• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: no další teorie je, že implodovaly proudem vzduchu, který strhával s sebou výstup z motoru... ale nevím. nečekal bych, že se tam najde dost vzduchu, který by to strhlo s sebou... každopádně, na té fotce nejsou. Ví bůh, jestli to byl výbuch...

    Je fakt, že odlétající kus betonu by stěží odletěl úplně kolmo zpět vzhůru proti proudu trysky, takže nevím. Asi stačil i celkem malý kousek, aby to načal... a pak už tryska exploduje?
    PER2
    PER2 --- ---
    XCHAOS: ne, neurvaly
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Takže žádný vadný motory, co se ani nezažehly. Ty kusy betonu jim urvaly trysky... normálně ten let mohl uspět, kdyby měli pořádnou rampu...
    https://twitter.com/EzerRatchaga/status/1650074530575183877
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "By all honest measures, SpaceX’s first integrated flight test of Starship was a success, but it unearthed some serious problems." :-)
    Opinion: Is the Starship flight test a reality check for SpaceX, NASA and Artemis? - SpaceFlight Insider
    https://www.spaceflightinsider.com/editorial/opinion-is-the-starship-flight-test-a-reality-check-for-spacex-nasa-and-artemis/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Neco trochu z jineho soudku :)

    Nejlepší produkt od TESLA - AirPower, který měl vyrobit Apple
    https://www.youtube.com/watch?v=KavyUsyHGOo
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: musk se ohanel 100m z roku 2022, proto jsem se ohanel daty z roku 2022. Logicke, ze?

    Procpak to nespocetl vsechno, aby byl ster vetsi? Protoze mu to usa proplaci. Logicke, ze?

    25000 x 1500 (coz je muskem uvadena cena vcetne dopravy, ktera je 2x vyssi, nez co komercne nabizi a 5x vyssi, nez byla na zacatku valky) dela 37m.
    25000 x 75 (coz je koncova cena sluzby v ua) je 1 875 000 mesicne. 23m rocne.

    Takze i kdybych pocital s nejaktualnejsi statistikou (nelogicky) dodavanou muskem a uz rok to neplatilo usa, tak je furt tech 100m nesmysl, kterej si Musk vycucal z prstu.

    TOXICMAN: tak muzes, ja na lzi a hloupost reagovat budu, pokud budu mit tu moznost.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Ja chapu co si myslis, nicmene vychazis z nejakych rok starych dat z april 2022 a proto i veskery tvoje vypocty jsou zcela mimo misu. Nnechci ti ten domecek z karet rozbijet tim, ze tech starlinku tam je 5-6x vic nez si myslis a ze nestaci dorucit starlink a zapnout ho ale musi se resit dalsi veci jako je zabezpeceni kvuli cyberwar apod. Dalsi zbytecna debata s tebou proste. Jak rikam jsme kazdej na jiny strane barikady Jdu na veceri radsi..

    SpaceX founder and CEO Elon Musk recently said that there are about 25,000 Starlink terminals in Ukraine. It's unclear how many of them are owned by the Ukrainian government, but it may well be a minority; in July, the nation's commander in chief wrote a letter to Musk stating that just 4,000 terminals had been deployed by the military, according to CNN.

    SpaceX has long been subsidizing the costs of Starlink service in Ukraine, according to Musk. Last month, for example, the billionaire tweeted(opens in new tab) that SpaceX is losing about $20 million per month on Starlink in Ukraine "due to unpaid service & costs related to enhanced security measures for cyberwar defense."
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    AVATAR: tak potřetí, další dohadování mezi 2 lidma bude RO
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: tak podruhy. Kdyz na necem vydelavas, tak te to nic nestoji. Naopak na tom vydelavas. Ja chapu, ze je to tezky k pochopeni, ale 100x0 je furt 0.

    Kdyz jako reklamu venujes generalnimu dell s tim, ze od tebe bude brat delly pro celej korporat po dalsich pet let, tak to taky neni charita, ze?

    Naopak vydelava na valce, coz hodny obdivu imo neni, ale co uz. Na ty vydelava, krom plebsu, kde kdo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: imho mel verifikaci kazdej, kdo poslal nejakej doklad a pasovalo to, nejde o elity. nic, vystupuju z busu, tak uz to dal resit nebudu..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tak podruhy a naposled "Well. Dal rozhodne tak 100x vic nez King..coz byl ten point seteru. Nemusis se tu zas zbytecne rejpat v cislickach. To nebyl merit toho jeho postu."
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: dekuji za osvetleni. Mozna si je priste precti, nez ze sebe zas udelas blbecka...

    Musk's most recent claim that $80 million came out of SpaceX coffers, however, has not yet been evidenced. There isn't any first-hand evidence, such as company accounts, to support it just yet.

    While it appears that SpaceX has contributed more terminals than the government, Newsweek could not find public accounts or other documents that would corroborate the $80 million figure.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Ty clanky ti to kdyztak osvetli vice nez ja. Ja nemam chut na dalsi diskuzi s tebou. Ahoj :)
    PALEONTOLOG: Rozumim hodnote kdy je nekdo overenej, ale uz hodnekrat se na twitteru ukazalo, ze ikdyz je nekdo overenej, tak muze sdilet nejaky sracky nebo dezinformace, pripadne nekomu mohli hacknout ucet apod, takze to v dnesni dobe uz trochu postrada smysl a byl to fakt jen spis odznacek pro elit. Stejne jako se treba ukazovalo ze silni inzerenti muzou promlouvat do nejakeho fungovani te socialni site atp. Demokratizace twitter blue ti tohle vsechno vymazava. Pokud je nekdo kvalitni novinar, tak zadne overeni ze je kvalitni a ne falesnej novinar nepotrebuje. Lide si jeho clanky najdou. Navic furt zapominas na to, jak moc byl twitter ztratovej a ze je potreba tu firmu otocit do plusu. Tohle je jen dalsi vec jak to udelat. Za dva/tri roky uvidime jak se to povedlo.
    VYHULENY_UFO: To urcite, ale ja v twitter blue nevidim pro sebe zadny velky vyhody. Svuj twitter ucet nijak nemonetizuju a dlouhy texty taky nepisu..Radsi zaplatim 10 dolaru mesicne zuskovi za lepsi zabezpeceni myho instagramovyho uctu na truhlarne, kde nas sleduje pres 10k lidi a nechcem o nej prijit, protoze diky nemu mame zakazky :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: zrovna ty bys nemel mit problem zaplatit par stovek rocne za ucet na socialni siti. das mnohem vic penez za jiny veci. platim na nyxu, kdy tak ocenuji praci id nyx a ze mi umoznil kopec zabavy. jestli chces byt na nejaky skutecne opensource a neplaceny socialni siti, tak to budes muset jit za piraty nebo nejakymi anarchisty, co takovou sit provozuji.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: prave jsem ti vypocital, ze ve vysledku nedal nic, naopak na tom vydelava. Je pro tebe (kvuli fanboystvi) nemozne oddelit fakta od vymyslu? Opravdu radsi zavres oci, misto aby sis priznal, ze ne vsechno, co tvrdi, je pravda?

    Ja nestojim na zadny strane barikady, ja ti vysvetluju, v cem se mylis a co nechapes. Nepomlouvam muska, kudy chodim, mam ho za obycejnyho korporatniho managera, kterej se snazi maximalizovat zisky svych spolecnosti, tak jako se o to snazi kazdej korporat. Tak to proste v nasem svete chodi. Ze ty mas snahu se ho zastavat, jak kdyby sral zlaty cihly a trava rostla kam doslapne, neni zadna strana barikady, ale jen popirani zjevnych faktu :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: jakozeby @skutecnyM dolozil platebni kartou, ze je z jiny planety? to asi tezko.
    ja samo pomijkm vyhody bez reklam a delku textu. ty jen asi nerozumis ty hodnote, ze je nekdo overenej.
    nejsou na svete jen celebrity, i lokalni novinar dava v kvalitnim info prostoru smysl. ale mam dojem, ze tam tuhodnotu nevidis, takze to neocenis. nekdo by si to predstavoval vic jako kknhovnu a jekdo jako dalsi generickej lunapark na prachy, no.
    ale imho elmo nekoupil tw, aby ho monetizoval. v souladu s vyvojem se obavam, ze chtel znicit kvalitni informacni prostor.
    ja bych radsi chtel cctv oznaceny za statni medium nez tech par veci ve feedu. krom toho me se naopak od leta mabidka hodne zuzila.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Tim twitter blue ziskas i verifikaci ne? Krome dalsich vyhod. Driv to tam bylo jenom kvuli zalobe jednoho typka na twitter asi pred deseti lety. Ted se ta moznost dala proste vsem. Sorry ja na tom furt nevidim nejaky chyby. Tohle dela i facebook, snapchat, dela to i youtube. Proste si zaplatis za to, ze mas neco navic a musis overit alespon svoje cislo, cimz vic zabezpecis svuj ucet. To, kdo je nejaka hvezda a kdo se za nej jen vydava zjistis prece jednoduse tim, ze se podivas na pocet sledujicich toho cloveka. Na to fakt nepotrebujes zadnej modrej mark. Celebritky jsou proste jen nasrany ze prisly o svuj status elity. To je cele. Jinak me se treba twitter zas dost protridil od sracek a dezinformaci od te doby co ho Elon prevzal. Pred dvema/trema rokama jsem tam mel jen Trumpa ci demokraty a politickou agitku, pripadne nejake fake news. Ted tam mam hlavne technologie, AI a podobne veci. Politiky mi do feedu leze naprosto minimalne. Takze ja mam twitter dost zmenenej k lepsimu a "for you" feed mi treba nabizi plno veci ktery me zajimaj.

    AVATAR: Well. Dal rozhodne tak 100x vic nez King..coz byl ten point seteru. Nemusis se tu zas zbytecne rejpat v cislickach. To nebyl merit toho jeho postu. Digitalni znalost mam velkou a seter docela snadno poznam..confirmation bias je uplne neco jineho..ale whatever. Nebudu tu s tebou zacinat dalsi zbytecny argumentacni kolecko. Stojime na opacnych stranach barikady a to se nezmeni.

    Bloomberg - Are you a robot?
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-03/musk-says-support-for-ukraine-has-cost-spacex-80-million-so-far#xj4y7vzkg

    'The hell with it': Elon Musk will fund Ukraine's Starlink after all - POLITICO
    https://www.politico.com/news/2022/10/15/elon-musk-will-fund-ukraines-starlink-00061982

    Fact Check: Was Elon Musk's Ukraine Starlink Funded by Biden White House?
    https://www.newsweek.com/fact-check-was-elon-musks-ukraine-starlink-funded-biden-white-house-1749103

    It appears, based on statements made by USAID, that while there were public funds going toward the cost of delivering Starlink terminals in Ukraine, SpaceX did make financial contributions as well.
    How the cost was split is not clear, as neither the U.S. government nor SpaceX has provided open accounts.
    However, the inference that SpaceX's "donation" to Ukraine was paid for entirely by the U.S. government is not accurate.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: bud trochu ferovej, nikde nepsal kdy odstoupi :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    btw uz elmo odstoupil, jak nechal loni hlasovat?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KOUDY: opet naprosto mijis pointu.

    To, ze sem das screen z twitteru, kterej potvrzuje tvoje nazory je proste a jednoduse hloupe. Stejne tak, jako kdyz ti sem hodim screen z fb, kde lidi adorujou burese. Je to jen dukaz toho, ze se nechavas ovlivnovat confirmation bias. Coz je projev, minimalne, tve digitalni neznalosti.

    100 milionu dolaru jiste nebyly ani naklady. Ono staci opet vzit dostupna data a pouzit mozek.

    As of 5 April 2022, SpaceX and USAID had delivered 5,000 terminals to Ukraine, of which SpaceX had donated 3,667 or 73%, and the rest had been purchased by USAID.

    How much is Starlink terminal Ukraine?

    $700

    Starlink terminals will cost $700 for new Ukrainian consumers, according to the company's website, a rise from about $385 earlier this year. The consumer cost of the monthly subscription will now rise from $60 to $75.

    3667 x 700 = 2.5m
    + 12 × 75 × 5000 = 4.5m na rok za provoz.

    Toto jsou komercni ceny, nikoli naklady.

    Po roce starlinky omezil (skoncil trial) a ted inkasuje 10m mesicne (sic!) od usa.

    Takze hovno charita, ale vyhodnej byznis podminenej funkcnosti zasadni infrastruktury ukrajinske obrany. Je to jak kdyz das nekomu piko parkrat zadarmo a ve chvili, kdy je na tom zavislej, tak ho zacnes kasirovat. Jednim slovem: hnus.

    Ale to bys musel vedet, co je to kriticke mysleni a nebrat vsechno, co napise, jako pismo svate, abys to pochopil.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: nn, vypnu starlink nad okupovanejma oblastma a rychle pohybujici anteny taky vypnu. ale prihodim 50M :))

    KOUDY: verifikace a blue je rozdil, jak tu padlo. verifikace je autenticita uzivatele a blue je komercni produkt. vyhuleny ufo ma taky blue, ale jen aby mohl lip trollit.
    jsem na tw chvíli, ale mam dojem, ze predtim stal na autenticite a verohodnosti, to je ted pryc. kor se zasahy do AI dalsi zmenou vlastnosti se z toho stava bordel na koleckach a vime presne, ci jw to prace.
    predpokladam, ze si elmo ty 2bn odepsal z dani, jako babis odepisuje nadaci agrofert. dobra reklama zdarma. ja bych ty penize musel vytahnout z vlastni kapsy a zdaneny.
    on zivot neni jen o prachach, i kdyz je s nimi prijemnejsi, komercionalizovat tak cistej informacni prostor prinese adekvatni vysledky a zavinutou spiralou prestane duvod tw pouzivat vic a vic lidi a stejne tak taky to platit. imo.

    tesim se na novou platformu, na MD nechci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam