• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    DZODZO: doporucuju ignore na mistni kulturni valecniky. najednou je zdejsi auditko citelne a bez hejtu :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: No nerikej.

    Tak jeste jednou - MVP neni produkt rozbity ale minimalni. A zrovna u crypta proste musis nejdriv (dlouho, dusledne a opatrne) myslet u whiteboardu a pak neco delat.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    neviem ci ste tak zaslepeny hejtom voci muskovi (lebo ten twitter kodia uplne ini ludia) alebo vam len stale unika ta pointa, ze plne funkcny produkt sa neda dodat cez noc, neviem uz ako to jasnejsie napisat
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: u tohohle musíš nejdřív držet hubu (pro Space Karen nemožné) a extrémně pečlivě pracovat na protokolu. Protože sebemenší blbost tě nakope.

    Ale to je jedno, seriózně to nemůže použít nikdo při smyslech. Nebo brát vážně.

    Naštěstí tu máme funkční řešení v podobě Signálu a tohle nikdo nepotřebuje.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DZODZO: jako že měli šifrování jen tak nějak napůl (šifrovat každou druhou zprávu? xor místo aes?).. a o kterym navíc tvrdili, že se tomu ještě věřit?

    a telegram, srsly?

    https://twitter.com/moxie/status/1474067549574688768?lang=en


    do toho ten ruský vládní vliv..

    takovýhle případy .. znám leda iota, jako odstrašující, udělali to v trojkový soustave a vymysleli si vlastní hash.. ve kterým pochopitelně našel triviální slabiny první kryptograf když si to přečetl při rannim kafi.

    nebo lastpass s malým počtem iterací KDF u starých klicenek, který s časem nepovýšili.. ale to taky neprezentovali jako "zatím to ještě nesifruje úplně dobře"
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: aha takze napriklad Telegram v.1.0 alebo Viber v.1.0 boli plne funkcne produkty s e2e enkrypcii a changelog maju prazdny
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KOUDY: Ten rozhovor je perfektni! Jako Vavra at treba od BTC blabolil leckdy hovadiny (evidentne nebyl a neni insider v nasem slovam smyslu), tak v dalsich vecech je trefny. Typicky to bylo treba kolem zdrazovani energii, kdy driv nez ostatni definoval priciny i navrhoval jak tem postizenym lidem pomoc.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: a kromě toho tam ten problém s důvěrou.

    1. jako první krok k privátni komunikaci se lidem zhmotnily zprávy který měly bejt léta smazáný?

    2. God mode je stále funkční pro každýho v Twitteru.

    3. Elonovo reakce když mu někdo šlápne na bebí ?

    4. pod elonem Twitter přestal rozporovat požadavky orgánu na odposlechy?

    5. Elonovo otočky?

    fakt by mě zajímalo kdo by teď Twitteru věřil.. Koudy?
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: Hele, ja uz par shithsow zazil zevnitr... a zrovna u crypta je tohle dost debilni pristup. To, co dodava, neni ani MVP ale nejaky paskvil, ktery se releasoval, protoze... proc vlastne?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: rikal ti nekdo ze aj vyvoj SW trva minimalne par mesiacov? gro zdelenia je, ze Wired vyraba senzaciu za kazdu cenu, nieco jak ked ceski novinari pisu ze prvy test starshipu skoncil neuspechom :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: Rikal ti nekdy nekdo, ze je rozdil mezi SW a stavebnictvim?

    Jinak pokud to clovek mysli vazne, tak za Space Karen z vysoka... a pouzije Signal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: To nejsou obhajoby. Jen jinej nazor, protoze tady lidem pripada ze ten tupoun Elon vyhodil 44 miliard za nejakou totalni picovinu, ktera musi do dvou mesicu krachnout, protoze je Elon CEO a podnikatel nahovno a je to kreten. Tohle jsem ale slysel uz pred lety jak ti sami lide rikali o Zuckovi, kdyz koupil predrazenej instac nebo whatsapp nebo o googlu kdyz koupilo predrazeny youtube a takhle bych mohl pokracovat. Proste klasicky silacky reci od kompu od lidi, kteri nikdy nic nevybudovali a nepodnikali, ale maj nazor na to, jak nejbohatsi clovek sveta dela vsechno blbe. Me to triggeruje a mam potrebu to rozporovat. Placanicko po zadech, ze ten zmrd asi dal shadowban jednomu uctu a jaka je to traga, ale to, ze minule vedeni shadowbannovalo tisice uctu vam bylo u prdele.
    Zajimavy novy featury, jako uzivatelskej fact checking, kdy se v bulvaru objevovalo treba jak se nejaky dve holywoodsky hvezdicky hadaj a je to velka senzace a na twitteru pod tim hned ctes text ze to tak nebylo a je tam doplnenej link na cele video - https://nyx.cz/files/000/026/2621856_6d147c15e1c078eed4f3/original.png?name=image.png apod. Tech featur je za posledni ctyri mesice vic, nez bylo za poslednich pet let. Mozna kdyby minuly vedeni neco vymejslelo a delalo a ne si jenom honilo navzajem ptaky, tak mohl bejt ten twitter v plusu uz pred lety. Jinak ostatni firmy jako treba amazon nebo apple ci meta jsou dost v zisku ne? Kdyz se zisk zacal zmensovat, tak propousteli nepodstatne lidi a pripravovali se na pripadnou krizi jako to korporace delaji. Twitter nikdy v zisku nebyl. Musk si proste koupil uzivatelskou bazi a jistotu, ze mu nikdo neda ban jako Trumpovi. Propustil nepotrebny lidi. Dalsi najal, osekal naklady. Do plusu se ta firma nedostala po vyhozeni lidi z toho duvodu, ze od ni odesli inzerenti, coz byl jedinej poradnej prijem twitteru a mohl bys to myslim vedet, takze ptat se jak to ze uz neni v zisku je trochu hloupy. Az se Elon stahne jako CEO a inzerenti se zas vratej, tak firma urcite v zisku bude.
    Jinak ja pro velky mezinarodni firmy dvacet let makam a dodavam jim HW, takze zkusenosti z toho jak to v nich funguje asi nejaky mam, ale nejsem samozreme radovej zamestnanej programator. Truhlarna je zatim jen takovy moje a brachy nevydelecny hobby a ani to moje firma neni. Jednatel je bracha. Svoje firmy mam ctyri vcetne dvou zahranicnich. Ferrari nemam a bitcoin jsem naposled vybiral v roce 2017, coz je sest let a znovu ho budu vybirat az za deset let. Penize mam uplne z jinejch veci nez z crypta. Takze ne. Rozhodne nejsem jako on, ale zaroven si nemyslim ze vsechno co dela jsou picoviny a narozdil od vas vim ze se obcas stejne jako treba Jobs chova jako egoistickej excentrickej magor. Viz treba jeho blamas se SEC, kvuli jeho tweetu a vypraskani shortaru pred lety. Proto me furt irituje, kdyz tu nekoho 5x tydne hrozne, prekvapi ze se ta jeho excentricka magorina v necem projevila.
    Nicmene jak tu pise dzodzo nize. Tyhle zmeny co Elon udelal nejsou videt pres noc, ale projevi se za rok/dva. Pak se muzem bavit kdo z nas mel pravdu a jestli je Twitter uplne v hajzlu a 200 milionu lidi preslo na mastodon :). Ted na to serem. Jsme fakt jak kolovratci. Ja se pokusim hazet sem hlavne raketky a teslu a na vase zdeseni co kde zas Elon tweetnul nebo z koho si delal prdel se budu snazit nereagovat.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SATAI: ani rim nepostavili za den

    https://twitter.com/elonmusk/status/1656570790039678976


    ani tesla nevybudovala siet superchargerov cez noc, trvalo to cez 10 rokov
    SATAI
    SATAI --- ---
    Kdyz jsem si dal Karenmilce do ignore, tak ted ziskava tahle diskuse takovy zvlastni smrnc. Spousta lidi rika spoustu veci, co jsou ocividne reakce na neco dost debilniho :-D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUDY: jo, delal kroky ktery obyvkle delaji krizovy manazeri (byt ti je delaji jaksi vic podlozene a organizovane a ne mikromanazersky "vytisknete mi software co jste v poslednich mesicich napsali a ja to zhodnotim".. ty vole..)... A krome toho delal i kroky jiny typu "dite dostalo novou hracku", "vizionar novou vizi" resp "bohac si kupuje vlivovou platformu..

    KOUDY: najmy a kuchari jsou prd ve srovnani s nakladma na zamestnance. ktery snizil na twl tretinu? tak jakto ze uz jen z toho neni v zisku?? dyt byla na zaporny nule! A ostatni tech firmy propoustely mnohem min a z jinejch duvodu..

    jinak jo, nepoucuj nas, ono to na urodnou pudu nepada - zkusenosti s technologiema ani pracovni z big tech narozdil od mnoha z nas tady stejne nemas.. Coz by v principu nevadilo, akorat vsechny tvoje zavery dopadnou tak ze co Elon cini, dobre cini, nebot my mu nesahame ani po kolena (narozdil od tebe, ktery jsi v podstate skoro jako on protoze mas co twl, truhlarskou firmu a vydelany ferari spekulacema s bitcoinem) . :)

    ale s tematem nekoncis, jakmile udela Elon nejakou dalsi picovinu tak ho zas budes obhajovat.

    a obavam se, ze mne ten Elon a tvoje obhajoby budou furt triggerovat.. :)

    Dejte mi nekdo ban pls. :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Mno zatím jedinej, kdo prodělává na Twitteru kalhoty, je Elon, kluci na houmíku se tvářej víc než spokojeně, že mu to střelili za bilión.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JIMIQ: krize byl jiste duvod prodeje za dvojnasobnou cenu nez ma twitter ted
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Ne. Tak jeli kluci poslednich deset let. Pujcit si prachy od investoru a kdyz dochazely, tak si pujcit dalsi..a bejt dal na houmiku :)..ale to je fuk. Uvidime za ten rok treba. Jak moc bude ten twitter v prdeli a jak strasnej nakup to byl a Elon je CEO a podnikatel nahovno coz je videt i treba u SpaceX nebo Tesly..a tak dal a tak dal. Kdyz ho Elon proda za tretinu, tak tu rad uznam, ze jsem se mylil a vsem se omluvim :)

    Elon Musk says Twitter is ‘trending to breakeven’ after near bankruptcy
    https://www.cnbc.com/2023/02/05/elon-musk-says-twitter-trending-to-breakeven-after-near-bankruptcy.html
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: firma by brzo krachla, protože si vzal 30 miliard dolarů půjčku s drakonickými úroky :D než ji koupil, tak by s těma ztrátama vydržela klidně deset let
    PES
    PES --- ---
    NECROMAN: také jsem si říkal, že za nějakou dobu ten "časový limit neaktivity" rychle (a tiše) "přehodnotí"...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Imho tu firmu vycistil a ozdravil tak, jak potreboval a uz neni tesne pred krachem. Ted vi, ze je potreba aby zacala poradne vydelavat a vratili se inzerenti a ti se nevrati, pokud bude v cele on. Spis bych dal anketu jestli s nim bude mit nova CEO do roka a pul dite, nebo ne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam