• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    Not this shit again.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: v pořádku, už zase víc prodělávaj, tak prodávaj věci, až budou zase vydělávat, tak můžou dokoupit a zaměstnanci si zase můžou hrát! :D

    OTAVA: těch 6000 bylo na home office přece, tak stejně nehráli na bicí :))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KOUDY: to jestli ty lidi dělali prd a nebo pracovali dobře nemůžeš vědět. je to trošku disrespectfull říct o těch 6k lidech že to byli flakaci jenom proto že to tvrdí Musk.

    Možná pracovali v oblastech které se Musí rozhodl že nepotřebuje - to je samozřejmě v pořádku ale nemůžeš vědět jaké byly jejich pracovní výkony.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: Ale vzdyt to nema smysl prece. Makalo tam 8 tisic lidi a delali prd. Ted jich tam je 2 tisice ne?..Tak nepotrebujou tolik stolu a zidli, nahravaci studio apod. Ta firma se nejdriv musi dostat z letiteho pruseru. Jinak mirne plusovy roky byly jen 2018 a 19..jinak neustale ztrata.

    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Nestačilo to zamknout do skladu a čekat, až zase začne vydělávat? Třeba za skleněné dveře, aby zaměstnanci viděli, co můžou mít, když začnou pořádně makat! :D
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: však ta firma posledních pár let vydělávala :D

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: Vsak kdyz firma vydelava..at ma prijemny prostredi pro zamestnance ne? Viz video te tesly nebo novych kancelari Alzy. Nebo nectes diskuzi?
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    co si to ty velké firmy dovolují, mít příjemné prostředí pro zaměstnance!

    Inside Google's Massive Headquarters
    https://www.youtube.com/watch?v=Z-pT0XDYvDM
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: "firma funguje dal" :-D

    ok
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PES: tak gaussovo rozdeleni budes mit vsude. ono je jedna vec je firmu postavit na nohy, vc. firrmni kultury, a pak ji prodat a vytezit jeji potencial a trrba ji i pretavit. na to prvni potrebujes docela dost picovin a spokojeny lidi, na to druhy ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Nejsem mudrc v opozici. Jasne ze jsou firmy s nejakejma benefitama, ale je rozdil to videt treba na Alze, ktera vydelava jak diva a postavi si hezky novy HQ, nebo na treba klucich z STRV..a neco jineho je to videt na techhle firmach z valley jako je treba wework, kterej mel sam moc hezky HQ za prachy investoru a ted jsou akcie dole o 98%. Tohle nema s asocialnosti Muska vubec nic spolecnyho. Proste prisel do HQ Twitteru a divil se proc je tam nahravaci studio a stoly na kulec apod..a kdyz plno nemakacenku vyhodil a ta firma funguje dal, tak neni potreba nektery veci logicky mit zejo.

    I lidi z Tesly maj samozrejme v HQ fitko a dalsi veci jako medical center :)..ale tam alespon makaj.

    Inside Tesla's Insane $500 MILLION Headquarters
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=X6-C__myJAg
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    to co je na obrazku je imho nekde v jidelne jako "oddelenj prostor"... coz celkem asi i dava nejakej smysl :)

    a jinak me bavi jak se tu ke korporatni pracovni kulture vyjadruji lidi kteri v korporatu bud nepracovali vubec nebo jen velmi kratce a zaroven generalizujou tak ze to je vsude stejny... :D
    PER2
    PER2 --- ---
    LUCIEN: to je vylozene promarnena sance na saunu :D
    LEGI: a nebo na odpadky a bordel
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: hele, sice ty IT firmy chápu, že třeba kód se nedá švihat jako u Forda na pásu, ale to rozmazlování bylo šílené a pracovní "výkony" tomu pak odpovídaly (ráno kávička, pak pofackovat emaily, zaskočit do firemního fitka, kávička před obědem, sponzorovaný catering, odpolední kávička a firemni herna)...
    ...jako viděl jsem to třeba v AVG a pak v Avastu (než je sežral Norton do Genu) a fakt lážo plážo až moc...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: ty jses proste stale.mudrc v opozici. it firmy se s benefitama predhani a srovnavat kulturu v cesku s tou zamorni je trosku skrat
    firemni kultura nepada z nebe, ta se buduje.
    ze je melon asocial jsme uz meli moznost spoustukrat vsimnout...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: No ja narozdil od tebe firme o par desitkach lidech asi osm let sefoval a ve velky firme jsem tym o nekolika desitkach lidech taky vedl a kdyby mi tam nekdo z nich hral fotbalek a psko a nemel hotovou svoji praci, tak by sel rychle o dum dal. Na podatelne jsem nebyl nikdy. Tam se posilaj asistentky a sekretarky nebo jak se jim dneska rika..office manazerky.

    jinak podle tech stolku vevnitr to spis vypada na klasickou fancy mistnustku ve startupech v silicon valley, kde si muzes vklidu vypit kavicku a mrknout co novyho na instaci, ktera samozrejme Elonovi pripada ze je naprosto k hovnu..coz je. Proto jde do aukce.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ano, na nějakýho zavozníka nebo subkontraktora, co byl desetkrát na podatelně, ale už by mohl jít z fleku šéfovat firmu, sem tě viděl přesně taky.

    Co je na obrázku naproto netuším, ale spíš než srub to vypadá jako DIY finská sauna napojená na horkovod ze serverovny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Ja do korporatu dvacet let dodavam hardware a software a pakrat jsem pro nejakou velkou firmu nebo korp i makal na ruznejch projektech, tak celkem jiste vim, ze fakt neni potreba, aby mela firma pet fotbalku, tri kulecnikovy stoly a nahravaci studio. Nechodis si tam zahrat s kamosema pslko a fotbalek, ale hlavne makat..za to ses placenej..Particka manazeru se proste rozhodla ze bude vysavat prachy investoru a je jedno, ze firma prodelava a nerostou ji uzivatele..dulezity je mit krasny kancliky, aby vsichni zamestnanci byli spokojeni..Jak je videt, tak se to na jejich vykonnosti uplne neprojevilo a proto manazeri firmu radsi rychle strelili prvnimu hejlovi kterej ses okolo.

    Jinak Lucien mysli spis tenhle srub. Jestli ma Unicorn takovejch picovin ve svem HQ deset, tak se nedivim, ze musi delat miliardovy podvody s mobilama pres mamuta..aby si nekde neco nahrabnul.

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DZODZO: aletovíšžejo... mám v týhle diskuzi čím dál tím silnější pocit, že jste se soudruhem Koudym potkali korporát maximálně v nějakým americkým sitcomu.


    LUCIEN: no to je ta vertikální integrace, o který Elon tak básní. Halt se od jistý velikosti firmy ukázalo, že je jednodušší ten srub koupit a přeprodávat levně zaměstnancům, kdyžt zrovna nejede management, než ho pronajímat na půl sezóny každej rok. Třeba takovej Unicorn jich má přes deset a to má nějakejch 2.500 zaměstnanců.
    PES
    PES --- ---
    PALEONTOLOG: Jo! Můj oblíbený film...

    ...zde imaginární souboj se zlým likvidátorem firmy (a pak by mohla být ještě scéna, kdy mu říká, že chodí do firem a vyhazuje lidi, ale nemusí u toho být hajzl)

    The Secret Life of Walter Mitty Fight Scene
    https://www.youtube.com/watch?v=eUKMmV9vF3Y
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam