlastní platby a překlad ne? totéž google (snad kromě sign in with google, ale to není rozšíření aplikaci googlu, ale těch třetích stran)

    vlastně jo, chatgpt pluginy. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: ja si stejne myslim, ze nikdo z uzivatelu site twitter nebo nyx nemuze Elonovi radit, jak ma ridit vlastni firmu. To je na tom to nejvetsi kouzlo a zabava, jaky jsou lidi vlastne strasny ovce. Vzpominam, jak zacal delat kolotoce a dementi hnedka resili, ktera sit bude jejich novym domovem. Zaregistroval jsem nejaky masturbonty nebo mastodonty, vim, ze par zoufalych piratu se v tehlech pokusech o zalozeni nove site zacalo angazovat a mezitim stejne twitter jede dal. ja porad sleduju profily, ktery jsem sledoval. jediny co me trochu mrzi, ze se neda premiovka na twitteru zaplatit bitcoinem jako premiovka na nyxu. ale to se snad casem zlepsi.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Australia Is Quitting Coal in Record Time Thanks to Tesla
    Elon Musk helped accelerate a transformation of the country’s electricity grid to replace fossil fuels with clean power — now it's a testing ground for global climate action.

    Bloomberg - Are you a robot?
    https://www.bloomberg.com/news/features/2023-04-04/how-tesla-tsla-elon-musk-are-helping-australia-quit-coal-power
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Podle me mu pujde spis o nejakou agregaci tech sluzeb do twitteru..aka objednej si pres twitter taxik..objednej si pres uber jidlo apod. No jsem zvedavej. Me bude primarne zajimat treba za rok, jestli se zvysil nebo snizil pocet uzivatelu twitteru. Vim, ze byly plany na nejaky pretahovani tvurcu z youtubu, nebo lidi, kteri maji onlyfans, ze na twitteru dostanou lepsi procenta, kdyz tam budou pridavat svuj content. Jinak x.com domenu furt ma tusim.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: tak on se o podobnou everything app snažil už v době x.com, neúspěšně.

    a nevím, jestli tohle přidávání všech možných věcí je vůbec možný. podařilo se to vůbec někdy někomu? Microsoft taky nepřidává platby nebo trading do Wordu nebo Teams.

    snad google / apple pay, ale tam je to o fyzickým zařízení který člověk stejně má.

    nebo obecně google ekosystém, ale vybudovat něco takovýho je jednak velká investice, druhak jsou všichni už na googlu a tretak nemá Twitter výhodu vlastní mobilní platformy. (mimochodem i ten Microsoft svoji mobilní platformu odpískal)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AVATAR: A dobre delaji. Wechat je pro uzivatele daleko nejlepsi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam