• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY: Já se podivuju spíš nad tím, proč to Elonovi trvalo tak dlouho. Vypnout to mohl jistě hned.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Ty sracky tu sdileli jini lide uz mesic zpatky, stejne jako v twitter auditku. Ted se jen ukazalo ze to jsou sracky a i tady to dneska jako prvni sdilel Jony - [JONY @ Elon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI] ..Ja tu jen ty veci uvadim obcas na pravou miru, protoze me fascinuje cemu tu jsou nekteri lide schopni verit.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JANDOS: vubec nikdo setomu nedivi. Tajne sluzby varuji pred cinskymi znackami z toho sameho duvodu. A nova auta snad maji povinost byt na dalku vypnutelna, pro pripad, ze by jejich provoz ohrozoval cleny pohotovostnich slozek, osob a majetku.
    Myslim, ze se vsichni divime jake sracky je Koudy ochotny sdilet.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Ted nevim jestli si delate prdel, nebo se fakt divite tomu, ze elektricky zarizeni co je pripojeny k netu jde vypnout na dalku :)
    Tim netvrdim ze to byl tenhle pripad a taky by me zajimalo jak by to bylo z legalni stranky to podepisuju nejaky TOS kdyz si koupim teslu? :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: vzdyt prave, ze ne Musk. Takze noviny bezostysne prebiraji lzi jednoho z ruskych generalu/gubernatoru, navic neskutecneho nehumaniho hovada, a ty to sdilis.
    Jo kdyby tem cybertruck nechal "Musk" alespon explodovat ..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: A? Co je na novinkach spatnyho? Stejne jako 95% ceskejch medii vcetne lupy,zive,idnes,lidovek i seznamu prepisujou jen clanky ze zahranici. Chces sem ten clanek hodit z cnn nebo bloombergu aby sis to same precetl v anglictine? A ano. Tesla dokaze vypnout auto na dalku. Ne Musk. Lidi v jedne z jeho firem.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: sdilet clanek z novinek o tom ze nejaka ruska svine neco rikala ..
    Jak si presne predstavujes, ze Musk vypina Cybertrucky na dalku? :D
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: sranda také byla, že extra zaplacené fíčury při prodeji dalšímu majiteli obvykle Tesla zdeaktivovala a novopečený nebožák majitel Tesla-ojetiny si je mohl/musel zaplatit znovu (stejně tak pokud měl první majitel nějaké bonusové věci z nějaké akce apod., tak také šly do kopru - prostě vyčůraně vázáno na majitele+auto a nikoliv na auto, samo ani případné extra položky či bonusy si původní majitel nepřenesl na nové auto, ani kdyby to šlo)...

    ... prostě Subscription model is highway to hell... :-/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    me vzdycky dojmou zabery z nemecky olympiady, kde pred hitlerem na tribune vyhral v behu cernoch. to se vzdycky tak dojmu, jaka paradni marketingova show to byla.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Pojdme si pripomenout jeden z mnoha krasnych okamziku, ktere jsme mohli zazit diky tomu kretenovi, ktereho tu vsichni tak hrozne nesnasime, protoze nikdy nic nedokazal a nikdy se mu nepovedlo. My tady totiz vime mnohem lip jak se ma chovat, jak ma zit nebo jak ma tento nejbohatsi muz ve slunecni soustave vest sve imperium.

    Tohle video me proste vzdycky dojme

    Elon Musk Celebrates Historic Rocket Landing
    https://www.youtube.com/watch?v=CvKRuKRt9kU
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTAVA: nebezpecny to je, ale zaroven je to technicky mozny uz nejakou dobu... A nejen u tesly :)

    jen to nikdo nepouzil presne proto ze je takovahle plechoivka cervu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Vsak to uz zkousej vyrobci davno. BMW snad chtelo aby si platil mesicni fee za vyhrivani sedacek apod :)..I automotive jde cestou subscriptions no. Tesla s timhle prisla, ze bude auto furt nekam pripojeny, bude se updatovat samo + si tam budes moct prikupovat novy featury. Ted jsem cetl ze sis snad u nejakejch starsich S zaplatit dva tisice dolaru abys odemkl vetsi dojezd. Klasicky zmrdoviny.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: kulisku, jestli ses v tom nasel, tak za to ja nemohu
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ja si rikam, ze kdyz to muzeou vypnout na dalku, jak dlouho to bude trvat nez zavedou mesicni platbu za "neco" jinak ti to auto vyrobce vypne OMFG.

    A dalsi vec - ma vyrobce na zaklade pozadavku policie nahlasit uradum kde presne se ted auto nachazi a vypnout ho ?

    A pokud ano - co kdyz me sere soused a nahlasim jeho auto jako kradeny a on si pak uzije tyhle moderni vymozenosti?

    Tohle je hodne nebezpecna oblast, ve finale to auto vlastne bez souhlasu automobilky ani nevlastnis, klidne mu muzou na dalku rict aby odjelo zpet do tovarny.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: nemohls to radsi povedet sve kocce, jiste na to tu vsechny obohatilo, dekujeme
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    KOUDY: Jo, nerozporuju že Tesla asi jde na dálku nějak vypnout, jen occamovou břitvou, kdy pokud se něco dá vysvětlit blbosti tak je to nejspíš to správné vysvětlení, předestiram i další možnost.
    PER2
    PER2 --- ---
    skoro si obcas rikam, jestli tu elon nekterym lidem neplati, za tu oneochvejnou adoraci
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Protoze Apple je firma orientovana daleko vic na prachy a nema ve vedeni nekoho jako je Elon. Elon je vizionar a testosteronovej CEO jako byl Jobs. Cook je jen manazer, kterej podleha rade a investorum. Bejt tam Jobs, tak uz jsou iphony v rusku davno vypnuty. Cookovi je jedno jestli se iphony vyrabej v cine nebo v indii, hlavne ze jsou co nejlevnejsi a je mu jedno jakej svetovej diktator je pouziva..hlavne at je na nich dobra marze.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    proc by to neslo vypnout na dalku?
    ma to pripojeni k netu... :)

    i kdy z je to z jineho soudku tak se trochu divim proc tohle neudela Apple s iphonama v rusku (ted s tema novejma)... proste ses na uzemi ruska.. sup vypnout a je hotovo...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FEDAJKIN: Ja jsem v podcastu asi pred peti lety s Petrem Marou zaslechl, ze mel snad trojku (Mara) a prodejce mu rikal ze tu pred lety nejake nedovolene dovezene Tesly na dalku normalne Tesla vypinala..takze bych rekl, ze mozne vypnout Cybertruck je. V placani blbosti je nicmene Kadyrov na tom podobne jako Kamala nebo Trump ci Musk, takze kazdej soudnej clovek pochybuje ze Muska vubec zna, nebo ze mu Musk neco poslal..Proste klasickej sedej dovoz kterym se Kadyrov chvastal, dostalo se to do medii protoze clickbait a Tesla to auto z sedyho dovozu na dalku vypla. Uz jsem to tu psal par tydnu zpet. V zasuvce problem urcite nebyl. Elektrinu tam maj co jsem koukal, ikdyz furt jezdej i na konich a oslici tam tahaj voziky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam