• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN: Najs.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    NEWS: The FAA said today that "All flight events for both the Starship vehicle and the Super Heavy booster occurred within the scope of planned and authorized activities.” There will be no investigation.

The FAA has already approved Starship test flight 6's mission profile, so unless SpaceX requests any modifications to the already approved Flight 6 scope of operations, they should be able to launch again very soon.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOXICMAN: no, já jsem sice v dětství rakety s nožičkama, co přistávají zpátky na rampě, kreslil, ale o fyzice, která se za tím schovává, jsem samozřejmě tušil kulový :-) takže později mi zformoval mainstream a snění o nějakém křídlatém SSTO (až daleko později mi došlo, že SSTO prostě nevychází a křídlaté stupně by musely být minimálně dva...)

Sci-fi všemožné návraty raket na rampy přistávala, ale spíš to bylo směřované na nějaké kolejnice... že se těžké rakety budou rozjíždět na kolejích a případně se na ně zpátky trefovat (což by bylo asi ještě těžší, než tohle, protože ty rychlosti by byly velké). Prakticky od chvíle, co se objevil Falcon 9 s nožičkama, jsem začal přemýšlet, že když první a poslední sekundy letu boosteru jsou tak drahé na palivo, tak že by se vyplatilo prvních pár m/s raketě udělit, třeba nějakým protizávažím a poté zase ušetřit zbytek paliva tím, že by raketa ze zbytkové rychlosti taky dobrzdila nějak mechanicky. To, jak se Themis měl chytat na jakési prádelní šňůry, by s touhle vizí bylo kompatibilní, takže samozřejmě je zde pořád cesta, jak to zlepšit, výsledkem by muselo být něco mezi trebuchetem a prádelní šňůrou.... ale v téhle podobě je to vlastně designově docela čisté, že ano :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Super Heavy shockwaves during it's return to pad

KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN: Hlavne kazdej miliardar se takhle angazuje a ma pocit ze dokaze zmenit svet..Tenhle Jekkyl and Hyde komplex kdyz je nekdo na jedny strane genialni inzenyr nebo vizionar a na druhy strane zas despotickej vladce kterej si mysli ze vi co je pro lidi nejlepsi..to tu mame kazdou chvilku..Elon neni zadna vyjimka a to ze nevoli Kamalu ale Trumpa mu neubira nic na jeho vizionarsky vyjimecnosti i umu jako CEO..Kdyby to byl proste jenom kreten, tak nejsou SpaceX ani Tesla tam kde dneska jsou zejo..Takze za me at si voli koho chce a na twitteru si zvatla co chce..kdyz bude zaroven stihat smerovat jeho firmy tak aby posouval elektromobilitu i osidlovani vesmiru kupredu jako to dela poslednich 14 let.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    tomu rikam vyhled
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CRAZY_IVAN: nj, nikdo mu to zakázat nemůže ¯\_(ツ)_/¯
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    TOXICMAN: o to strašidelnější je jeho angažovanost v politice
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOXICMAN: jj, dneska nám bylo předurčeno si to řádně užít:)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DRAGON: velký osobnosti jsou zdá se vždycky napůl šílený

dneska neřešim nic, jenom žasnu nad tím, čeho jsou lidé schopni, když hodně chtějí a mají vizi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOXICMAN: to tedy.
    Elon je politickej evil, prick & cunt, ale technologicky teda nema konkurenci, jakejma lidma se on umi obklopit a ceho jsou ve vysledku schopni, to je neskutecny :)
    skoda, ze je to pro me tak tezke to od sebe odlisit, ale on uz holt jinej nebude, imho to bude jen a jen horsi, jasne ukazal, ze proste nemuze existovat sympatak miliardar, vsechno to jsou psychopati. Ale pristavat s raketama umej dobre :))

Co sem se ja osobne obaval nejvic, byl okamzik, kdy mela mecha primacknout trup, aby ho udrzela, tam sem tipoval jednu z nejvetsich problemu, ale zvladli to naprosto luxusne.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Starship Flight 5 Live Reaction [IN-PERSON AT SOUTH PADRE ISLAND]
    https://www.youtube.com/watch?v=iZs5gAK-FB4
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DRAGON: fakt jedna z nejúžasnějších věcí, co jsem kdy viděl
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    slušný, nádhera

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Booster 12 has been returned to the Orbital Launch Mount (OLM), and the Booster Stand is staged down Highway 4.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    já jí žeru :D

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Launching and returning the world's most powerful rocket

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Starship tým

ARCHIMEDES
    ARCHIMEDES --- ---
    YMLADRIS: INHO nějaká nemalá míra trvání na všeobecném vzdělání je nedokonalá, ale alespoň nějaká prevence fachidiocie.

Jinak můžeš mít společnost, kde se příliš často vyskytují třeba skvělí inženýři, kteří nejsou schopní dohlédnout, že jejich znalosti medicíny nejsou ani na úrovni Byl jednou jeden život ani, že jejich znalosti historie opije rohlíkem i Däniken (true stories).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam