• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Elon Musk

    @elonmusk
    Looks like CGI, but these are all real video highlights from the
    @PolarisProgram
    space mission

    https://twitter.com/elonmusk/status/1839732943914176535

    nadhera
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: to budou neporovnatelne efekty, odpalovaci rampa je blize chranene delte reky, dale od plaze. Na plazi huci more, nekdy vice, nekdy mene. A na plazi se i stanuje.
    Auto ma hluk do 90 dB a rychle to klesa, navic po plazi pojedou 30 km/h (?) takze hluk bude nekolikanasbne tissi.
    Starship 140 dB tam kde se rezervace priblizuje ke kosmodromu.

    https://www.faa.gov/sites/faa.gov/files/space/stakeholder_engagement/spacex_starship/Appendix_B_Noise_Assessment.pdf

    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: tak zas tie auta co tam plachtia po plazi tiez vydavaju hluk ak to nie su nejake elektromobily, pripadne ak si tam nejaka omladina cez blutut na JBL repracik pusti nejaky popik, obvykle sa to tak robi na Slovensku ked chces minimalizovat riziko stretu s medvedom, ale tuto to asi nebude ten pripad :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: mas uplnou pravdu, ale narozdil od odpadku, hluk a potencialni zhavy odpad z rakety postihuje i mladata v hnizdech.
    Verim, ze se to po nekolika startech stabilizuje, vzdyt uz FAA jednou vydala podminecne povoleni pro 5 startu za rok, ted to aktualizuji o 5 pristani za rok a SpaceX bude i dale povinna sledovat vyvoj fauny v okoli kosmodromu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: ok, neprecetl si nebo nerozumel textu na ktery reagujes. tak se mej hezky
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: myslim, ze takisto sa tam najde dost ludi co tam po sebe bordel nechaju, lebo nie vsetkym turistom zalezi na chranenom zivote, na niektore plaze mozes autom az ku pobreziu, to len aby sme dali do perspektivy tu potrebu ludi sa v prirode regenerovat :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDY_WARHOL: se podivej v jakych srackach je Rusko "dneska" inflaci budou mit 30 %, devalvace meny o dalsich 100 %, propad prumyslu, exportu .. Sovjeti dokazali v kosmonautice to co dokazali i diky Ukrajincum. Rusko dneska ty ukrajinske mozky nema. Prave ty totiz stoji proti Rusku.
    Jednoduche vysnivat si svet, kde si vyberes tresnicky a ten zbytek odignorujes.
    "eko predpisy" nejsou nas problem, a to co nas deli od barbaru, proboha.
    Jak jsem psal. Na Floride je kosmodrom (technicky 2 kosmodromy), kde je spousta veci ohledne ochrany krajiny a mori davno vyresena. Melon si postavil novy kosmodrom, kde se tyto veci musi vyresit. Protoze USA ma pravni system, a USA se postaraji o to, aby i SpaceX i Melon pravo USA respektovali.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: napsal sem "byt to jako dneska" - tehdy byt to jako dnes z hlediska vsech ruznych eko predpisu....
    to si myslim, ze si pochopit mohl. nevim jak z toho vykoumat ze myslim "byt to dneska",. nemyslis ze je v tom vyznamove pomerne zasadni rozdil ? ano psal sem na mobilu, takze jsem byl strucny, ale ze by to melo vyznam jak si to pochopil ty, to se na me nezlob, je opravdu blbost. zkus proste vnimat text na ktery reagujes a nereagovt na sve vymyslenosti. nemuzs si snad myslet, ze ja jako clovek, co se tu vyjadruje casto proti rusakum a nemuzu jim prijit na jmeno, bych si snad myslel, ze by byli v soucasne dobe schopni vyvynout neco pro dopravu lidi na mesic. ne to opravdu netvrdim a rozhodne si to nemyslim.

    btw. ja te nechci prudit a chci diskutovat, ale kdyz po nekolikate totalne prekroutis a domyslis neco co ani omylem nepisu a pak se s tim hadas, tak mi proste dosla trpelivost.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDY_WARHOL, ANDY_WARHOL: tak napriste zkus pouzivat vice slov, vety, souveti. Nebud jako Melon. ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: opět se ukazuje že vnímat psaný text je pro tebe velký problém, opět nic takového, jako že dneska by vyhráli jsem nenapsal. Zkus si to přečíst a reagovat na to co píšu a ne na nějaké vlastní fantazie.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SEJDA: nic takového jako že mi vadí nějaké rezervace jsem nenapsal. Takže na tebe nebudu reagovat. Na vkládání nějakých vlastních nesmyslů do cizích úst a boj s těmito vyjádřením si jistě vystačí sám 😀
    ARAON
    ARAON --- ---
    CHAOS_RK: “CAH says it strove to keep the “pristine vacant property untouched by development nor impacted in any way to affect its original natural condition” mostly as they found it, simply mowing it and marking the property with a fence and a “No Trespassing” sign.”
    SATAI
    SATAI --- ---
    CHAOS_RK: nerozjebat cizí majetek je zodpovědnost SpaceX, strč si victim blaming...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Starlink will hit 4 million subscribers this week, SpaceX President says  | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2024/09/26/starlink-will-hit-4-million-subscribers-this-week-spacex-president-says/
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    ARAON: mno to spis vypada, ze to nekdo lehce naschval takhle udelal, aby mohl vysoudit nejaky $$$... kdyz to nemeli nijak oznaceny, ohraniceny, tak kdyz to vemu z pohledu pracantu, kterym rekli, at tam udelaj to a tamto - ty rozhodne neresili, jestli tenhle kousek zeme mezi neni nahodou nekoho jinyho... kdyby majitelum fakt slo o zachovani orig stavu pozemku, tak v momente, kdy sousedni parcely koupilo SpaceX, tak si meli ten svuj radne oznacit, aby k necemu takovymu nedoslo...
    ARAON
    ARAON --- ---
    Before and after: Aerial photos show what being Elon Musk's neighbor can do to your land - Sherwood News
    https://sherwood.news/power/elon-musk-cards-against-humanity-lawsuit/
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDY_WARHOL: dneska Rusaci vyhrajou? Co jako vyhrajou? Vzdyt i krater na odpalovaci rampe udelalo SpaceX vetsi.
    USA dela pro SpaceX dost, FAA meni postupy nabira lidi, jenom aby SpaceX mohla startovat co nejdrive. To ale neznamena, ze ma dovolit aby lidem prsely na hlavy plechy a vzduchem hvizdali strepiny.
    Ty do toho nevidis, ale videl si jeden post Melona a ted mas pocit, ze je neco zle .. nic neni zle jenom svareci udelali praci rychleji nez bezpecaci a pravnici.
    Tak si z tebe ted Melon dela prdel, a ty mu to i dal zeres.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SATAI: Ja si myslim, ze ja se FSD v Evrope nedoziju.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ANDY_WARHOL: takze ti jako vadi morske rezervace a ptaci rezervace a nejradeni nevystrkujes hlasu z toho kanalu, ve kterem zijes?
    Spousta lidi ale potrebuje regenerovat v prirode, a tedy spousta lidi chce ve svem okoli co nejvice ruznych biotopu, aby si mohli, podle nalady, vybrat.
    Melonovi je to jedno, neni vazany muze si zajet/zaletet kam chce. Hromada lidi z Brownsville s ca. 200 tis. obyvateli, ma uplne jiny nazor nez ma Melon. Takze existuje hromada spolku lokalnich ale i nadregionalnich, kterym to neni jedno a vstupuji do procesu a i SpaceX kontroluji.
    Jo kdyby startovali s Floridy, tak je to jine, tam je vyhrazeny strelecky prostor. U Boca Chica je vyhrazena ptaci rezervace nebo tak neco. Takze se najde vzdy dost lidi, kteri po kazdem startu prosmejdi okolni blaze a gledaji dukazy o tom, jak starty Starship ohrozuji chraneny zivot.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Tesla Full Self Driving requires human intervention every 13 miles | Ars Technica
    https://arstechnica.com/cars/2024/09/tesla-full-self-driving-requires-human-intervention-every-13-miles/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam