• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Za deset let ma pres 8000 procent a ono i 800% za pet let je velmi slusny ze..Tesla stock has accumulated gains of 8,535% in the past 10 years compared to 348.9% and 187.6% returns produced by the Nasdaq 100 and the S&P 500 index, ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    (resp teda nárůst o 754%)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: no hlavně jde o kontrakt z roku 2018 což se mi povedlo dohledat že Tesla měla hodnotu 57 mld usd a nyní má 487, takže to není 8000% ale 854% když už si chceš hrát s číslama :)
    ale naštěstí si CEO nemůže dělat co chce a existují zákony na ochranu drobných investorů, teda alespoň v právních státech...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: Q.E.D. pod dvě minuty, to bude možná místní rekord!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: neni to spis tak ze mel slibenou odmenu, kdyz tesla splni nejake rustove cile, coz se povedlo a ted najednou ma jeden akcionar problem a zaluje tu vysi?
    OMNIHASH: malo to neni. Je to tak akorat za 8000% rust firmy. Vitej v kapitalismu kde cim vic akcionarum vydelas, tim vetsi mas dostat odmenu. Boom.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tohlencto obdivování kapitalismu urvanýho ze řetězů jak v nějaký dickinsenově povídce je fascinující. FRajer si řekne o bonus ve velikosti ročního rozpočtu Slovenska a hned přileze suita patolízalů vysvětlit, že je to vlastně málo!
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    náleží mu přiměřená odměna a o té by měli rozhodovat právě ti akcionáři, kterým ta aktuální vadí, ne?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: zamestnance. Elon je ten, kdo tu firmu pozvedl nahoru a akcionarum vydelal stamiliardy dolaru, takze si odmenu imho zaslouzi, stejne jako ji dostava Cook u Applu a dalsi CEOs :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: Navic ty lidi nikdo pro Teslu ci Apple nebo Metu, Amazon, Google apod pracovat nenuti ze :)
    počkej a Elona někdo nutí, jo? Na to by se měl podívat nějakej úřad! :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4: Tam jde o bonus za ten 8000% rust v poslednich letech. O tom se bavime Plho. Ne o tom, ze tedka jdou akcie dva kvartaly dolu. Za rust te firmy muze management, CEO a jeho vize. Ne zamestnanci pracujici v uklidu nebo ve firemni kavarne. Navic ty lidi nikdo pro Teslu ci Apple nebo Metu, Amazon, Google apod pracovat nenuti ze :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: jeden Elon vydělá akcionářům víc, než 10% zaměstnanců. je to jen 14000 líných flákačů v automobilce na home office !

    by me zajímalo, proč by to akcionáři měli schválit. horší výsledky a výhled Tesly, vedou k úsporám řádově miliarda dolarů za dva roky, za cenu nižšího výstupu. oproti tomu se náklady zvýší o miliardu pro elona. a to se vyplatí!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Hlavne tu zalobu prej podal nejakej typek, kterej vlastni akcie asi za 1000 dolaru ne? Zatimco diky Muskovi a jeho vizi Tesla vystrelila neuveritelne za poslednich deset let. I ja na tech akciich mel totalne nesmyslny zhodnoceni a to jsem je drzel jenom pet let.

    Tesla stock has accumulated gains of 8,535% in the past 10 years compared to 348.9% and 187.6% returns produced by the Nasdaq 100 and the S&P 500 index, ...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PES: heh "Žaloba uváděla, že Tesla ale investory oklamala, protože naznačovala, že splnění stanovených cílů je velmi obtížné, zatímco ve skutečnosti to tak podle žaloby není."

    pripomenme si ako to media komentovali este pred "Elon bad" obdobim :)))
    Elon Musk lines up $55bn payday – the world's biggest bonus | Elon Musk | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2018/jan/23/elon-musk-aiming-for-worlds-biggest-bonus-40bn
    PES
    PES --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: Plus asi i kromě v části donbasu okupovaných 2014.

    Approximate Starlink coverage of Ukraine as of September 2023, according to the official map on the Starlink website. Areas along the Belarusian and Russian borders, Crimea, and parts of the Donbas are not covered.

    (Wiki)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: Pokud vím tak to tam fungovalo jen na území Ukrajiny, které teď kontroluje Rusko. ( S výjimkou Krymu. )
    PES
    PES --- ---
    E2E4: ale zjevně to tam dle dostupných zpráv fungovalo "v roamingu" na terminálech registrovaných jinde...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: v Rusku se to oficiálně nepoužívá, protože se to tam nedováží a protože je tam geo lock, protože ani Elon nemůže porušovat platné sankce .
    PES
    PES --- ---
    OTAVA: a v celém RU k tomu ;-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tak me napada - neslo by to treba ... nahodou taky ... ja nevim ... na okupovanych uzemich ukajiny ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam