• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XARGH
    XARGH --- ---
    JONY: svym zmrdstvim se ostatne sam netaji a je na nej dokonce pysny!
    kontrarian me zaujalo... krome sikovnosti na akciovem trhu to znamena i takove kverulanstvi, ze jo? bud teda zastava opacne nazory proto, ze si prijde cool vecne oponovat nebo proste mimo technickou sferu nevi, ktera bije.

    KOUDY: jakej byl leta hate na Billa Gatese, ktery mel taky sporne kroky (ted me treba napada zariznuti FreeDOSu a prasarny typu / vs \ nebo domrveni kodovych sad) ale v porovnani s temito lidmi mi prijde jako extremne hodnej clovek :)

    SADY: pockaji kdo vyhraje volby a pak budou resit imho
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: ja jsem spis zvedav co s elonem udelaj bezpecnostni sluzby usa, protoze uz je imho za hranou vmesovani se
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: ano i jobs byl genialni a curak..bezos je genialni a curak..zuck je genialni a curak..Vetsinou jsou ti genialni technologicti miliardari taky dost velci egoisti a curaci..Jinak by tolik penez asi nevydelali. Uz se treba tesim co se bude dit v nemecku az Elon rekne ze vyhazuje vsechny lidi a v jeho tovarne budou pracovat jen humanoidni roboti. Jak se k tomu postavi odbory, protestanti apod..cekaj nas vtipny casy.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: pro lidi treba tohle ,) musel bych prohledat abych rekl presne

    Yann LeCun: Dark Matter of Intelligence and Self-Supervised Learning | Lex Fridman Podcast #258
    https://youtu.be/SGzMElJ11Cc?si=N5Ce8p9x0u6w_AEN
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: sorry, ale jako platim premiovku na nyxu, tak jsem platil jeste do minulyho tydne premiovku elonovi. nejsem kurva pirat a ani mi neni dvacet let abych musel krast softy, filmy a pouzivat profily na sitich, kde jsem aktivni, jaksi zdarma. ja to jako chapu, je to elonova sit a jeji pravidla, ale kdyz je nechce dodrzovat ani majitel, tak smolicek smajlicek. elon je genialni, ale taky slusnej curak.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Proc bych to proboha delal? Ty chodis k lidem do restaurace kde dostanes zadarmo jidlo a mrmlas ze ti nechutna? Tak do ty restaurace priste nelez ne? Ses zadarmo na socialni siti, kterou vlastni Elon. Pokud te sere co Elon pise, tak si ho dej do ignore. Pokud te ta socialni sit sere svym zamerenim nebo co tam chodi za lidi, tak si najdi jinou. Nejses maly dite ne?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: co mam hledat u yann le cun?

    karpathy - trochu se zamotal do rozdilu mezi entertainment a learning. rika ze learning ma byt hard, ale zaroven dela skolu, ktera to ma zjednodusit. nakonec se ujednotil na tom, ze to ma byt analogie jako chodit do gym. to je i muj pohled, tak jak lidi muzou ted vsude jezdit a presto (nekteri) zamerne chodi pesky, tak se mentalne zamerne pohybovat, protoze je to lepsi nez atrofie. Ale neni eticke detem vnucovat ze premyslovci jsou dulezitejsi nez pokemoni, tak jako jim nevnucujeme konkretni pohyby fyzickym telem

    ja to vzdelavani delam tak ze kdyz se dite naucilo cist psat pocitat jednat anglicky, tak ho nechavam at se mentalne namaha podle toho, kam ho srdce tahne (recess.gg), protoze kam ho srdce netahne, na to se zepta AI asistentky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: zkus nahlasovat profil elona muska za nevhodny poznamky. to je celej problem s elonem.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: No ze tvuj humor se nemusi libit vsem, stejne jako treba ten Elonuv. Me treba prislo vtipny, ze na Trumpetu uz jsou dva atentaty a na Kamalu zatim nula, ale to je proste dnesni amerika. Sam jsem zvedavej co se stane do konce roku. Spis nez nejaky volby v usa me ale zajimaj starty starship.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOUDY: no delal sem si prdel v minulosti z ledasce. treba z piratu na nyxech v nekterych auditkach a kde sem pak dostal ban. nebo sem si delal prdel z dezolatu a proruskych svini na xku a boti spolu s uzitecnymi idioty nahlasovali muj profil, aby byl zablokovan nebo pozdeji suspendovan. takze co to mas spolecnyho s elonem?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: mládí vpřed .)

    ta tech hantyrka je silena, plus mluveni na rychlost 2x .)

    zajima me nejaka jednotici interpretace vychovy vztazena na ty digitalni systemy i nektery domeny lidskyho zivota... vic mi prijde, ze timhle smerem mluvi yann le cunn, ze se to snazi zasazovat do nejakyho psychosocialniho ramce a analogii lidskyho vyvoje.

    v rozhovoru mi jeste prislo vtipny, ze testovat optimuse zacali tak, ze pouzili self-driving z tesly-auta a ze to s malymi upravami funguje, protoze proste trenuji obecnou orientaci a pruchod prostredim.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    VYHULENY_UFO: Jako vazne sis nikdy nedelal srandu z toho jak skonci Zeman, nebo co se mu muze stat..etc?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TOXICMAN:
    x.com
    https://x.com/VladaFoltan/status/1835735595320000678
    Elon Musk statečně svůj tweet (viz citace) smazal a v nových příspěvcích teď tvrdí, že šlo o vtip.

    Ha ha... Ha. 👀

    Možná to je mnou, ale můžete mi někdo vysvětlit, co přesně na tom mělo být vtipného? 🤔


    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    karpathy

    tesla - i am extremely bullish

    optimus - nejdriv to nahradi delniky v tesle, pak delniky v cizich tovarnach, pak teprve opatrne pouziti pro zakazniky (domacnosti)

    transformer - magical magical thing we stumled upon in algorithm space, we are in very good place now

    vysvetluje synthetic data

    exocortex, renting your brain

    malé modely (miliarda parametrů), companies / swarms of LLMs

    aktuálně dělá tu školu - Eureka- přiipouští inspiraci Young Lady's Illustrated Primer :) , první bude kurz o AI, zacatek 25. dva cile skoly 1) vzdelani pro kazdeho 2) kam se muze dostat jednotlivec kdyz bude mit dokonale tutory. lidi se uci predevsim analogii (chapu uz toto a toto je jako to ale trochu jinak). vyuzit to, vzdelavani na miru. kdyby mel male deti, vedl by je k matematice, fyzice a CS, jako trenink mysleni.

    No Priors Ep. 80 | With Andrej Karpathy from OpenAI and Tesla
    https://www.youtube.com/watch?v=hM_h0UA7upI
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JONY: taky bych řekl, že na recepci s šejkama netrollí. prostě ho baví chcát lidem do očí, zdravíme ymladris :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    TOXICMAN: taková čočka a smazání se u lidí s Aspengerem dost často vede k dost divokým následkům. Docela se bojím kam ten vlazen ještě půjde.
    JONY
    JONY --- ---
    Osobně si myslím, že se to Muskovo "spektrum" dosti přeceňuje a on sám si je v naprosté většině případů velmi dobře vědom toho, že je to přes čáru. Nicméně si to neodpustí. Ale v situacích, kdy by mu podobné chování osobně velmi uškodilo, tak se kontrolovat umí. Je narcis, egoista, kontrarián a úplně nejvíc je to vypočítavý zmrd.
    XARGH
    XARGH --- ---
    A Bidena nebo Kamalu se nepokouší zabít nikdo, stěžuje si Musk - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-a-bidena-nebo-kamalu-se-nepokousi-zabit-nikdo-stezuje-si-musk-40488727#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

    Musk svou poznámku učinil v odpovědi na otázku jednoho uživatele, „proč chtějí zabít Donalda Trumpa?“. „A nikdo se ani nepokouší zabít Bidena/Kamalu,“ reagoval excentrický byznysmen v příspěvku, k němuž připojil zamyšleného smajlíka.

    Později Musk svůj komentář smazal, řada médií jej ale zaznamenala. Muskova slova ještě stačila rozpoutat bouřlivou diskusi, v níž se vyjadřovali jak jeho kritici, tak stoupenci.

    „Nikdo by se neměl pokoušet někoho zabíjet,“ upozornil jeden uživatel.


    Jiný poznamenal, že Musk naléhavě potřebuje lékařskou pomoc. „Je to pomatené chování a je velmi nebezpečné,“ zdůraznil. Další diskutující Muska obvinili z přímého podněcování k vraždě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TOXICMAN: myslíš, že se autisti neumí naučit vjadřovat jinak než totální burani, nebo je to muskem? :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: dostal solidní čočku a smazal to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam