• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOUDY: jak worlds first? vzdyt uz neco podobneho jezdi v Dubaji nebo kde par let, videl sem video. Prijeli tago, clovek vlezl dozadu a johhny taxi:) se rozjelo na urcene misto. To si jako neověřuje fakta, kdyz neco davaj do printu? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: no však právě. tyhle weird (ještě že nejsme na Twitteru :) ) edge cases budou problem I u napohled dobře fungujících AI. prostě v průměru to dělá méně chyb než člověk, ale občas to udělá chybu nečekaného druhu, v tomhle případě navíc s collateral damage.

    ale když to bude v průměru řídit líp než lidi, asi to bude celkově lepší..?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E2E4: hlavne pokud se to spoleha na tradicni ML, jak chces efektivne pokryt edge case a zajistit, ze jich je v trenovacich dat dostatek?
    pritom bych rekl, ze prave typicky edge case budou emergencies, kdy jde o zivot a casto je potreba improvizovat. i.e. neexistuje zadne predem definovane "spravne" reseni, protoze jednou je lepsi zastavit, jednou uhnout a zastavit, a jindy zase pridat a opustit prostor co nejrychleji

    snad jediny benefit tehle velkych firem je, ze maji dostatecny rozpocet, aby si pronajaly kulisy, stado emergency aut, a tyhle edge case pro doplneni dat si si vyrobily podle scenaru sami
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: *pokutovat ne poskytovat
    E2E4
    E2E4 --- ---
    QWWERTY: ale Doing so is “not feasible,” according to a Phoenix police spokesperson quoted by trade publication Repairer Driven News earlier this year.

    takže prostě nemají možnost poskytovat autonomní taxi.

    ale jinak mi na tom přijde zajímavé, že pokud je dopravní značení nejednoznačné, a následovat ho by znamenalo přestupek, nejlepší by bylo kdyby se zastavilo, což neudělalo. na tyhle okrajové případy to zjevně není trénovano a z nich budou ty nehody, člověk by si asi v podobné situací poradil lépe.

    tady jsou další zajímavé situace, kdy často ani zastavit není nejlepší - blokovalo by to hasiče.

    Explore: The 55 reports of robot cars interfering with SF firefighters
    https://missionlocal.org/2023/08/cruise-waymo-autonomous-vehicle-robot-taxi-driverless-car-reports-san-francisco/

    nevím jak to vyřešit, takové situace jsou asi moc vzácné na to aby se na nich dala auta natrénovat, možná nějaký failsafe typu když vidím hasiče, zastavím a okamžitě volám indovi. ať převezme řízení pro případ že je potřeba uhnout klidně za cenu porušení předpisů .. ;)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OTAVA: ad. pokuty, viz minuly mesic
    Police pulled over a Waymo car for driving in the oncoming lane - The Verge
    https://www.theverge.com/2024/7/6/24193094/phoenix-waymo-car-pulled-over-traffic-stop-oncoming-lane-police
    "UNABLE TO ISSUE CITATION TO COMPUTER,” say dispatch records, AZCentral writes.
    Arizona law does allow officers to give out tickets when a robotaxi commits a traffic violation while driving autonomously; however, officers have to give them to the company that owns the vehicle.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Tesla Is Opening An 'Old-School Diner' And It's First Entry-Level Job Ad Offered Up To $285K Salary | IBTimes UK
    https://www.ibtimes.co.uk/this-entry-level-tesla-job-ad-accepted-only-26-applicants-offered-285k-salary-stock-awards-1726237

    Elon se dozvedel ze nejprodavanejsi vyrobek VW je bratwurst
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    za mna to bol celkom dobry kabaret, ja som sa na tom donaldovom patologickom bluzneni dobre pobavil :)
    CROME
    CROME --- ---
    XARGH: Nebezpecni silenci, oba dva.
    XARGH
    XARGH --- ---
    dnesnaukrajine.cz
    ·
    Elon Musk nejdřív obnovil účet Donalda Trumpa na síti X a včera navázal „rozhovorem“ na X spaces. Rozhovor poslouchalo ve špičce okolo miliónu lidí, což bylo nejspíš méně, než Musk očekával, a tak tvrdil, že jeho platforma byla pod masivním DDOS útokem, a tak musel omezit počet posluchačů v reálném čase. Nikdo jiný ale problémy na platformě nezaznamenal a informaci o DDOS útoku následně popřeli i někteří zaměstnanci X. Během interview Trump opakoval své největší „hity“ (aka dezinformace), kterým Musk pravidelně přitakával, a prohlásil například, že „Putin je skvělý vyjednavač“ a že s ním plánuje dobře vycházet, až bude prezident.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    v cine jazdia na geofencovanych zonach kde je mensi traffic a siroke cesty
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    V cine uz jezdej, no...

    Test riding China’s AI-driven robotaxis
    https://youtu.be/-78175OvfRU?si=0-aJVPcmKXj-lZ44
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OTAVA: tak nějaký robotaxi už jezdí ne? může to bejt podobně omezený jako ony (s indama který to ridi na dálku z Bangalore ;) )
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tak uz par tydnu zpet konkurence autonomni taxi zverejnila a nekde v par mestech uz autonomni taxiky jezdej bezne..tusim od wayma? Jen nejsou tak futuristicky, ale fungujou

    no jasne. Maj elektricky jaguary a jsou bez ridice. Jen maj na sobe miliardu senzoru ktery ty automomni taxiky budou mit integrated..a samozrejme to bude fungovat jen v usa nebo nekde v dubaji v pristich deseti letech..v evrope to neprojde pres EU regulace..Tady dal budeme zkanzen.

    Waymo - Self-Driving Cars - Autonomous Vehicles - Ride-Hail
    https://waymo.com/intl/es/
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRETA: viz nize, zatim je to utopie.
    BRETA
    BRETA --- ---
    OTAVA: mozna jeste letos, uz jsem videl nejaky fotky na fb :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Nedelam si prdel, dokud nebude mit Tesla autonomni rizeni level 5, nedovedu si predstavit jak to nejaky regulator necha vjet na silnici. Nemluve o tom ze u kazdy nehody se bude ridic hadat ze to byla chyba toho taxiku a pokud to bude jednou pravda a soud to uzna, nedoplati se Musk na kompenzacich. A ted si predstavte ze ten autonomni taxik shodou oklnosti nekoho zabije enbo tam bude castecne zavineni, to uz je jendo, okamzite stopka na vsechny taxiky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BRETA: Ktereho roku ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam