• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: akorát že mark má 90M uživatelů na threads a nebrečí a melon brečí, že má 50% reklamy v prdeli a vyškrábal ze statistik nárůst aktivity o 3,5%.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    PALEONTOLOG: bych se podival, ale musel bych mit na twitteru ucet :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    seznamte se, tohle je jennifer. lajkuje prispevky ve vsech svetovych jazycich, ma 5 followers a regla se do site v cervenci 2023. jestli si chces vrznout, klikni na odkaz v profilu..

    https://twitter.com/jennifer2sulliv/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PER2: od toho si necha implementovat panic button, zmacknite v pripade nebezpecenstva :)
    PER2
    PER2 --- ---
    YMLADRIS: vtipny bude az xAI vyhodnoti, ze musk je nebezpeci pro cele lidstvo a polanetu :p
    B3DA
    B3DA --- ---
    YMLADRIS: Lol. Najdi si AMA od lidi co na tom delali. Je to stejny jako / horsi nez vsude jinde v automotive / it. Az na detail, ze tyhle half baked veci jsou s prislibem autonomie a nekteri se je vzhledem k aure tesly / muska tak neboji uzivat v provozu.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: tak pokud to AI poda formou te nejpravdivejsi a nejhlubsi vize, pak jiste ano .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: bude zajímavý sledovat, zda když mu začne radit že to má dělat nějak jinak AI, narozdíl od lidí na nyxu, jestli svoje chování tomu podřídí
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: tak je tu interní náhled té osoby na věci. a pak je tu externí náhled na tu osobu, jeji systemicka pozice, etc. demony v hlave pohani spoustu lidi, v tom to neni jine, jine je to v te maniakalni organizacni schopnosti delat jak demon kaze ,) ... to ze ta osoba pak ma s rostouci moci nejaky jiny, systemicky vliv, ktery pak napr. uz nezapada do toho jejiho puvodniho svetonazoru a do soukrom7ch rozprav s démony v hlavě, to je ta fáze "miliardář, kterému mrdá"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: ve Stopařově průvodci to bylo špatně. Ve skutečnosti to má být "zaplať 8USD a dozvíš se pravdu o životě, vesmíru a vůbec".
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: "lidi chtějí být jako já. Nikomu bych to nepřál. Pohání mě demon v hlavě, musím furt jet a jet" (tak nějak to vysvětloval)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: to je jinymi slovy to same - podnikani s vizi, kde jsou dulezite obe slozky, ale jak rikas "dulezite je ze to chce uskutecnovat" - tj. v prve rade podnikatel (maniakalni, viz zebricek bohatstvi)... to podnikatelstvi a jeho kvality jsou te osobe podle me vlastnejsi nez to vizionarstvi, resp. to skloubeni ho odlisuje
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: chápu to jinak. V postfaktickym relativním světě bez vizi je určitá vrstva super talentovaných lidí, kteří chtějí dělat na něčem co má smysl. Musk je dokáže nalákat svou vizi a svou abstraktní kapacitou. Příklad, inženýři v Tesle - ví že dělají na nejlepším projektu, že zisk je jen prostředek pro naplňování té vize, že musk je taky inženýr, ... Jiná atmosféra než dělat ve VW nebo v jiné normální fabrice.

    Tj jeho organizační talent je, že dává lidem vizi kolem které se můžou sjednotit.

    Že "to opsal ze sci-fi" ničemu nevadí. Důležité je že to chce uskutečňovat.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: ci vize a vhledy to jsou to tezko rict, autorstvi je komplikovane .] muskova je predevsim ta maniakalni organizacni schopnost bych rekl
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LUCIEN: useful tool for consumers and businesses, konkurence k OpenAI a tématem bude .. porozumění vesmíru a pravda pravdouci?

    a ad alignment, co když xai zjistí, že velká vesmírná pravda je, že dát inteligenci opicím bojujícím mrzí sebou o dominanci sebou nebyl dobrej nápad? :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    YMLADRIS: mne prijdou simple, protoze nerika nic novyho, nic hlubokyho. Jen papouskuje sci-fi autory.

    S tim jeho xagi je to jasna (a dokonce neskryvana) reference na adamse. Vidim v tom mrzky pr. Obzvlast kdyz tri mesice nazpet sepisoval petice na zpomaleni vyvoje ai.

    Pokud neco/nekdo hraje na tvoji strunu, tak je dobry si uvedomit, ze je to zamer a manipulace. Nemam rad, kdyz se me nekdo snazi manipulovat. I can see through that shit.
    PES
    PES --- ---
    YMLADRIS: možná by xAI mohla odhalit tajemství chování samotného Muska ;-)
    PER2
    PER2 --- ---
    MAKROUSEK: to je nejaka cinska abeceda? T si predstavuju jinak teda

    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PER2: T jako Tesla.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LUCIEN: díky za report

    Snad mi xAI časem odpoví čim je to daný, že mi muskovy vize a vhledy přijdou tak nosný, důležitý a super ... ... A u tolika lidi to vyvolává jen odpor a posměch
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam