• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: mno, zase dveře, které po otevření nezaberou celý jízdní pruh a nezabíjí míjející cyklisty, by nebyly od věci (nebo které jde otevřít v mezeře mezi parkujícími auty, u zdi, apod.). Ale posuvné dveře jako u dodávek mi dávají větší smysl, než něco, co pro změnu trčí do výšky... možná je to levnější a spolehlivější, než šoupací mechanismus, ale je to takový divný kompromis.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    JIMIQ: protoze to bude jezdit v Las Bvegas v metru, a bude to mi dvere jenom na jednu stranu s madlem pro snadne nastupovani.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    JIMIQ: Protože je to cool s hezky to vypadá na renderech.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JIMIQ: abys potreboval metr a pul mista okolo, kdyz chces vylezt z auta:p
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    proč to má zase debilně otevírané dveře?

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Je to designove naprosto bozi..Uvidime jak si to poradi s weymem ve velkejch mestech.
    ARAON
    ARAON --- ---
    QWWERTY: Mě to teda připomnělo bakelitové rádio z padesátých let, co měla moje bábi.
    Ale většina ostatních se shodla na toasteru.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ARAON: 80's? ten truck vypada spis jako inspirovany 30's Mercury :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Ale tak aspoň do toho netahal politiku
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Takže zase timeline a sliby a prototypy. Meh.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ARAON:

To je jen prvotní šok těch, co nečekali shit. Většina měla realistická očekávání (=čekali shit) a po chvíli se to srovnalo.
    PES
    PES --- ---
    ARAON: no spíš je otázka, zda z těch scifi béček tu inspiraci EM fakt nebere ;-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Tesla Cybercab announced: Elon Musk’s robotaxi is finally here - The Verge
    https://www.theverge.com/2024/10/10/24265530/tesla-robotaxi-elon-musk-features-range-price-release-date?
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tak uvidime, jaky to udelalo dojem na investory...

ARAON
    ARAON --- ---
    Tak ted vypadl zvuk...

A ted i obraz...

Nice.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tak pry RoboTaxi bude stat mene nez 30K a zacne se vyrabet pred 2027. Takze realisticky 50K, nekdy po roce 2030?
    ARAON
    ARAON --- ---
    Robotaxi je pomerne hnusne, ale Robovan tomu dava korunu.

"Future should look like the future"

Tak to vis ze jo, Elone, ale to co predvadis vypada jako levna kulisa ze spatneho sci-fi filmu z osmdesatych let.

ARAON
    ARAON --- ---
    Tak tady uz pres pul hodiny cekam, az zacne ten zatracenej Tesla robotaxi event a furt nic. Uz mam te elevator music na pozadi plne zuby.
    PER2
    PER2 --- ---
    TOXICMAN: krasne scifi :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    záhadná stěna na nových garážích vydává své tajemství

NYIBELUNGER
    NYIBELUNGER --- ---
    NYIBELUNGER: A teď teda lekce pokory pro mě, sice jsem se kasal, že od Elona nic nevemu, ale při hledání bezdrátového internetu jsem nic smysluplného u nás nenašel ( nezbytnost všude nechávat své číslo a očekávat pak nájezd telefonátů je asi česká dobrá praxe, hned po "cenu naprosto jendoduše nacenitelného výrobku Vám zašleme v cenové nabídce..."). Takže starlink it is. V patek na alze objednáno, v sobotu zprovozněno (aplikace top napiču, kdykoliv jsem chtěl provádět platbu, tak mě to vrátilo zpět na začátek registrace) a v sobotu frčící net (přes 200mbit/s, pak jsem si řekl, že vylepším pozici a kabeláž, tak mám výrazně méně:) ). Tak snad s BEV to v budoucnu bude jinak.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: to "nouzové spojení" by mělo běžet prakticky na libovolný 4G/LTE popř. 5G telefon... ta kritika nejspíš míchá dvě různé věci (tedy míchá do toho StarLink jako takový, s komunikační jednotkou za $400 a prvním měsícem provozu "gratis")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam