• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MRAKY: U Starlink se o IPO v budoucnu mluvilo uz davno.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ONDRA_99: jj článek je o starlink, ale zatím to jsou jen jpp. Jedná má část by chtěla aby udělali ipo ASAP, druhá by radši počkala:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SpaceX Starlink Unveils Massive Growth. Is an IPO Imminent? | The Motley Fool
    https://www.fool.com/investing/2023/05/23/starlink-unveils-massive-growth-is-ipo-imminent/
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MRAKY: A nepletou si to lidi jenom? Protoze Starlink IPO a SpaceX IPO neni totez...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MRAKY: doufám, že SpaceX na burzu nepůjde ještě aspoň 10 let
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    fck. musk nam starne https://fortune.com/2023/06/24/spacex-ceo-elon-musk-on-starlink-ipo-would-not-be-legal-for-me-to-speculate/ "Elon Musk says it would ‘not be legal for me to speculate about a Starlink IPO’—but it’ll make the world’s richest man even richer"

    par let nazpet by neco placl a jelo by se dal :D

    to je fuk - kazdopadne poslednich par dni lita v diskuzich info o IPO spacex ( vstup na burzu ). To by bylo sice super z pohledu investora, protoze se tesim jako maly kluk na moment kdy koupim podil spacex, ale bohuzel to patrne zarazi/omezi vyvoj firmy, protoze verejne obchodovatelne firmy se zodpovidaji svym vlastnikum a spacex ztrati moznost zkouset neproslapane cesty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: ... a je jasné, že pro první generace na Marsu to velká výhra nebude (proto také všichni normální lidé už 50 let říkají "základna na Marsu, po vzoru základen v Antarktidě, akorát se tam nebude létat na jednu sezonu ale na několik let - a ne "kolonizace Marsu", stejně jako "nekolonizujeme" tu Antarktidu...)
    PES
    PES --- ---
    FURAN: vzhledem k tomu, že i my jsme výsledkem PŘÍRODNÍHO PROCESU (i když si o sobě myslíme, že jsme kdo ví co), tak je otázkou, zda to dolování uloženého uhlíku a jeho uvolňování považovat za nějakou NEPŘÍRODNÍ věc anebo se na to dívat tak, že jsme vlastně "nástrojem" Přírody, kterým se ten uhlík vrací z podzemí zase nad zem ;-)))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: ja si myslim, ze ani zabedny debil, nemuze zanedbat sebemensi riziko, ze by jeho vlastni deti zily namisto raje v pekle.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: no, já myslím, že on chce především vyčnívat... a tak se přeorientoval na cílovku, ze které vyčnívat je fakt relativně snadné, zatímco u eko-technologických věcí narazil na určité tvrdé limity, které nešlo posunout ani s velkým balíkem peněz...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: jen jestli to není obráceně - vydělám miliardy na tom, že chvíli půjdu na ruku ekoblbcům :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: tak je potřeba uznat, že v tomhle konkrétním ohledu šíří mezi americkou krajní pravicí v podstatě užitečnou osvětu. Vlastně přístup "zachráním civilizaci i za cenu, že krátkodobě půjdu na ruku blbcům" není úplně od věci... ono to v jistém smyslu čeká všechny, takže možná je jen trochu napřed (?)
    FURAN
    FURAN --- ---
    PER2: Zavádění fosilního uhlíku do aktivního uhlíkového cyklu je fundamentální problém naší doby. Sekvestrace uhlíku je jediným řešením.
    $100M Prize For Carbon Removal | XPRIZE Foundation
    https://www.xprize.org/prizes/carbonremoval
    PER2
    PER2 --- ---
    jednoho myslitele na dobrou noc, at se vam zkroutej palce (: uz aby nas vsechny "zachranil"

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    neuralink ma docela dobrej aktivni twitter feed

    https://twitter.com/neuralink
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @johnkrausphotos
    In a Twitter Space with @ashleevance, @elonmusk shares that Starship will hot-stage during the next flight, lighting engines on the ship with some engines still running on the booster, as to Never Stop Thrusting!
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    Super Heavy Booster 11 moved to the Starbase rocket garden this morning.

    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Tak jako kdo elomobilem jezdí jen např. ráno a odpoledne (do/práce a na/z nákupu) a zbytek času bude mít možnost parkovat na nabíječce, tak si dovedu představit řízení té nabíječky tak, aby dobíjela jen v časech nejnižších či záporných spotových cen... pak zůstane samo jen cena za distribuci (a za příkon/pojistky).

    Řekl bych, že nás čeká boom různých aplikací "smart", které budou sledovat ceny na spotu + okamžité stavy někde z ČEPSu (chtělo by to budovat rozumná API na data již teď a pokud možno veřejné), aby se podle toho dalo provádět to řízení s výhledem na těch 24h dopředu...
    ...však tady jeden filuta ze SOMI už na takové bázi jede startup a chce to do pěti let vyexitovat na burze
    Soláry, co vydělávají i v noci. Do pěti let chceme na burzu, říká mladý šéf - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/podniky/fotovoltaika-solarni-umela-inteligence-somi-martin-branny-david-beran.A230519_142341_ekoakcie_maz?h=8FE5D83FCF36C61B9779C430D3EC0AFA
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SEJDA: jako vtip dobrý, ale nevím, jesli se záporná momentální cena energií takhle přelije do maloobchodu :-) osobně si myslím, že se rozšíří lokality, typu restaurace, hotely a různé obchodní řetězce, které ti jako bonus, aby tě půřilákaly, nabídnout zadarmo dobít elektromobilu třeba ze svých solárních přebytků (ale zase: asi jak kdy...). Samozřejmě to nebude skutečné "zadarmo", ale spíš forma "all inclusive"... a nebo možná naopak, k dobití elektromobilu dostaneš kafe nebo zákusek zadarmo (jako je kafe zadarmo ve vlacích). Dobíjení ale nemá charakter "drive-in", ale spíše několikahodinové zastávky a tahle změna úplně reorganizuje to, jak přemýšlíme o cestování. Asi to nějak dopadne, že čím pomalejší dobíjení tím bude stačit, tím tě to vyjde levněji - ale asi jen na místě, kde parkovací místo nic nestojí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam