• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: ten příměr je dost mimo. Fiala řeší milion věcí, na některé z nich má coby představitel státu nebo stát samotný minimální nebo nulový vliv.

    kdežto Vávra se k projektu X dostal dobrovolně, vědomě, aktivně. a pak se nějak choval.
    ano, ohledně Vávry jsme odběhli od původního tématu, ale když bych si měl vybrat, jestli si nechám o investicích vyprávět od úspěšného investora, který nemá škraloup, a od úspěšného investora se škraloupem, vyberu si A. a Vávra je B. to je pointa "odbočky k Vávrovi" (aspoň u mě).

    jinak velkolepé díky jen za to, že si, byť jen na chvíli, pocítil potřebu mě o edukovat. o čemkoli. je teprve 8 ráno a už to nebyl marný den.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: "vydělal" investicemi... takže žádná reálná práce či hodnota... zkráceně de-facto parazit...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Jasny. Pro me je to jako kdybys mi rikal Fiala = inflace. Taky bych te na par prispevcich mel asi potrebu edukovat, ze inflace neni kvuli Fialovi, ale pak bych se na to vysral. Kazdopadne Vavru jsem sem hodil kvuli jeho videu, kde se bavi o Elonovi a jak ho sere, ze koupil Twitter, protoze se nevenuje dostatecne Tesle. Zaroven ale jako clovek, kterej vlastni nejhodnotnejsi automobilku na svete, ktera nema zadny reklamy sere boardy vsech dalsich automobilek i jinejch firem, ktery ho samozrejme nenavidej a i kvuli tomu stahujou reklamu z twitteru. Vavra muze mit pri nekoho needukovanyho v investicich nejakou negativni konotaci kvuli xixoiu, nicmene furt vydelal investicema do akcii vic nez 100 micu z nichz nejvic mu asi vydelala Tesla a sam dve tesly vlastni, takze je to clovek, jehoz nazor na Muska je to relevantni.
    LEGI
    LEGI --- ---
    PER2: takový to když chceš po lidech miliony, ale ani si neumíš (nebo nevíš) rozepnout sako, když sedíš.

    KOUDY: hele, jen jako člověk, kterej kauzu moc nesledoval, tak ti můžu říct, že jsem dlouho netušil, kdo je Waczke nebo ten druhej. ale ano, díky kampani jsem měl jasný spojení "Xixoio = Vávra". a je mi pak dost jedno, jakou roli skutečně měl (nebo se snaží předstírat, že měl). umazal se.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    Večer to tu promažu.


    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Na odlehčenou

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    MRAKY: tie zdroje mi tu tiez casto chybaju, vacsinou su to nejake allegedly a reportedly tweety :)

    Tuto jedna teoria k tym AIckam, casom na to narazi cely ad based internet a zacne kopirovat twitter

    https://twitter.com/RSS_D4/status/1675220831461335042

    Trosku taka paralela s teslou, tam su tiez v niecom popredu, este ked to vseobecna verejnost ani nechape
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Novinka - když chci lajknout několikátý příspěvek v řadě jiných lajků. Omg...

    SATAI
    SATAI --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tak zpatky k Teslickam.

    Including today's Q2 delivery report Tesla has now delivered a total of 4,527,588 vehicles since Model S production started in 2012.

    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NECROMAN: no sice je to dlouhy text nejakeho anonyma , ale nevidim zdroj. Naopak vidim na internetech informaci ze jedou s googlem dal
    Twitter has supposedly started paying its Google Cloud bill again | Engadget
    https://www.engadget.com/twitter-has-supposedly-started-paying-its-google-cloud-bill-again-213824844.html

    "Now it appears Twitter has found a way to avoid that scenario. Bloomberg reports Linda Yaccarino, the company’s newly appointed CEO, “helped get the relationship back on track.” In fact, the two companies are reportedly negotiating a broader partnership that could include advertising and Google’s use of Twitter’s paid API. "
    podobne zde:
    Twitter resumes paying Google Cloud | Reuters
    https://www.reuters.com/technology/twitter-resumes-paying-google-cloud-bloomberg-news-2023-06-21/


    nejaky zdroj, ktery podporuje to co tu pastujes ?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jedno hezké shrnutí:
    Takže Muskovy řeči, že limity nastavil dočasně kvůli toho, že mu lidi scrapují (aka harvestrují = automatizovaně extrahují/sbírají/sklízejí) data z Twitteru se ukazuje jako výmluva.

    Twitteru prostě skončila tříletá smlouva hostingu u Google, od 1.7. mu proto účtuje za přenesená data, Ílona chtěl ušetřit, když nechtěl platit paušál dopředu, tak se pokusil omezit uživatele. Aplikace na to nebyla připravena, když nemůže stáhnout tweety z TW serverů, začně generovat naopak větší zátěž opakovanými pokusy o stažení tweetů, takže si Musk ze snahy ušetřit naopak vyrobil DDOS (přetížení služeb) ve vlastní síti a asi se pěkně prohne, až mu přijde faktura od Google.

    Sdělováním 10× větších limitů u účtů s fajfkami se asi jen pokusil manipulovat lidi k jejich koupi.

    Jsem zvědavý, kdy se mu to kvůli jeho hloupému jednání rozpadne úplně. 🤦‍♂️
    https://twitter.com/ByCzech/status/1675434547792551937
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Mas to v tom videu vysvetlene, ale nechme toho, nebo konspiracnimu Sataiovi praskne zilka. To video s teslou je relevantni. S xioxiem se nas nazor rozchazi. Vavra jel jen roadshow, kde si promoval svy chytry elektromery na ktery chtel vybrat prachy a ktery uz leta fungujou treba ve spanelsku nebo anglii. Diky valce to odpiskal. Nikdo nic neinvestoval. Nikdo o zadny prachy neprisel. Nikdo nic neprodelal. Vavra pak kvuli moznosti jit do cezu svuj podil v simplu prodal. Nebyl s xioxiem nijak spojenej. Policajti ho z niceho neobvinili. Nic mu nezabavili, takze tady je relevantni ho resit pouze ve spojitosti s teslou, do ktery investoval, Elona a jeho chovani zna velmi dobre. Nekolik aut od tesly vlastni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SATAI: maruška je teda epic. ale popravdě, má ještě smysl kapitánu nabíledni něco vysvětlovat?

    KOUDY: stačí neprovozovat selektivní vidění
    "Zajímavá je také informace, že členem dozorčí rady Xixoio se před týdnem stal bývalý investiční ředitel mezinárodní těžařské a loterijní skupiny KKCG Miloslav Vyhnal, jehož společnost Pactio Invest v minulosti investovala do SimpleCellu."
    -e15
    SATAI
    SATAI --- ---
    NECROMAN: ale ledacos to vysvětluje ;-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NECROMAN: To jeho video o Tesle a Elonovi mimo neni. Naopak je dost trefny. Je to clovek kterej je v Tesle plno let zainvestovanej a udelal si celkem dukladnej research. Sam nekolik aut od tesly vlastni.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    V každém případě řešit Vávru v tomhle auditu je už úplně mimo.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Ten E15, kterej vlastni miliardari kretinsky s tkacem? Chapu. Realita je ale takova, ze nebyl investorem do xixioa no, ale dobry. Nechme toho..:)
    PER2: Ano. Rika to v tom videu. Zkus se na nej podivat a prestan tu minusovat jako brecici holka..:)..Oumaj. Nedivim se, ze tu lidi nemaj duchody kdyz neinvestujou a nerozumej ani pojmum jako je blockchain, tokenizace, slozene uroceni apod. No ale jsme tu OT. Puvodni bylo aby se ti kdo nechapou proc Elon dela to co dela podivali na video od vavry kde o Elonovi mluvi. Xioxio s tim nema nic spolecnyho.

    SATAI
    SATAI --- ---
    https://twitter.com/satai/status/1597635369386004480
    „Přiznávám, že mediální obraz Xixoia pro mě ze začátku byl otazníkem. A kdybych si neudělal důkladný audit jejich hospodaření, tak bych se s nimi do žádných debat nepustil,“ tvrdí Maruška.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam