• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PEJR
    PEJR --- ---
    SEJDA: +-100m je naprosto dostatecna tolerance k vyhodnoceni aktualni polohy prijmace.. i kilometr by se dal prezit. Vsadim se, ze Musk argumentuje "vzdyt vy tvrdite, ze rusakama okupovana ukrajina neni rusko a na ukrajine je starlink povolenej..", malicious compliance, reseni urcite existuje, ale nekdo se ohani T&C's nejaky sluzby
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: hele, já vím, že je to pro tebe exotickej koncept, ale normálně nemusíš mít pokaždý poslední slovo, kor ve chvíli, kdy už mlátíš prázdnou slámu nějakej ten příspěvek...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Urcite.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: no tak to je štěstí, že rusové žádný podmínky smlouvy neporušujou, to by jim to musel chudák Elon vypnout!
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PEJR: myslim, ze jde o to slovo "presne". Protoze +/- 100 metru neni "presne".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Myslis jak porusili podminky smlouvy v uzivani toho produktu? Asi to mozny je, kdyz si je koupis a regnres na ukrajine ne?..Kdyby ukrajinci utocili na krym starlinkama koupenejma v kataru a registrovanejma v kataru, tak by bylo tezsi je vypnout.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    KOUDY: ta blokace technicky samozrejme mozna je
    PEJR
    PEJR --- ---
    SEJDA: To mi chces rict, ze starlink funguje radio? Mas funkcni zarizeni tak muzes prijmat signal kdekoli je k dispozici, bez interakce s infrastrukturou providera?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: takže to vypnutí na ukrajinskejch dronech mířících na Krym byla jenom neštasná souhra nehod a nepříznivejch událostí?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PEJR: lidi, kteri toto opakovali "Starlink presne vi, kde ktery terminal je" s tim prestali .. bud je to pravda, a americke armade to dava vyhodu v tom, ze vedi, kde je nepritel, anebo to je blabol. Tak jako tak, uz se nenosi to opakovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Vzhledem k tomu ze to resej rok s ministerstvem obrany a stejne tam rusaci dodavaj zarizeni registrovany a placeny v jinejch zemich, tak to asi jednim cudlickem jen tak z prdele vypnout nepujde no. Nejsme ve filmu. Kdyby to bylo easy, tak uz by to davno udelali, stejne jako by apple davno zablokoval vsechny registrovany nebo v siti pouzivany iphony v rusku.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    PEJR: I můj soused, který dělal ISP před 15 lety dokázal whitelistovat MAC adressy u mě doma. Jen nevím jestli to je něco co by r*sko zvládlo odposlechnout a změnit ve svém zařízení.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Kazdej starlink modem presne vi kde se aktualne nachazi, tak mi nerikej, ze ty co pouzivaj ukrajinci nejdou whitelistovat a zbytek automaticky na danyn uzemi zakazat. Neverim ze je to takova cowbojka jakou z toho Musk dela aby si kryl prdel..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    no počkej, když bylo potřeba zachránit ruskou flotilu u Krymu, tak zmáčknutím čudlíku to Ukrajincům Elon hned vypnul :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PEJR: Elonek se nijak netvari. To je opet lez. Resej to uz rok, coz potvrdil i namestek ministerstva vnitra, ale proste to neuhlidas, stejne jako neuhlidas to, ze se Iphony prodavaj v rusku, prestoze se tam prodavat nemaj.

    Viz - https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/apple-rusko-iphon-konec-prodeje-obchod-uzavren.A220301_234420_mob_tech_jm
    a realita - https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/rusko-sankce-iphone-apple.A240402_040446_mob_tech_ada

    Náměstek amerického ministra obrany pro vesmírnou politiku John Plumb v pátek uvedl, že firma SpaceX spolupracuje s Ukrajinou na tom, aby Rusové nemohli na frontě starlinky dál používat. „Spolupracujeme s Ukrajinou i se Starlinkem,“ řekl Plumb. Majitel společnosti SpaceX Elon Musk na své síti X uvedl, že žádné terminály nebyly prodány přímo nebo nepřímo Rusku.

    Zařízení použitá ruskými vojáky však nejsou registrována ani na Ukrajině, ani v Rusku.

    takze tu jen hazim vidle do tezi tem nyxackym konspiratorum, ze Elon je arcidemon a muze za ukrajinsky ztraty zivotu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Elonek muze akorat za to, ze se tvari ze to nelze resit a je to v poradku..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takze za to Elonek opet nemuze jak tu par trapacku tvrdilo. WSJ se tomuhle tematu venoval v nynejsim celkem dost obsahlem clanku.

    Registrace v jiných zemích a roaming
    Rusko na tom, aby využilo starlink na frontě, pracovalo celý minulý rok. Letos ho jeho vojáci začali využívat šířeji poté, když zjistili, jak registrovat zařízení v dalších zemích, uvedl The Wall Street Journal. Existují řetězce, které jich tisíce dodávají přes zprostředkovatele v Africe, jihovýchodní Asii nebo ve Spojených arabských emirátech i americkým nepřátelům a válečným zločincům. Prodejci současně zajišťují registraci koncových stanic v zemích, kde je lze využívat.

    Tři dealeři v Dubaji listu potvrdili, že od července poslaly stovky terminálů do Súdánu přes Čad nebo Jižní Súdán, kde systém není autorizován. Aktivovali je v Dubaji a pak zakoupili balíček pro roaming v Africe za 65 dolarů na měsíc. To uživatelům v Súdánu umožní obejít autorizaci v zemi. Podobně to může fungovat na území Ukrajiny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    V Rusku stejně jako v Číně není jeho využití dovoleno. Obě tyto země ztratily kontrolu nad šířením informací, kterou autokratické systémy potřebují, aby se bez problémů udržely u moci. Přesto se v Rusku koncové stanice pro Starlink běžně prodávají, zjistil WSJ.

    Nabízí je mimo jiné ruský internetový obchod. Stránka s názvem strlnk.ru dokonce slibuje zákazníkům na Krymu a v okupovaných oblastech na Ukrajině „otestovaný výkon“ při platbě sto dolarů měsíčně. Pro zákazníky má i telefonní kontakt pro komunikaci v ruštině a e-mail na ruské síti yandex.ru.

    Prodavač dalšího obchodu shopozz.ru listu potvrdil, že většina objednávek přichází z „nových území“ Ruska, tedy z okupovaných oblastí Ukrajiny, že byly „pro vojenské využití“.

    Stránka spolupracuje s prodejci na eBayi od Ohia po New Jersey, jejichž nabídky převzala. Mluvčí eBay uvedl, že společnost dodržuje zákony. Nezabývá se tím, jestli její nabídky někdo zveřejňuje na svých stránkách.

    Rusko našlo způsob, jak využívat Muskův Starlink na frontě - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rusko-naslo-zpusob-jak-vyuzivat-muskuv-starlink-na-fronte-40467258
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    E2E4: Můžeš si nějaké jazykové modely rozjet na svém PC pokud máš hodně VRAM. Je to už natrénované. Dají se stáhnout zde: https://llm.extractum.io/list/?12GB vrazíš to do tohohle GUI: https://github.com/oobabooga/text-generation-webui
    PES
    PES --- ---
    SATAI: anebo Clarkson
    Jeremy Clarkson POWERRR!!! Top Gear
    https://www.youtube.com/watch?v=ygBP7MtT3Ac
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam