• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    YMLADRIS: Musk osobně se snaží množit, jak jen může... aktuálně má 10 dětí. :-D
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    E2E4: pokud jsou tisíce kteří by vydupali ze země paralely SpaceX a chybí jim k tomu jen možnost v 17 emigrovat do Kanady a žít za dolar denně, měli bychom poprosit AI ať navrhne nějakej screening jak je vyhledávat. Namnožit Muska by posunulo dost záležitostí
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    E2E4: existuje to, protoze to zatim neprestalo existovat. zajimavy pohled! :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: mám z toho strach, samozřejmě, tedy "pocit". ale doufám, že se mi podaří, tomu vyhnout... stejně jako jsem utekl z Twitteru, apod.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HOWKING: to je ale pro zdrave lidi. Neuralink se momentalne zameruje na tezce nemocne lidi.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HOWKING: jsou různý přístupy, starší a dlouhý článek (od elonova fanboye, ale do dobrý hloubky detailů a pochopitelný pro každýho).

    nevím zda to dnes ještě všechno platí, přeci jen je to 2017..

    Neuralink and the Brain's Magical Future — Wait But Why
    https://waitbutwhy.com/2017/04/neuralink.html
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    HOWKING: tak naco mit fantasii, kdyz mas nactenyho neuromancera, visjak :)

    Nicmene tvuj post spis naznacuje, ze fantasii nemas spis ty. Krom neprakticnosti helmy jsou tu dalsi faktory, ktere jsi pominul.

    Ex ma treba v hlave taky chip (parkinson), kterej pravidelne stimuluje mozek. A nemuze vynechat treba na noc, protoze by mozek neprodukoval dopamin, jak ma. A nefungovalo by to.

    Ten chip je napjenej na baterku, kterou ma zasitou pod klicni kosti. Kdybys ji navrhl, ze misto toho ma nosit helmu, vysmala by se ti, ze ses asi musel zblaznit.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TADEAS: rozlišuje je hlavně survivor bias. :)

    na každého úspěšného velkopodnikatele připadá 1000 dalších, který jsou stejně schopný, jen neměli štěstí (být v pravý čas na pravým místě, narodit se do rodiny s penězi/sociálním kapitálem atd).
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    znamená
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    YMLADRIS: Je to naprostý nesmysl, když to jde i neinvazivně. Stačí helma s přesně řízeným magnetickým polem a zajistí mozku vstupy a velmi přesné eeg výstupy a spomocí AI i přesné mapování toho, co kde je a co znamá. Touhle technlologií půjde časem virtuální realita typu "Matrix", kdy nejen skutečně uvidíte, ale i ucítíte na vlastní kůži simulaci ve které se budete pohybovat vlastními impulzy vašeho mozku k pohybu.
    Tohle je princip:
    TMS Demo
    https://www.youtube.com/watch?v=HreCeEYFG8I

    který rozvoj AI časem zpřesní na úroveň téměř jednotivých neuronů.
    Musk je prostě hlupák s penězi co nemá fantazii.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    E2E4: jinymi slovy, neuznavas velkopodnikatelstvi jako obor cinnosti, pritom to je presne to v cem je EM dobry. rozhodne se musis dostat ve spravny cas na spravne misto se spravnym vedomostnim a financnim zazemim a pak musis jeste extremnim zpusobem zamakat na organizaci. a to je ten realizatorskej prvek, kterej proste takovyhle lidi zasadne odlisuje. zadny "jen" :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    E2E4: K neuralinku, me prijde ze ostatni "neuro" firmy radeji moc neviri publicitu, aby nahodou na ne nekdo nezaklekl kvuli etice apod. Kdezto Musk se nadsene chlubi opickama s rozriznutou lebkou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    Mám za to, že časem skončím s Neuralinkem v hlavě

    43 hlasy od 43 respondentů

    E2E4
    E2E4 --- ---
    BINARY_PARANOIC: Tak on Jobs/Raskin/Atkinson nebyli prvni kdo mel pocitac s GUI, Jobs nemel prvni smartphone s touchscreenem, Musk nevymyslel elektromobil s AC motorem atd.

    Jen meli vic hype / marketingu / byli ve spravny cas na spravnem miste a diky tomu meli i obchodni uspech.

    (Jo, pokud mate pocit ze hejtuju Muska, muze vas uklidnit, ze uplne stejne hejtuju vsechny tyhle "vizionare", jsou overrated. :) )

    Mozky moc nesleduju - videl jsem serial Dollhouse a vic radsi nepotrebuju :) https://en.wikipedia.org/wiki/Dollhouse_(TV_series)

    .. ale treba Synchron je zjevne dal:

    Synchron brain-computer interface implanted in first 6 US patients | MedTech Dive
    https://www.medtechdive.com/news/synchron-brain-computer-interface-implanted-first-patients/692843/

    Co se tyce Neuralinku, ono je fakt asi potreba si od toho odecist Elonovo prehaneni:

    Musk has a long history of bold promises but a spottier record of fulfilling them. In 2016, he wrongly predicted that within two years it would be possible for a Tesla to drive autonomously from New York to Los Angeles. That year he said his SpaceX rocket company would fly to Mars in 2018 – it still has not.

    In 2017, Musk suggested Neuralink’s first product would be on the market “in about four years”. However, Tuesday’s news was a “significant milestone” towards that goal, said Anne Vanhoestenberghe, a professor of active implantable medical devices at King’s College London.

    “For the brain-computer interface community, we must place this news in the context that while there are many companies working on exciting products, there are only a few other companies who have implanted their devices in humans, so Neuralink has joined a rather small group,” she added.

    “I expect Neuralink will want to give the participant time to recover before they start training their system with the participant. We know Elon Musk is very adept at generating publicity for his company, so we may expect announcements as soon as they begin testing, although true success in my mind should be evaluated in the long-term, by how stable the interface is over time, and how much it benefits the participant.”

    The startup’s study, Prime, is a trial for its wireless brain-computer interface to evaluate the safety of the implant and surgical robot. Researchers will assess the functionality of the interface, which enables people with quadriplegia to control devices with their thoughts, according to the company’s website. Neuralink and Musk did not immediately respond to a request for further details.

    Elon Musk says Neuralink has implanted its first brain chip in human | Elon Musk | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2024/jan/29/elon-musk-neuralink-first-human-brain-chip-implant
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    For the first time ever, the @Tesla Model Y was officially the best-selling car overall in the world in 2023, with 1.23 million units sold. This is the first time an EV took the #1 spot in global sales.

    What's crazy is that Model Y production started only 4 years ago.

    Note: While others have already claimed the Model Y was the best-selling car in the world in 2023, tonight we received Toyota's official 2023 sales data to support the claim, which is why I waited to report the news until now.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OTAVA: já nad těmahle věcma přemýšlím už dlouho a nedospěl jsem k radostným závěrům (nejde jen o Elona, ale i ostatní "oligarchy", včetně těch našich)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    když nad tím tak přemýšlím, tak to může být velký problém pro jeho financování Twitteru. Nebo taky ne, záleží jak jsou nastaveny úvěrový smlouvy dle řekl bych že nějaký ty akcie Tesly tam roli hrát budou.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JARDABEREZA: Musk měl dostat obří část akcií Tesly při splnění některých cílů. Ale akcionářům se to nelíbilo, tak se soudili s tím že ty lidi kteří ten plán schválili jsou vesměs Muskovo kámoši. A vyhráli.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    KOUDY: O co tam jde? Ani když si to přeložím, tak tomu pořád nerozumím :-D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Slusnej fuckup na Elona tyjo.

    Elon Musk won’t get his $55 billion pay package after all - The Verge
    https://www.theverge.com/2024/1/30/24056177/elon-musk-tesla-tornetta-55-billion-pay-package-rejected
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam