• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    "Im the only thing preventing nuclear war"

    messiah complex complete
    PER2
    PER2 --- ---
    AVATAR: treba US army umi vydirat lip nez ruska army :p
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TADEAS: povetsinou tady :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    AVATAR: a to ze se meni je informace odkud?
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    TADEAS: limity se meni podle toho, kolik us army plati. Neprijde mi to tedy jako dve ruzne veci. Spis bych rekl, ze z toho chce starlink vytriskat co nejvic a to klidne i vydiranim. Ale kdo vi, treba mas pravdu a ja jsem prilis neduverivej :D
    LEGI
    LEGI --- ---
    CRAZY_IVAN: možná proto, kolego, neděláte v diplomacii nebo armádě.


    E2E4: nezapomeňme tuhle echtovní trapárnu

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    AVATAR: supr konverzační smeč, ale fakticky dle infa z medii jde prece o dve ruzne veci, a to jednak o platby za starlink pro UA armadu a jednak o limity toho kde tato sluzba konci (tj kde je geofence poskytovane sluzby, ktera nejspis smluvne neni pro vojenske/utocne ucely)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    JARDABEREZA: not really

    In fact, it’s illegal for SpaceX to discriminate against non-US citizens if they are otherwise allowed to work in the US, except to the extent they are following the requirements of another law.

    ITAR and the EAR do prevent SpaceX from showing controlled technology to someone who is not a “US Person.” However, the definition of “US Person” includes US citizens, green card holders, and persons allowed to work in the US as asylees or refugees. Therefore, SpaceX can hire anyone (so long as they are allowed to work in the US) for jobs that don’t require access to export-controlled technology.

    For jobs that do require access to export-controlled technology, SpaceX can hire “US Persons,” which includes categories of people who are not US citizens. If SpaceX wants to hire someone who isn’t a US Person, the ITAR and EAR still don’t necessarily prevent SpaceX from hiring such persons; rather, they require SpaceX to first ask the government for permission (often in the form of a technical assistance agreement or license) before transferring controlled information to that person.

    Finally, if there is a particular job that requires an employee to have access to classified data (such as top secret) that belongs to the government, then this job might require a US citizen. Most jobs at SpaceX wouldn’t require such access. - https://www.quora.com/Why-does-SpaceX-not-hire-non-US-citizens-even-if-Elon-Musk-himself-is-non-American-but-a-South-African-citizen-What-about-ITAR-effects-this-and-why
    SATAI
    SATAI --- ---
    Famed tech journalist deletes X account after epic rant at Elon Musk and his ‘cesspool’ site | The Independent
    https://www.independent.co.uk/tech/walt-mossberg-elon-musk-twitter-x-b2407123.html
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    Tak on např. SpaceX je víceméně propojený s americkou armádou. Kdybych chtěl dělat pro SpaceX front-end developera, tak podle pracovní nabídky nemůžu, protože nejsem američan. A taky americká armáda zvažovala Starlink jako zálohu k GPS, protože se hůře ruší. Takže co se týče výhružek nějakou fyzickou likvidací... mohli by mu snad poskytnout nějaké bezpečnostní záruky a dát mu nějaké školení. Americký generál taky neskáče, jak r*s píská.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    YMLADRIS: aha, takze vypnul star-link, protoze mel strach, ze ho putin odstrani, ale jakmile mu us army zacala posilat 50 milionu usd mesicne, tak to ten strach prevazilo a zas to zapnul. Konecne mi to dava smysl.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: nevidim minusy, tak radeji upresnim ze to byl sarkasmus
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Uvažuju o tom tak, že každý z nás civilů pomáhá ukrajinské vládě v takovém rozsahu, v jakém uznáme za vhodné. Nechat si ustřelit nohu na frontu nikdo nejede. Tak nevím kde lidi berou ten mandát rozhodovat kdo je srab když se boji třetí světové :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Jo a taky je trapnej jak šikanuje chudáka kluka co sleduje jeho letadla, jen aby ho Rusko nesestřelilo. Jednou má moc ovlivnovat masivně realitu, tak nemůže mít zároveň cíl stihnout umřít na Marsu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Honda and Acura will officially adopt the Tesla NACS port in 2025 - Autoblog
    https://www.autoblog.com/2023/09/07/honda-acura-nacs-announcement/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: ja jenom, ze mohl konat vice, ale podle drbu se omezil jenom na toto .. je to hrdina? je to srab? ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TADEAS: SEJDA: tak to je ten bod 2 zejo. :)

    Pointa je, ze ma velkou mezinarodne-politickou moc, ktera nevychazi z nejakeho demokratickeho mandatu, kterou ted navic upevnil nakupem druhe nejvetsi vlivove platformy.. Macron je kokot a srab, ale holt si ho Francouzi zvolili.
    CROME
    CROME --- ---
    CRAZY_IVAN: Jo je to posranek,at zaleze nekam do diry a prestane se srat do veci kterym nerozumi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    E2E4: tak rikalo se strachy zblednul i Macron, kdyz mu rusove zacali vyhrozovat co mu/jeho okoli/Francii udelaji. Zamysli se znova, a prehodnot si vnitrne, co vsechno jsou lidi pod tlakem schopni udelat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam