• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PER2
    PER2 --- ---
    Starship Integrated Flight Test 2 is scheduled for liftoff on August 31st at the earliest!
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    YMLADRIS: ja si pockam jestli vyhraje Trump, resp. do dalsi genocidy a podilu Twitteru na sireni nenavisti, resp. podpory Trumpa.
    PER2
    PER2 --- ---
    tyvole tady je zas patek, zabte me nekdo, pls

    8h
    Starlink Mission
    https://www.youtube.com/watch?v=rmlRxzxYlyM

    15h
    Starlink Mission
    https://www.youtube.com/watch?v=agYuEAkEljw
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    YMLADRIS: Lidi tu nedokazou rozlisit Twitter a Elona. Elon vzdycky byl dost sociopatickej a egoistickej hajzlik, stejne jako treba Jobs. Staci si precist zivotopis Jobse ci Elona, jakej ma na Elona nazor Thiel a co mu pred lety provedl v paypalu apod. Tady v klubu nicmene vetsina lidi zna Elona jen jako toho, co ma firmu na raketky a na elektricky auta, ale uz neznaj to, jak tesla vznikla a jak se k ni Elon dostal, neznaj jeho beef se SEC pote, co napsal asi sest let zpatky tweet o tom, ze teslu stahne z burzy atp..Takze je to tu furt jedna a ta sama kolovratkova prestrelka porad dokola. Zaroven kdyz Elon udela neco dobryho nebo se mu neco povede a ty ho za to pochvalis, tak ses hned fanboy a mas klapky na ocich, protoze je to jenom arcidemon kterej nema ani jednu dobrou stranku..takze tu hned schytas hate..hlavne od mistniho 4D sachisty.

    Co se twitteru tyce tak plno lidi hned po koupi mlelo ze utikaj na mastodon a do tydne byli zpatky. Plno hvezdicek jako je spisovatel King prohlasovalo ze s twitterem koncej a tweetujou samozrejme vklidu dal. Pro me je twitter jedina dospela socialni sit pro lidi kteri nejsou offended z kazdy veci kterou na netu ctou. Presne jak to rikal treba Radovan Vavra. Za me se tam k horsimu nezmenilo nic. Nevidim tam vic levicaku ani pravicaku. Nikdo tam neutoci na mensiny nebo vetsiny ci lgbt komunitu. Twitterackej algoritmus stejne jako ten tiktokerskej ci instagramovej pozoruje co sledujes a na co klikas a podle toho ti to nabizi, takze jestli tam nekdo sleduje dezinfo scenu..i treba jen pro tu prdel..tak mu to samozrejme bude nabizet dezinfo. Ja tam sleduju hlavne tech/gadgety/akcie/krypto/svetovy news, takze nemam twitter zaplevelenej srackama..Bavi me ze tam lidi muzou svobodne vyjadrit svuj nazor narozdil treba od facebooku, kde probehlo pred par dny instagramem, jak particka dementu z brna vypustila lidem s suvckama pneumatiky..napsal jsem na fcb ze to jsou fakt dementi a hodil tam ten screen a za 2 dny mi to fcb odstranil protoze hate speech a nemuzu tyden nic komentovat ani nic nikam vkladat..Stejny omezeni bude na threads na kterejch jsem byl od prvniho dne. Proste socialni site, kde musis jit s tou mainstream vlnou, jinak dostavas opakovane ban. Na Twitteru se tohle nastesti nedeje a dokud ho bude vlastnit musk, tak se to ani dit nebude..a to je ten hlavni duvod pro ho Elon koupil. Dalsi desitky zlepseni jako delsi text, moznost bejt overenej, delsi video, platbu creatorum, community notes atp netreba zminovat. Za poslednich 8 mesicu je tam vic inovaci a novejch dobrejch featur nez za poslednich deset let, takze za me zatim cajk.
    SATAI
    SATAI --- ---
    YMLADRIS: no asi by zaplakal Elonův handler a zhoršila se úroveň mastodonta ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: 7 % zrušilo Twitter. Do roka jsou zpět ;)

    Jinak co se týče vědy, hodně mě bralo to haló kolem lk99 jak si fyzici navzájem reportovali stav pečení supravodičů.. kde jinde něco takového funguje. Něco jak virologie za kovidu

    Ale to už je tu fakt asi off topic
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: přemýšlím o tom a nevím co odpovědět. Připadá mi jasné, že se snaží o posuny které jsou v souladu s mým hodnotovým systémem (viz anketa), do toho používá postupy co bych nepoužila (fight v Koloseu), ale neublizuje

    Když si představím že zítra všechny servery Twitteru vybuchnou a Twitter prostě nebude, je výsledkem mnohem horší svět, než je teď (v co mám vkládat naděje? TikTok nebo IG? :-))

    Jen mě zajímá jaky procento lidí to tady chápe úplně jinak.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SATAI: kdo potrebuje vedce, zejo. :)

    @elonmusk

    We cannot ascribe everything to the vaccine, but, by the same token, we cannot ascribe nothing.

    Myocarditis is a known side-effect. The only question is whether it is rare or common.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: to minim tak ze se vubec ptas, ze porad veris Elonovi ze chce nejak zlpesit svet, a ne ze si koupil vlivovou platformu / poteseni pro sve politicke spojence a hlavne hracku pro sebe. :)

    pro mne krome cervena echo chamber to ma poruchy, zmeny k horsimu a celkove vetsi uroven debility toho co tam vidim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: to minim tou volbou "je teď červená echo chamber"
    SATAI
    SATAI --- ---
    E2E4: fanboyz gonna fap
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: a uprimne nechapu, ze porad veris, ze se Musk snazi nejak zlepsit dezinfo/echochambers/postfact, ja vidim nahodna rozhodnuti a cenzuru/moderaci obsahu tak aby vyhovovala jeho nazorum a preferenci americke pravice.

    dnešní článek z Nature:

    Thousands of scientists are cutting back on Twitter, seeding angst and uncertainty
    https://www.nature.com/articles/d41586-023-02554-0
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: mně změny v prioritizaci v odpovědích a "for you" feedu (především hloupé a kromě toho jednostranné) vedly nejdřív k frustraci a pak k odinstalování mobilní appky.

    Současná webová verze twitteru je blbá (https://nyx.cz/discussion/13155/id/56087216), takže už i tu čtu mnohem méně než předtím.

    Takže u mě vlastně posun od post-faktického světa pryč, Elonovou zásluhou, ale ne proto, že by to zlepšil, spíš naopak. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MRAKY: jejky, moje oblibene tema..

    pro kontext, Musk reagoval na neci srdecni zastavu a spojoval to s myokarditidou z ockovani.

    Myokarditida je _zanet_ srdecniho svalu, často v reakci na infekci/virózu nebo očkování. Spojovat myokarditidu se srdeční zástavou je poněkud přepjaté, jakkoliv někdy může myokarditida způsobit situaci, která zvyšuje riziko srdeční zástavy, u atleta by se na takovou poruchu srdeční činnosti asi přišlo poměrně rychle.

    Srdeční zástava je nejčastější příčinou úmrtí mladých atletů a její příčinou bývá nejčastěji hypertrofická kardiomyopatie, pravděpodobně vrozená - viz např. https://www.wikiskripta.eu/w/Hypertrofick%C3%A1_kardiomyopatie

    To ale nebylo předmětem community notes. Jejich předmětem bylo Muskovo tvrzení, že se neví zda je myokarditida po mRNA očkováních proti covidu je vzácná nebo běžná.

    To se ale ví celkem přesně z několika nezávislých studií, které vyšly velmi podobně (v řádu 1:10000, o řád víc u prepubertálních chlapců). Takhle vzácné jevy odhalí až post-autorizačního monitoringu, což se i stalo a na základě toho byly zpracovány ty studie.

    Akorát pak zmizela, a doteď tam není. Takže buď proces community notes nefunguje jak by měl (těžko najít tvrdší fakt), nebo ho někdo zvrátil. Příležitost, motiv i možnosti měl Elon, ale nevyjádřil se k tomu.

    Twitter Deletes Fact-Check Of Musk Connecting Bronny James’ Cardiac Arrest To Covid Vaccine
    https://www.forbes.com/sites/antoniopequenoiv/2023/07/25/twitter-deletes-fact-check-of-musk-connecting-bronny-james-cardiac-arrest-to-covid-vaccine/

    https://twitter.com/elonmusk/status/1683852156749729793?s=20
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YMLADRIS: ja na twitteru sleduji zlepseni/libi se mi jak funguje, community notes povazuju za super napad, ktery jinde nevidim. Nicmene ten prvni bod bych nemohl zvolit tak jak je formulovan.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    přechod od post-faktického netu k faktickému. Váš pocit?


    Instrukce:
    engagement na soc sítích je nejdůležitější zdroj profitu, takže algoritmy podporují echo chambers (společně ve skupině nadáváme na ty DEBILY CO JSOU JINI NEZ MY), dezinfo (korelace "šoku" a podobných emocí a engagementu), hybridní války (armády botů jsou vlastně fajn, zase, hlavně když je engagement). Twitter se to snaží adresovat (podpora "free speech", tj aby tam psali lidi z různých pozic; Community Notes; prosazování placeného členství (míň botů); odměny pro tvůrce obsahu ..).
    Zvolte odpověď, která se blíží vašemu názoru, nebo komentujte jinak.

    23 hlasy od 23 respondentů

    SATAI
    SATAI --- ---
    MRAKY:

    Elon Musk on Twitter: "@TheChiefNerd We cannot ascribe everything to the vaccine, but, by the same token, we cannot ascribe nothing. Myocarditis is a known side-effect. The only question is whether ...
    https://web.archive.org/web/20230725185832/https://twitter.com/elonmusk/status/1683852156749729793
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA:

    nerozumim - kdo dle tebe prodava jaky klik jake treti strane?

    A jake by sis dokazovani predstavoval?

    Fakta:
    odkazy z twitteru jdou pres t.co. Odkazy na vsechny sluzby facebooku, bluesky, substack a NY Times (a to vcetne odkazu neprimych, pres web redirect sluzby) zdrzi t.co zdrzi tak, ze 4.5 vteriny neodpovida. Deje se to jednoznacne na strane twitteru. U jinych odkazu se to nedeje, tam to odpovida okamzite. Konzistentne reprodukovatelne, deje se to vsem, z celeho sveta.

    Drive Elon blokoval odkazy na threads, substack a mastodon uplne.

    Efekt toho je, ze se o neco zmensi pocet uzivatelu ktery prijdou na facebook/bluesky/substack/NYT z twitteru, protoze uz od par vterin timeoutu lidi zacnou delat neco jineho.

    Podle clanku nize a jednoho nahodneho testu ktery jsem ted udelal to vratili zpet:

    X, formerly Twitter, slowed down access to Threads, The New York Times, Bluesky and more | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2023/08/15/x-formerly-twitter-slows-down-access-to-threads-the-new-york-times-bluesky-and-more/

    Uvahy:
    Ze by to byla nahodna porucha je vysoce nepravdepodobne, vzhledem k vyctu webu, kde se tohle deje, vcetne neprimych odkazu pres redirect sluzby a predchozimu uplnemu blokovani podobnych cilu.

    Nedokazu si ani predstavit typ poruchy / abuse, ktery by tahle prodleva mitigovala.

    Pokud by Elon chtel poskodit tyto sve konkurenty a NYT, aniz by primo blokoval odkazy z twitteru na ne, tohle muze byt zpusob. Efekt asi nebude velky, ale Elonovi to radost udela, ze jim uskodi, to mi prijde konzistentni s jeho chovanim "urazene male dite" obecne.

    Ale je samozrejme mnozne, ze blokovani o (skoro) 5 vterin a jeho vraceni zpet po par dnech jsou nejake 5D sachy, kterym my bezni smrtelnici nerozumime. :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PES: ta poznamka tam je.
    https://twitter.com/i/birdwatch/t/1683852156749729793


    imho nekdo pastnul poznamku a pak siril upraveny screenshot.
    pokud nejsi akceptovany jako editor komunit, tak se ti neukazuje, protoze jeste nenasbirala dost bodu...

    PES
    PES --- ---
    SATAI: Tyhle věci dokud nebudou jak blockchain neodstranitelné v immutable řetězu dat, tak jsou prostě stále na prd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam