• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    PES
    PES --- ---
    CROME: jen na závěr vezmu jeden z komentářů pod tím iDnes článkem a dál se asi tady nemá cenu zbytečně odhadovat...

    ...obhajujete protizákonnou cenzuru obyvatel krajně levicové socialistické vlády. Vlády, která chce pokutovat každého obyvatele který používá VPN částkou 9000 dolarů denně. Vlády, která nutí sociální sítě cenzurovat opozici, přestože je to v přímém rozporu se zákony Brazilie. Vlády, která vyhrožovala zaměstnancům sítě X vězením a která zabavila majetek právničky jenom za to, že chtěla hájit X před soudem.
    CROME
    CROME --- ---
    PES: Tiskarna, jejiz majitel pravidelne do Beobachteru prispiva a ostatni noviny co taky tiskne posila jeste zabalene a nectene rovnou do stoupy….
    PES
    PES --- ---
    Mimochodem, abychom se nehádali tady zbytečně, špatně je v tom jak EM tak i BR.
    PES
    PES --- ---
    CROME: spíš, když už přirovnání, tak BR se snaží blokovat tiskárnu, která tiskne jak noviny z toho Londýna či Svobodné Evropy, tak ten Beochachter...
    CROME
    CROME --- ---
    PES: Akorat dle tveho idiotskeho prirovnani Brazilie blokuje Völkischer Beobachter, nikoliv Vola Londyn. Kdyby Space Karen nebyla vysmazena pica, posle k soudu alespon pravnika, ale to ne, to by se nemohlo pak brecet jak jsou vsichni na Elonka zly….pathetic :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: normálně piš 'negři', ať to pískání nemusíme dešifrovat, ju?
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: hele, on je jako ti západní politici, on cenzuruje tam, kde se bojí (asi jako naši politici raději poserou vlastní zákon respektující občany, ale prakticky se bojí zasáhnout proti jakekolik "nedotknutelné" skupině, ať již u nás indočechům anebo na Západě proti všem těm plaváčkům, bodajícím chirurgům či proteroristickým skupinám propagujícím genocidu až k moři)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: tohle skutečně není řešení. Pokusy o cenzuru ještě udělaj z Elona hrdinu, kterým není (jinde cenzuruje na přání despotů ochotně, akorát EU má na háku.. )
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: tak co asi bude následovat

    - EM zrušil zastoupení v Brazílii (aby se nemohly úřady mstít na zaměstnancích toho zastoupení)
    - účty mu Brazílie zablokovala (EM zmínil, že Internet pojede případně i bez těch plateb - tj. cíl úřadů odříznout od informací se minimálně na konektivitě přes StarLink nedaří)
    - obcházení sankcí přístupu k X je vyhlášeno jako trestné (volné paralely WWII poslouchat Londýn či za totáče poslouchat "štvavé vysílačky" jako Svobodná Evropa či mít antény TV na pásma a otočené na směry vysílačů v Rakousku či Západním Německu)

    Takže co vládě zbude jako možnost:

    - rušit StarLink (to se jim na ploše celé země nezdaří, i v bojové zóně na UA je to docela těžké v mnohem menší oblasti)
    - konfiskovat satelitní terminály

    Možná (zvláště ti mladší) nepamatují, ale zoufalá státní (ne)moc dělá zoufalé kroky...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: jak jsi na to prisel? Podle clanku bude Starlink dostavat pokuty, za neuposlechnuti soudniho rozhodnuti.
    Co s tjm maji BFU?
    PES
    PES --- ---
    Budou běhat a krást (tedy "zabavovat") každou StarLink anténu?

    Zablokujte Starlink! Soud se snaží v Brazílii úplně znepřístupnit síť X - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/sit-x-brazilie-soud-blokace-starlink.A240902_060153_zahranicni_blp
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    STARLINKMAP.ORG - Real-Time Starlink Satellite Tracker
    https://www.starlinkmap.org/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Zena nekde cetla, ze nejvic deti maji nejchudsi a nejbohatsi. Ti mezi tim maji jedno, maximalne dve.
    PES
    PES --- ---
    TADEAS: jako by někdy něco, co bylo nějakou dobu bylo vystavené na netu, nebylo někde zarchivováno (i kdyby jen na WayBackMachine https://archive.org/ , ale takových archivací běží na světě více, i spousta státních - zrovna v USA bych předpokládal, že stahují a ukládají prakticky všechno ;-) )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: částečně souhlasím, ale... byla si někdy v nějaký rozvojový zemi? Ono tam často ty lidi už není kam dávat. Ano, kuktura ovlivňuje, že rodiče najednou chtěj nějakou životní úroveň a když ji nemaj, nejdou do dětí...asi.

    Jednodušší vysvětlenínje, že i když rodiny historicky mívaly víc dětí, tak "nukleární rodina pro každého" je trochu mýtus. Asi 30% populace z různých důvodů nikdy děti nemělo. No a sociální status, který je s takovým lifestylem spojen, se virálně šíří mezi větší procento populace. Navenek luxus, ale z hlediska smečky lidoopů podřízené postavení vůči nějakému bossovi v korporátu ...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MAKROUSEK: nicmene ze "otaci" - ma infrastrukturni moc, tak ji vyuziva, cim je starsi a bohatsi, tim vic mu mrdá, jak to tak byva. dava mi smysl ze dokumenty mizi spis kvuli soudnim sporum
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MAKROUSEK: datacentra na zemni plyn, rakety na zemni plyn. skoro se divim, ze zbytek tesly, kde ma asi 13 pct neodproda a roboty nevyviji v ramci separatni firmy. alespon by nekdo mohl teslu dal rozvinout, misto aby rozbil zbytek krehkeho image firmy ,)
    PES
    PES --- ---
    SEJDA: Místo hlášky "Net(work) Congestion" bude "Sat(telite) Congestion" ;-)))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: jop uz se tesim az na satelitu budeou vaznou terabajty dat, kvuli "packet loss", ono je celkem jedno co rika Musk, dulezite bude, co reknou zakaznici ;)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JONY: prepac ze som ti svojou vedlajsou poznamkou, ktora nesuvisi s diskusiou narusil peknu nedelu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam