• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: výborně, brigády z pro pracující inteligenci jsme tu neměli už od stavby Barrandovskýho mostu
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Tohle s těmi imigranty je sporné, když už, tak velmi pečlivě vybrané (odborně vzdělané), ale spíš to chce důraz na eliminaci zbytných až škodlivých "zaměstnání" pro domácí a jejich nasměrování k reálné práci produkující skutečně potřebné hodnoty a statky ;-)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: pro clenske staty je to nova zkutesenost. Uvedomit si, ze spolecne je EU 3. nejsilnejsi ekonomikou sveta, a ze druhou neni jenom proto, ze ousourcuje Cinu. Hlavne kdyz volby vyhraje nejaky debil, ktery ani nevi, co to EU je.
    Uplne stejne, jako je sok pro nektere lidi, ze abysme mohli vlastni spotrebu prevest inhouse, potrebujeme imigranty i jejich deti, protoze samozrejmne je to proces na mnoho desitek let, a samo se nevyrobi auto ani v Tesle.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    To mi dost připomíná výhrůžky Rusů rok a půl zpátky, jak je nějaký sankce nerozhoděj a bez EU peněz se jim stejně bude žít líp...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VOYTEX: kdyby dokázalo být lidstvo aspoň natolik longtermistické, aby dokázalo neroztavit ledovce v Grónsku a jinde, nezlobil bych se. To ostatní je samozřejmě totální konina, ale chybí nějaký umírněný konsensus, kolem kterého by se šlo seskupit... vše se radikalizuje a polarizuje...
    CROME
    CROME --- ---
    MRAKY: 46 v cele EU to je treti po US a Japonsku, to me neprijde uplne zanedbatelny, jak si se snazil asi naznacit+ UK ta ma casto prisnejsi pozadavky nez cela EU.
    CROME
    CROME --- ---
    NAGASAWA: Tak, nemuzes si jen tak docolit ignorovat pul miliardovej trh obzvlast v soc. sitich.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    MRAKY: "cele organizace" ehm - jak jde videt na mem preklepu, prisly mi na mysl nektere konkretni spolecnosti v egypte.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CROME: Btw Threads jdou nepřekvapivě postupně do kopru a nedivil bych se, kdyby dopadly jako Google Plus, nebo jak se to tehdy jmenovalo

    https://www.cnbc.com/2023/09/26/metas-twitter-like-threads-tries-to-grow-amid-rivalry-with-elon-musks-x.html
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SEJDA: to je otazka nakolik je evropa dulezita pro business xka. Pokud bude zanedbatelna, tak se proste evropa zaradi po bok zemi, kde socialni site jsou omezene, ale vsichni jsou navykli pouzivat vpn. Nekdy se to dela tak, ze cele organizace maji svoji konektivitu protazenou prez vpn nekde mimo egyptske urady.
    pro dokresleni, vyznam evropskych uzivatelu v siti X:

    Countries with most X/Twitter users 2023 | Statista
    https://www.statista.com/statistics/242606/number-of-active-twitter-users-in-selected-countries/


    CROME
    CROME --- ---
    Omo je to jeste jednodussi, zkuste si v EU nainstalovat Threads, no nejde, neni:)
    Pochybuju, ze nekdo krom par fanatiku bude resit prepinani regionu/uctu. Mimichodem kdyz se tu mluvi o cenzure, to vam najednou nevadi, ze Elmo cenzuruje a blokuje obsah pro Cinu,Turecko a dalsi totalitarsky kamiky? Pokrytci.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: Francie uz dokazala prece blokovat Google .. nez dostali rozum .. zablokovani X je banalita i kdyby to vedlo ke zruseni licenci pro SpaceX.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    3/4 uživatelů PC si není schopno ani odkliknout automatický updaty nebo naistalovat program z autoinstalleru, kde stačí klikat na enter, ale pro svou denní dávku dezinfa si všichni nainstalujou NordicVPN a byznys pojede jako obvykle... tak jo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    na xku se hezky ukazuje jak jsou komunitni poznamky uzitecne. EU komise se snazi protlacit sledovani veskerych zprav(at uz socialni site, mobily atd) - viz https://www.patrick-breyer.de/en/posts/messaging-and-chat-control/
    a xko jim hazi vidle do publikovani zfalsovanych pruzkumu zverejnovanim community notes, ktere nejdou odstranit a jsou vzdy prilepene. (viz trebas zde https://twitter.com/EUHomeAffairs/status/1704840209051849212 ) ... naprosto genialni :)

    Twitter/Xko byla v minulosti vystavena rade restrikci v ruznych zemich. Vzdy prezila. Prezije i ted - jak pises, pokud bude zablokovane, vpn se stane normalem.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: máme rok 2023, ne 1933. Možností je nepřeberně a blokování je až poslední z nich. Stačí pár pokut a prohranejch soudů a Muskovi zbyde na twitteru akorát jeho osobní blogísek. Jenom za probíhají žaloby v Německu může přijít o celou jeho hodnotu.

    Twitter faces a whopping fine in Germany which is more than its net worth
    https://www.cnbctv18.com/technology/twitter-faces-a-whopping-fine-in-germany-which-is-more-than-its-net-worth-16366461.htm
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Typek aplikuje antikoroznu upravu podvozku

    https://9gag.com/gag/armDQ5X
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: no co, bude si X provozovat na non-EU serverech, pokud to EU nechá blokovat, dodá akorát Muskovi munici na to ukazovat jak totalitní už je... a lidi se naučí požívat VPNky... nějaký problém? Že by EU firmy nedávaly reklamu na X? Kolik jich vlastně v EU těch důležitých vlastně je? A pokud by EU penalizovala ty firmy, že se s X paktují - tuplem potvrdí totalitní styl...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: tohleto divení se pokaždý, když se ukáže, že realita funguje jinak, než vlhký sny... Musk dostává kapky na každým slyšením EK o dezinfu na sociálkách, že mu zavřou krám mu říkali už několikrát, to je dvě zasedání parlamentu od realizace. Ještě chvíli bude blbnout se svejma svatejma válkama a má ho tam.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: ale fujky, to by přece byla příšerně nedemokratická cenzura, kterou provádí jen ty zlé totalitní státy (jako Čína, plno států na Blízkém Východě, Turecko... EU ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam