• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: vnitřní povrch stovky metrů, shitový materiál a čerpali to tam z něčeho, co má vnitřní povrch stovky metrů a je ze shitového materiálu?
    PES
    PES --- ---
    SATAI: že by ji měli tak "špatně" udělanou, nevyčištěnou a tak (že by odpadávaly kousky vnitřní koroze? ;-)) #humor
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: drobky z nadrze?
    PES
    PES --- ---
    KAERO: To je opravdu zajímavé, co tam chtějí extra filtrovat, když přece ví mají kontrolu na tím co tankují... leda by v tom okysličovadle docházelo ke změnám (např. fázovým) při rozdílném tlaku a/nebo teplotě během letu a ty změny se nesmí dostat do turbočerpadla.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SATAI: "The most likely root cause for the booster RUD was determined to be filter blockage where liquid oxygen is supplied to the engines, leading to a loss of inlet pressure in engine oxidizer turbopumps that eventually resulted in one engine failing in a way that resulted in loss of the vehicle," the company stated. "SpaceX has since implemented hardware changes inside future booster oxidizer tanks to improve propellant filtration capabilities and refined operations to increase reliability."

    Filtr? Tomu moc nerozumim co se tam vlastne stalo.
    SATAI
    SATAI --- ---
    SpaceX discloses cause of Starship anomalies as it clears an FAA hurdle | Ars Technica
    https://arstechnica.com/space/2024/02/faa-closes-starship-inquiry-and-spacex-details-causes-of-november-accidents/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Strecha v Texase je asi prva takto skompletovana

    CROME
    CROME --- ---
    TOXICMAN: Pochybuju.

    Space Force Awards Contract to SpaceX for Starshield, Its New Satellite Network
    https://www.airandspaceforces.com/space-force-contract-spacex-starshield/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TOXICMAN: Proc myslis, ze smlouva o strategickym vojenskym vyuziti druzicovy site je verejna ?

    Taky mi prijde divny, ze by si Elon dovolil nenaplnovat smlouvu, nota bene s vladou (ok proc ne) a musel to resit - kongresman?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CROME: nevíš, jestli je ta smlouva veřejná?
    pokud skutečně neplní smlouvu, pak určitě přijdou následky a oprávněně

    bez té poznámky o fanbois by to bylo fajn příspěvek
    PES
    PES --- ---
    CROME: EM fakt bude vysírat tak dlouho, až dopadne tak, že mu ty firmy seberou a jeho zavřou do nějaké hluboké, temné a špinavé basy...
    ...a zahodí klíč.

    Leda by se včas zdekoval na ten Mars...
    CROME
    CROME --- ---
    Musk, respektive jeho firma Starlink odmita plnit sve zavazky vuci US ministerstvu obrany a blokuje pouzivani military verze Starshield pro americke jednotky na Taiwanu.
    Tesla chce asi hodne stavet v Cine….

    Fanbois (girls) by meli pomalu zacit studovat Rudou knizku od Mao Ce-Tunga, protoze se Elmo evidentne jezdi do Pekingu ucit jak vam zaktouti krkem :)

    PES
    PES --- ---
    VON_GILOTINE: Pche! Zatím sranda, ale vzhledem k nejrůznějším regulacím a omezením jako je třeba (jen pro příklad) snaha
    https://www.zive.cz/clanky/tri-opatreni-ktera-maji-zabranit-skodlivym-deepfakum-podporilo-je-700-osobnosti-vcetne-lidi-z-deepmind/sc-3-a-226754

    tak "naše" (ty korektní) AI budou časem slabší než AI těch, kteří se na omezení a regulace vykašlou... a pak která AI prohraje v nějakém důležitém souboji (aby to nebylo obrazně jako když se nějaký střelec bez ohledu na vyhlášky a zákony rozhodne provětrat hlavně v nějaké gun-free zóně) :-(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    E2E4: vsak si vedle videl ty dukazy o tom jak moc je google ai vymyty wokisty a podsouvajici woke propagandu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    E2E4: Pššt... Google je ohnutej proti bílejm.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TADEAS: no pro mě to nemá platnost vůbec žádnou. :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    E2E4: musis asi intenzivneji zalistovat průvodcem platónovou jeskyní a zjistit na co presne se ptas. je dulezite jestli to vyhalucinovala fyzicka osoba, LLM, dav na nyxu? neco z toho ma nejakou vetsi platnost? jaky checkmark na realitu mas zrovna ty? :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS:

    Nebyl jsem schopen primet gemini (vcetne americkyho gemini) ani jiny LLM (bing, chatgpt, 10 nahodnych LLM na chat.lmsys.org) k podobnymu vysledku. (Jedine copilot na Createive to odmitl jako citlivou vec, vsechny ostatni LLM to prohlasily za nesrovnatelne lvl "not even close".).

    Puvodni zdroj jsem nasel vtipne: copilot na "precise" dodal odkaz na clanek v hindustan times kde bylo jmeno cloveka na twitteru, ktery byl schopen reprodukovat totez u druheho cloveka na twitteru, coz jsem dogooglil.

    https://twitter.com/NateSilver538/status/1761800684272308302

    Oba maji blue check, tj jejich duveryhodnost pro mne je nizsi (byli amplifikovani natolik ze sis to precetla kvuli osmi dolarum co plati, ne kvuli lepsi duveryhodnosti), takze spis uplny fake nez takovy nesmysl rychla oprava.

    Jako jak psyops .. jak to myslis? Ze na zaklade toho fakt uveri ze woke google je zly na Elona ?

    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: no ještě že u nás to 2G/EDGE stále funguje - vypnout to, tak si operátoři mohou hodit mašli, protože 4G opravdu není všude (natož 5G) a na spoustě míst by se nikdo nedovolal či ani SMS neposlal...

    ... navíc (a to si neuvědomuje moc lidí) je v provozu opravdu obří počet nejrůznějších "krabiček se SIM" na strašné množství věcí ovládaných či reportujících skrze SMS popř. pre-IoT věci (když se tomu IoT ještě módně moderně neříkalo, ale dělalo to už to stejné ;-)) i nějaká data přes GPRS/EDGE to protlačí.
    Jsou to haldy alarmů krizových stavů (ať již alarmy zabezpečovacích systémů, hlídání nádrží/limit hladin), spousty dálkově ovládaných termostatů skrze SMS a kdo ví co ještě (i ovládání vrat/garáže jsem na to viděl ;-)).
    A zak vypnout GSM = tohle všechno nahrazovat za strašné peníze na nové formáty (a kdo Vám zaručí, že ty IoT-NB a vůbec všechny ty moderny ve 4G a 5G pojedou alespoň další dekádu, stačilo spálení se se SigFox) a to ty moduly pro LTE, IoT-NB, 5G a všemožné varianty stojí ranec (i kdyby to znamenalo vyměnit jen komunikační modul, často by se vyhazovala celá zařízení).
    Proti tomu je GSM (2G) vrchol stability a jednoduchosti, navíc SIM transparentně lze přenést mezi operátory dnes dokonce i s číslem, takže obvykle není třeba ani nic rekonfigirovat. U těch 4G/5G a hlavně těch IoT vychytralostí se to bohužel váže často v provozovateli a přechod jinam v případě nespokojenosti (se službami či cenami) je jedno velké peklo.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: lol

    a zase minuska, myslel jsem ze musk=hitler ted trenduje .]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam