• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: jako vtip dobrý, ale nevím, jesli se záporná momentální cena energií takhle přelije do maloobchodu :-) osobně si myslím, že se rozšíří lokality, typu restaurace, hotely a různé obchodní řetězce, které ti jako bonus, aby tě půřilákaly, nabídnout zadarmo dobít elektromobilu třeba ze svých solárních přebytků (ale zase: asi jak kdy...). Samozřejmě to nebude skutečné "zadarmo", ale spíš forma "all inclusive"... a nebo možná naopak, k dobití elektromobilu dostaneš kafe nebo zákusek zadarmo (jako je kafe zadarmo ve vlacích). Dobíjení ale nemá charakter "drive-in", ale spíše několikahodinové zastávky a tahle změna úplně reorganizuje to, jak přemýšlíme o cestování. Asi to nějak dopadne, že čím pomalejší dobíjení tím bude stačit, tím tě to vyjde levněji - ale asi jen na místě, kde parkovací místo nic nestojí.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: pri zaporne cene enerigii budou stat elektromobily v zacpe pred nabijeckama ..
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Stejně tak čekám kdy půjdou (dle leteckých a satelitních foto) po každém solárním panelu a stát bude chtít certifikovaná měřidla vyrobené energie a taktéž spotřební daň z každé kWh vyrobené...
    ...v horším případě z každé i POTENCIÁLNĚ vyrobené (výkon panelů * doba oslunění a zaplať, ševce, a na příští rok už daně máš zaplacené?) :-/
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: když při záporné ceně energie v síti bude dobíjení alespoň zadarmo, tak proč ne, že? Ale stejně pak stát přijde s tím, že bude chtít spotřební daň (co mu bude chybět z paliv a maziv ;-)) za každou kWh, i kdyby měla zápornou cenu :-(
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: tohle ale je běžný způsob, jak se dnes korporát prosazuje na trhu. Na Internetu to bylo stejné... vytvoříš iluzi produktu zadarmo... a když se na něm vytvoří závislost, tak ho zpoplatníš...

    Nicméně, pokud by se to dobíjení v budoucnu skutečně zregulovalo nějak tržně, tak věřím, že by se ceny měnily podle roční doby, dne v týdnu, apod.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: ty barvičky jakoby kopírovaly rozdělení od kapitalismu (za draho) k socialismu a kmenovému zřízení (až zadarmo) ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    tak dobra prilezitost zapnout starlink v rusku...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BLACKHEAD: ja nevím, jestli v tomhle auditku má smysl něco vysvětlovat, ale jo, vždyť v příspěvku na který reaguješ píšu že ten poměr je dobry (malý vliv raket)..
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    E2E4: To si prave precti aspon poslednich par odstavcu z toho postovanyho clanku od DZODZO.
    Ne nahodou se te pta na sekacku... ;-)

    A ano, kdyz se clovek podiva na jeden start rakety, vypada to strasne - tolik koure...
    Jenze pak si spocitas, ze ta raketa vyprdi jen o trochu vic emisi, nez trans-atlanticky let B747 a kdyz se pak podivas, kolik toho lita denne, zjistis, ze nemas sanci to pomerovat, dokud nebud denne startovat do kosmu nejakejch 10000 raket produkujicich CO2.
    U vodikovejch motoru je hlavnim problemem vodni para ve vrchnich vrstvach atmosfery... Ale je to problem v uplne jinym meritku, nez CO2. ;-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Ship 25 completed a flight-like chill and spin of the Raptor engine pumps, stopping just before engine ignition. As a result of the test, cryogenic liquid oxygen formed a visible cloud beneath the ship. This checked out vital systems in advance of the upcoming static fire.

    PER2
    PER2 --- ---
    australie nechape, co je free speech :p
    Australia gives Twitter 28 days to sort out ‘toxicity and hate’ | Social Media News | Al Jazeera
    https://www.aljazeera.com/economy/2023/6/22/australia-gives-twitter-28-days-to-sort-out-toxicity-and-hate
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    https://twitter.com/Tesla_AI

    novej tesla account ohledně AI, je tam docela dost zajímavých videí
    SATAI
    SATAI --- ---
    Twitter has supposedly started paying its Google Cloud bill again | Engadget
    https://www.engadget.com/twitter-has-supposedly-started-paying-its-google-cloud-bill-again-213824844.html
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: to ano, ale zase kdyz si vezmes moznosti chudeho: jit demonstrovat "za mir" a moznosti bohateho: podporovat lidi, kteri chteji demonstrovat "za mir".
    Mas pravdu, jenom je to proste tak nejak normlani chovani, a nejde asi cekat osvicenost od kazdeho jednoho "zbohatlika".
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OMNIHASH: musk si toho pre seba moc nestava, naopak myslim ze sa nejakych barakov zbavoval
    SATAI
    SATAI --- ---
    SATAI:

    a aby to nezapadlo:
    Twitter did not respond to a request for comment today, unless you count the customary poop emoji that the company's public relations email sends as an auto-reply to press inquiries.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Musk refused to pay annual bonuses promised to Twitter employees, lawsuit says | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2023/06/musk-owned-twitter-stiffed-employees-on-promised-bonuses-class-action-says/

    Twitter did not respond to a request for comment today, unless you count the customary poop emoji that the company's public relations email sends as an auto-reply to press inquiries.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SEJDA: tak samozřejmě na to můžeš jít drsnejš a sponzorovat nějakýho rozeštvávače typu PragerU, nebo si založit vlastní thinkthank, co bude lobovat za nulový daně pro tvojí příjmovou skupinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam