• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ARAON
    ARAON --- ---
    E2E4: Gates rozhodne udelal hodne pro rozsireni zachodu v Indii. To se mu musi nechat.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Hmm. Twitter celkem nezadrzitelne klouze smerem k nepouzitelnosti. Pod kazdym tweetem je ted misto reakci hromada clickbait picovin, generovana tunou zjevnych (ale placenych botu). Ten "rust" je podle me drobatko vycucany z Elonova prstu.

    Ale nejsi nahodou ve spatnem audirku? Tady se prece Xitter neprobira. Tsk tsk.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: 6000 lidi nebylo potreba, koudy pls

    See the value of Elon Musk's X plummet 72% in one chart
    https://qz.com/elon-musk-x-twitter-value-drops-2023-1851136401
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEJDA: JARDABEREZA: já to říkám furt, vizionáři jsou overrated a jejich inovace vlastně vůbec nejsou inovativní..

    Jen umí udělat hype nebo jinou formu marketingu.

    by mě zajímalo, zda tu někdo z vás považuje za vizionáře Billa Gatese.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    kdyz jste tak nakousli vision pro, premyslel jsem, jak by to mohl pojmout Musk - s neuralinkem - a udelalo se mi nevolno :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    QWWERTY: Apple neni nikdy prvni v hardwaru. Je prvni vzdycky v tom, ze neco udela fakt dobre, jednoduse a pouzitelne, ikdyz uz to na trhu je. U Vision Pro je to treba tem seamless prechod z AR do VR, nebo ovladani jen prstama, detekci oci + samozrejme precizne vyrobenej kus hezkyho designovyho hardwaru. Muzes se podivat na tisic recenzi na youtubu, kde to srovnavaj treba s meta questem3 a rikaj ze ten vision pro je uplne jinej zazitek.Je to daleko preciznejsi, netrha se to, je to ostry atp. Samozrejme je to tezky a baterka vydrzi par hodin. Je to verze PRO za penize jako microsofti hololens. Treti verze tohohle hardwaru tak za pet let bude pouzitelna, o 70% levnejsi ve verzi "air" a ne "pro" apod..Je to nicmene opet dalsi vec se kterou apple zmeni svet a celej trh. Stejne jako s iphonem, nebo treba s airpods, ktere veskera konkurence do roka okopirovala.

    Musk je uplne stejnej vizionar jako byl Jobs a stejne tak je to despotickej a egoistickej manazer a vudce. Jobs lidi vyhazoval bez emoci. Rikal ze kdo neprijde do prace v sobotu, v nedeli uz nemusi chodit vubec atp..a lidi ho miliovali, obdivovali a chteli pod nim pracovat, protoze vedeli ze z nich vymackne to nejlepsi a ze je to clovek kterej meni svet. Musk je to samy. Kdyby zil dneska Jobs, tak ho tu taky pulka klubu bude pomlouvat za jeho nazory, ale pak ta sama pulka pujde a koupi si iphone.

    o Twitteru tu vsichni psali ze do roka krachne. Ze Elon je manazer nahovno kdyz vyhodil 6000 lidi z 8000 a ze se to cely zhrouti a twitter bude v pici. O rok pozdeji Twitter roste, 6000 vyhozenejch lidi tam ocividne nebylo vubec potreba a ti pomlouvaci kteri mleli o tom ze vsichni prejdou na mastodon jsou spolu se stovkama milionu uzivatelu na twitteru dal :)
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    PER2: nebo Babylonskou vez ;)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY: "Vsechny produkty ktery furt maj jsou z Jobsovy hlavy" aka "nekde videl neco podobnyho, prisel s o trochu lepsim UI/UX a placl na to brand unikatnosti"
    a je uplne jedno, jestli se jedna o zmineny smartphone, o UI s mysi obslehnuty od Xeroxu nebo o Vision Pro
    na technologiich afaik nebohatne ten, kdo je vymysli, ale ten kdo vymysli jak je prodat co nejvic lidem
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KAERO: respektuji, ac nesouznim.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KAERO: jj..Gilotin si z toho delal prdel jak to bude k hovnu, ale za pet/sedm let to budeme pouzivat vsichni. Bude to mensi, daleko lehci a bude to super.
    JARDABEREZA: Vsak je nenahraditelny. Vsechny produkty ktery furt maj jsou z Jobsovy hlavy vcetne airpods..i o vision pro snil a s Ivem to resili. Cook je skvelej manazer, ale neni to vizionar coz je presne videt na tom, ze Samsung uz ma pet let ohebny telefony a apple furt jede ten samej model a vylepsuje procak a fotak. Zit furt Jobs, tak apple neni focusovanej jen na prachy, ale i na ty technologie a inovace, takze budme radi za Muska, kterej dela sice plno picovin a levicakum se nelibej jeho pravicacky nazory, ale zaroven chce osidlit mesic a letet na mars..chce aby byly na planete elektricky auta a baraky mely fotovoltaticky strechy...etc.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VON_GILOTINE: oni neprisli nikdy s nicim fakt inovativnim .. vesmes to jsou jenom naskoky proti konkurenci, ze korporaty nekdo tlaci do experimentu i pres vysoke naklady, rizika a nizke divideny akcionarum.
    To je definice vizionare.
    Moderni korporaty maji "lihen", kde utapi omezeny budgety bez rizika na hlavni provoz. Prsci jenom jde o to ziskat patent, zabranit konkurenci ve vyuzivani te inovace a pokud to sam nedokazes prosadit, alespon tezit z toho, ze ani konkurence nemuze.

    MAWERICK: ano, fakt inovativni veci neexistuji, pokud nejsi farmar ve 3. svete, ktery pracuje rukama a nekdo ti priveze ukazat traktor/auto z Ceska.

    Ja jsem mel smartfouny roky pred Apple. Skok udelal Samsung s OLED, ale ze by to bylo neco, co by si predtim nedokazal predstavit milion lidi, to fakt ne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VON_GILOTINE: me teda prijde ze Apple Vision Pro je stejne inovativni jako prvni iphone.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VON_GILOTINE: na druhou stranu nic z EM "imperia" neprislo s nicim inovativnim ani za jeho zivota...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    JARDABEREZA: proto taky od te doby apple neprisel vubec s nicim inovativnim. tak nevim zda tam fakt k necemu nebyl zasadni..
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PES: Já si myslel, že Steve Jobs je v Applu nenahraditelný a ta firma s tím bude problém. Ale byla to mylná představa. Takže si netroufnu tvrdit, co se stane. Dřív Elonova přítomnost v té či oné firmě investory přitahovala, ale jestli bude pokračovat v tom co dělá, možná je bude přitahovat jeho nepřítomnost... fakt by mě zajímalo kolik ukrajinců vlastní nebo chce vlastnit akcie Tesly nebo jeho auto :-D
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: spíš aby se něco nestalo Gwynne Shotwell...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PES: za predpokladu, ze se nenajde dalsi "medialne viditelna osobnost", ktera by to tahla dal, tak bych tipl, ze pojedou dal svoji technologickou linku zalozenou na vybudovanem know-how, novy CEO prenecha komunikaci PR oddeleni a stane se z nich takovy ten bezny korporat, ktery moc nevyskakuje mimo spolecenske mantinely, dal zlepsuje svoje technologie a investuje do R&D, a orientuje se na maximalizaci profitu

    podobne jako Ford, Apple, Disney, etc... Ztrata medialniho obliceje a "vizionare" pro funkcni firmu jako celek imho az tak moc neznamena a i kdyby prisly o "vsechny dobre napady", tak vydrzi setrvacnosti fungovat jeste docela dlouho
    PES
    PES --- ---
    JARDABEREZA: zajímavé téma - jak odhadujete, že ty firmy EM skončí, až takříkajíc prdne do hlíny? (samo, může si naposled přát výlet za svojí bývalou Teslou se Starmanem ;-))
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PER2: Oba, faraon i Elon mají velmi megalomanské plány a představy o tom, kde by měly být uloženy jejich ostatky. :-D
    PER2
    PER2 --- ---
    nevim, proc mi to pripomnelo stavbu pyramid (:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam