• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    CRAZY_IVAN: Předburzovní 223,31 −15,46 (6,47 %)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    SATAI: předburza pořád -5%

ARAON
    ARAON --- ---
    Ja si rikal, ze ty kola mi byly povedomy...

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: ok, nebudu, když s tím nebudou začínat jiní. Téma regulace s Elonem myslím ale souvisí úzce. Resp. to, že nemáme "evropský SpaceX", to nezabily revoluce, ale nasměrování prostředků do raketových retro-technologií (retro ne ve smyslu vzhledu, ale ve smyslu technologií "uvnitř"). (Doufám tahle reakce není moc politika...)

K tomu designu - oscilace mezi futurismem a nějakým revivalem je v moderní civilizaci už tradiční. Secese/steampunk, proudnicový design/dieselpunk, v architektuře výkyvy mezi funkcionalsmem a snahou o různé klenby a cimbuří, od 1.světové po 50.léta to oscilovalo mocně, od 60.let byl jediný výkyv k postmodernismu a dnešní futurismus ovšem nutně působí jako retro a design aerodynamických věcí se liší vlastně jen mírou hranatosti a není moc kam uhnout. Výrobci aut jsou pod tlakem, aby nové modely vypadaly výrazně jinak, než staré, ale současně jsou tam jasná funkční kritéria, takže kromě připlácnutí celého vozidla pod úroveň 50 cm od vozovky nebo naopak nějaké uzoučké nudle co se vejde do pruhu pro motorky tam moc místa k inovacím není.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    anyway

Robot Taxi - Total Recall (1990) - Movie Clip Full HD Scene
    https://www.youtube.com/watch?v=yueCu8z7l4g
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Fakt? toho jsem si u elit uplne nevsiml. Za to jsem si vsiml toho, ze tu nebyla treba socialni sit threads cca pul roku, protoze evropsky regulace. Neni tu apple inteligence v novejch iphonech, protoze evropsky regulace atp..Vubec nejdeme naproti inovacim v technologiich, takze kdyz pak jedes nekam do dubaje, asie nebo kalifornie, tak si pripadas jak v jinem vesmiru.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ARAON: s tim co píšeš souhlas, jen ten design jako takovej mě baví, protože jsem fiata coupe měl a tohle mi to trochu připomíná
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KAERO: očekávání bylo, že někde omezeně spustěj něco jako waymo, to by bylo cool a ukázka toho, že si za tim produktem (fsd) už stojej. To by bylo cool.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PER2: spíš to samé, jako všechno: retrofuturismus. "Tady je budoucnost ještě v pořádku" (narážka na takovéto fašounské "tady je svět je v pořádku").

Pokud se Elon naladil na vlnu sociálně-konzervativního populismu, tak samozřejmě se musí přeorientovat na starou dobrou budoucnost, jakou si všichni jeho fanoušci pamatují z dětství (ironie je záměrná)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    XCHAOS: není hrozná, ale přílišná regulace zabíjí inovace, dál tady prosím nerozvíjej politiku
    ARAON
    ARAON --- ---
    CRAZY_IVAN: Ja nevim. Stat to ma pod 30K, coz uz ted stoji Model 3. Zase to ma ty hole plechy. Z nekterych uhlu je to celkem pekne, ale z jinych celkem des. Jako soukrome auto bych to nekoupil a jako do taxika bych do toho zatim nevlezl. Spolehlivost Tesla autopilota, oproti treba tem Waymo taxikum, je asi dva rady jinde. Ale treba az to opravdu bude nekdy kolem roku 2030 realne venku, uz to bude lepsi. Akorat tou dobou uz to davno prevalccuje neco z ciny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: hejtuješ něco, co vůbec nestojí za hejt. Když je EU tak hrozná, tak proč se elity z celého světa můžou přetrhnout, aby žili a vychovávali svoje děti právě v Evropě?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: mno, zase dveře, které po otevření nezaberou celý jízdní pruh a nezabíjí míjející cyklisty, by nebyly od věci (nebo které jde otevřít v mezeře mezi parkujícími auty, u zdi, apod.). Ale posuvné dveře jako u dodávek mi dávají větší smysl, než něco, co pro změnu trčí do výšky... možná je to levnější a spolehlivější, než šoupací mechanismus, ale je to takový divný kompromis.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CRAZY_IVAN: nojo, ale to tak je u techle prezentaci uz od zacatku, ne? Ukazuji to co se bude jeste pristich x let vyvijet.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Optimus a ten plynulý pohyb rukou je jako solidní
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ARAON: Back to the future :-) No jo, je rozdíl mezi futurismem a retrofuturismem. Padesátníci si musí uvědomit, že mladí si už nepředstavují budoucnost tak, jako oni sami zamlada...
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    ARAON: mně to připomíná fiata coupe a alfu gt, baví mě to, ale prostě zase další čekání a event vlastně o hovně :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KAERO: mně se design líbí, ale spíš je problém to, že se jen tak nikdo nedočká :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    *USA samozrejme!
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    OTAVA: jak... vezmes? snad ono vezme teba :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam