• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CHEVALIER:
    Raptor is powered by subcooled liquid methane and subcooled liquid oxygen in a full-flow staged combustion (FFSC) cycle. FFSC is a twin-shaft staged combustion cycle that uses both oxidizer-rich and fuel-rich preburners.
    The cycle allows for the full flow of both propellants through the turbines without dumping any unburnt propellant overboard.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    TOXICMAN: No koukal jsem na Wikipedii a z toho schématu jsem to nějak nevyčetl..
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CHEVALIER: nemá, z čeho tak usuzuješ?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: co to s tim ma spolecnyho? Nemeckej retezec si neche koupit tesly protoze american voli americkyho prezidenta kteryho voli 50% volicu ale nemci se to nelib? Kazdymu krome wermachtaka je muskuv nazor na cokoliv u prdele kdyz chce teslu:). Mas na to za prve vyzkumy a mas to i v tom clanku.

    That is backed up by data from Auto Trader, a UK car-buying platform. Despite Musk’s comments, Tesla was still the most popular used electric car brand in the UK, with 21% of all leads.

    Ian Plummer, the Auto Trader commercial director, said: “For most consumers, news stories circling around car brands are irrelevant. They’re simply assessing the cars based on what best suits their needs and budget.”
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    #kecy
    To bude sranda, až Elon Musk při svém pádu s sebou strhne taky všechny kryptoměny a všechny tyhlety blbosti :-)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    TOXICMAN: On má otevřený cyklus?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: hele, netuším, jak financoval akvizici Twitteru. Ale cílí teď na skupinu, která je všechno, jenom ne fanoušci elektromobility...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Nic takovyho delat Elon fakt nemuze :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TADEAS: podle mě je to cílená Elonova snaha shortovat akcie Tesly. Půjčil si, zaručil se akciema, nemá jich dost a teď jsou moc drahý...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    DZODZO: tvuj priklad je spis planned obsolence. zaplatis za kabel a dostanes kabel + predrazeny branding. nicmene az do rozpadu je to porad funkcni kabel splnujici vyrobcem deklarovane specifikace
    nicmene tady zaplatis za neco cemu rikaji "rugged durable off-road" a po prvnim narazu tomu upadne tazny zarizeni, ktery ma byt dimenzovany na tahani 5 tun?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TADEAS: meanwhile Donald...

    Trump Says He Has 'No Choice' but to Back EVs After Musk Endorsement - Business Insider
    https://www.businessinsider.com/trump-electric-vehicles-elon-musk-endorsement-2024-8
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    QWWERTY: kazdy marketing je lez, mozno sa inspirovali u applu :)

    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SN0WCRASH: offroad pickupy ale maji takovyhle zachazeni vydrzet. jsou to pracovni auta
    a oficialni promo cybetrucku je "Built for any adventure, Cybertruck has a durable exterior", "DURABLE AND RUGGED ENOUGH TO GO ANYWHERE. "
    durable and rugged vypada takhle - https://www.youtube.com/watch?v=Yl1FNX08HFc&t=5m55s

    tzn. pokud se na CT musi nezne a opatrne, tak je cely jejich marketing jedna velka lez a dava to smysl asi jako SUV na vozeni deti 300 m po meste do skoly
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MAKROUSEK: mna hlavne zarazilo ako mrdne s autom tak ze musel nabit niekde ram a potom sa divi, ze mu kvoli praskline odpadne tazne zariadenie. Akoze fajn, ale fakt tomu chyba akakolvek logika, mi pride.
    PES
    PES --- ---
    TADEAS: si u Rossmannů pletou envi-cíle se ziskem "zelených bonusů a dotací" (které byly primárním cílem EM s Teslou) ;-)))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ‘His rhetoric has made Tesla toxic’: is Elon Musk driving away his target market? | Automotive industry | The Guardian
    https://www.theguardian.com/business/article/2024/aug/10/his-rhetoric-has-made-tesla-toxic-is-elon-musk-driving-away-his-target-market

    The German pharmacy chain Rossmann was one of the first to put its head above the parapet this week. The family-owned company announced that it would not add to the 34 Teslas in its company fleet because of Musk’s endorsement of Donald Trump for US president.

    “Trump has repeatedly called climate change a hoax,” wrote Raoul Roßmann, a spokesperson for Rossmann. “This attitude is in stark contrast to Tesla’s mission to contribute to environmental protection through the production of electric cars.”
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    TOXICMAN: a jak jinak si predstavujes americkyho hillbillyho uchylnyho na pickupy a offroad trucky? napr. jeho video serie s hiluxem je celkem vtipna :))
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MAKROUSEK: příšerný, tohohle afektovanýho mamlase fakt ne
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Srovnani Cybertrucku a F150

    WhistlinDiesel Cybertruck Durability Test #1
    https://youtu.be/PK_EJ3DyiiA?si=RrDKT9NOJ7vY1UpL
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    TOXICMAN: CEO ULA Tory Bruno jim na to tweetnul "They have done an excellent job making the assembly simpler and more producible. So, there is no need to exaggerate this by showing a partially assembled engine without controllers, fluid management, or TVC systems, then comparing it to fully assembled engines that do." na coz prisla tahle odpoved od Gwynne Shotwell: https://x.com/gwynne_shotwell/status/1821674726885924923?s=46&t=BX-zKGYj4IQt-cL_y8p--Q
    SATAI
    SATAI --- ---
    Elon Musk’s lawsuit over alleged X ad boycott “a very weak case,” professor says | Ars Technica
    https://arstechnica.com/tech-policy/2024/08/elon-musks-lawsuit-over-alleged-x-ad-boycott-a-very-weak-case-professor-says/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam