• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: kazdy ne, ale je ich dost (su to stare statistiky ale tusim ze za 2022 to bolo 3,6 miliona

    Tesla said it received 3 million job applications in 2021
    https://www.teslarati.com/tesla-3-million-job-applications-in-2021/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: well v ty nikdy nevydelavajici firme delalo pod neschopnym vedenim 8 tisic lidi, takze jestli ted ta firma funguje jeste lip, kdyz je v ni jen 1500 chudaku s pracovnim vizem a dokonce kazdej tyden pridavaj novy fajn featury, zatimco predtim trvalo 3 roky 8000 lidem vymyslet tlacitko “edit”..tak myslim ze nebude zadnej problem najmout dalsich 500 chudaku s pracovnim vizem. Moje patnact let stary kauzicky klidne vytahni. Takovy kauzicky tady maj stovky lidi. Ja se za tu dobu hodne zmenil. V petadvaceti jsem byl trochu jinej clovek nez ted ve skoro ctyriceti. Treba se za 15 let dokazes zmenit i ty. Drzim palce. To o lhani bylo na tvoje zvelicovani typu “kazdej ajtak touzi delat” Kazdej ajtak urcite ne, ale desetitisice urcite jo a nebude problem jich 500 vybrat. Zvlast po tom masivnim propousteni ktery velky korporace delaly predchozi pulrok. Delaj i treba v tesle, ve space x, v boring company apod. Nevsiml jsem si, ze by tam byly jen uklizecky a lidi s vizama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: kolik lidí chtělo dělat v Twitteru pod Muskem jsme viděli už na fotkách po jeho čistce, kde v celý budově zbyla s americkým pasem jenom jedna náhodná uklízečka... v tý firmě momentálně dělaj jenom chudáci s pracovním vízem, co jim dovoluje buď makat, kde makaj, nebo se otočit čelem zpět a nakráčet zpatky do svýho slumu v Bangalore.
    A není nutný osočovat náhodný kolemjdoucí ze lhaní, jenom proto, že s jejich názorama nesouhlasíš, kor pokud máš sám na hlavě másla víc než dost. Zrovna v tvým případě bych radši šoupal nohama a dělal, že tu nejsem, nebo zase někdo vytáhne jednu z tvejch milionu kauziček, ty naše kapko naděje...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: kazdej urcite ne. To zase nemusis jako nyxi karen zbytecne lhat, ale stejne jako plno lidi chtelo delat pod jobsem, tak je plno lidi, kteri chteji delat pod Muskem.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: jop, každej ajťák touží dělat v prodělávající firmě s jediným posraným produktem pro space Karen, co se místo stabilizaci korporátu vypisuje na internetech ze svýho vnitřního nácka... to je prostě job snů, kterej se nedá odmítnout.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: ja cetl jen nadpis. :). Me zajima twitter 2024. 2022 ani 23 neresim. 22 ho koupil na konci a 23 je turbulentni rok vyhazovani lidi, hledani novejch zpusobu vydelku, hledani ceo a buhvi co se jeste stane :). Ja se tim jen proste bavim. Stejne jako se bavim tweetama lukacovice. Kdyz mel nejaky reci Bernie a Elon mu odpovedel, ze zapomnel, ze jeste zije apod, nebo jak utrel cortezovou. To na facebooku ani instaci proste nenajdes :). Jasne ze jsou tady v klubu lidi, kteri si mysli ze ma bejt elon ten superchytrej spasitel lidstva, kterej nas dostane na mars, ale pro nas, kteri ho zname uz od paypalu a zacatku tesly je tohle vsechno jen neskutecna prdel. Stejne jako kdyz rekne ze nejaka nova tesla bude za dva roky, tak vime ze to nebude za dva, ale za pet :)

    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: držím panu Jobsovi2 palce
    a další info v článku jsi postřehl?
    Twitter v roce 2022 měl ztrátu 3 miliardy USD z čehož půlka byla kvůli Muskově půjčce... takže v prvním roce zdvojnásobil ztrátu a to tam byl jen dva měsíce nebo kolik :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: neblazni. Tisice lidi maj sen pracovat pod Muskem, stejne jako meli pracovat pod Jobsem, kterej byl jeste daleko vetsi egoistickej kreten a despota. Kdyz se do applu vratil, tak vyhodil tretinu firmy a podivej se kolik ta firma mela lidi za deset dalsich let. Vsechno spatny slo ven a najali se novi schopni lide, pripadne lide kteri byli driv vyhozeni a sli treba na jinou pozici apod. Nic novyho v SV a jinde v usa :)

    One of the most ironic things about Steve Jobs was his last name. Because for someone called Jobs, he sure fired a heck of a lot of people. In 1997, when Jobs returned to Apple, one of the first things that did was to get rid of about 4,100 workers -- roughly 31 percent of the company.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: to bylo před půlrokem, no :) a podle mě otálel dlouho, ty lidi už jsou pryč
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: Určitě už se dostatečně káli a bude jim milostivě umožněno se vrátit ;-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: koudy uz ti to vysvetlil a resili jsme to ne? Sam jsi tu pred casem psal

    “ Ale rozumim taky tomu ze ted bude pretlak vyvojaru kvuli propousteni jinde takze az si to sedne najme zpatky hromadu lidi co si vybere on. Zas na druhou stranu nemuze otalet dlouho protoze po techhle lidech je poptavka furt a vsude a v silicon valley jsou vysoke najmy tak ti lidi muzou klidne do Texasu, Georgie a podobne”

    Takze ted chces vysvetli neco na co sis uz sam pred casem odpovedel? Wow :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    tohle tady bylo?

    Elon Musk Says Twitter Will Probably Rehire Some Laid-Off Staff
    https://www.businessinsider.com/elon-musk-says-twitter-probably-rehire-some-laid-off-staff-2023-5

    Může mi to Koudy vysvětlit? Nebyli ty lidi jen flákači "na houmíku"? :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    https://twitter.com/Tesla/status/1660927553815601153
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    What REALLY Happened at SpaceX's Starship Launch? Dust, Debris, Raptors & Future Challenges
    https://www.youtube.com/watch?v=C9-P-rgMMsI
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    dotaz - uz musk / spacex publikoval detaily ke startu starship? Jaka byla sekvence tech selhani a proc ?
    to co jsem videl kratce po samotnem testu bylo velmi nahrubo
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    separation

    https://twitter.com/SpaceX/status/1660402691971874824
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    https://twitter.com/SpaceX/status/1660401510969212929
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: 2hodiny do startu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla zlevnila nabíjení na Superchargerech v Evropě, místy až o 25 % | Svět hardware
    https://www.svethardware.cz/tesla-zlevnila-nabijeni-na-superchargerech-v-evrope-misty-az-o-25/59496
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam