• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OMNIHASH: spíš je to jedna z těch akci co muska preklopily z podpory most kind party kterou volil do té doby. V 2021

Yes, in 2021, the White House held an electric vehicle (EV) event in August where Tesla was notably not invited. The event aimed to set a target for 50% of all new vehicles sold by 2030 to be zero-emission vehicles, including battery-electric, plug-in hybrids, and fuel cell vehicles. This gathering featured the three largest employers of the United Auto Workers (UAW)—Ford, GM, and Stellantis—alongside UAW representatives. The exclusion of Tesla, which is not a unionized company, raised questions, as Tesla is a significant player in the EV market.

When asked about Tesla's absence, the White House press secretary explained that the event was intended to recognize UAW employers, hinting that the focus was on unionized companies. This led to speculation that the decision was politically motivated, given the administration's ties with unions
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    OMNIHASH: Ono tohle je hlavně z roku 2021 (musel jsem googlit, YMLADRIS nezdrojuje), po té co byl Biden zvolen na platformě podpory pro odbory; Jedna z forem podpory je že bude preferovat spolupráci s firmama co mají / nepotírají odbory...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    YMLADRIS: cywe vážně tě překvapuje, že během prezidentský kampaně prezident nepozve na nějakej meeting, kde se uděluje kapitánem průmyslu pochvala před nastoupenou jednotkou člověka, co otevřeně podporuje kandidáta protistrany?
    BRAMBOROVY_KRAL
    BRAMBOROVY_KRAL --- ---
    YMLADRIS: Chudinka apolitický Musk. :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Protože Tesla nemá odbory. Politika zasahuje do všeho

YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ALCATOR: musíš podepsat tu petici, tím se zařadíš do losování
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    YMLADRIS: Civilista může konkrétnímu politikovi darovat maximálně 4000 dolarů za období (nevím, jestli rok nebo na jedny volby). Zákon zároveň zakazuje platit voličům za jejich hlas, jenže Musk to nejspíše navlékne jako "Však já jim neplatil za jejich hlas! Já jim platil za to, že přijdou k volbám! Jejich hlas jsem nikdy neviděl" -- nebo najde jinou obezličku, jak porušit ducha zákona a přitom dodržet literu zákona.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: nemají zastropovane předvolební koblihy?

.. musk nikdy nic nedělal běžně, tak ani tu politiku asi nebude. jsem zvědavá jaké ještě přijdou inovace. a co bude po volbách
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: Myslím, že Elon se u Kima v ledasčems inspiroval.. včetně toho, jak ztloustnul. Je to náš milovaný Generální konstruktér!
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: podívej na takového Kima, jak pozvednul raketky a zároveň je všeobecně milovaný
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SATAI: no my si mysleli, že když je to raketčík, tak nemůže být zlý člověk, ale zase jednou se ukázalo, že kult osobnosti je problém za všech okolností
    SATAI
    SATAI --- ---
    PALEONTOLOG: je to bambiloardář, tak to nemůže být špatný člověk
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    to je presne ten clovek, do jehoz skoly bych mechal chodit svoje dite
    CROME
    CROME --- ---
    TADEAS: Ovlivnovani voleb? Uz ho kurva nekam zavrete zmrda!
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Elon Musk promises to award $1m every day to voters as he steps up campaigning for Trump | Elon Musk | The Guardian
    https://www.theguardian.com/technology/2024/oct/20/elon-musk-promises-to-award-1m-every-day-to-voters-as-he-steps-up-campaigning-for-trump
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    XCHAOS: Bobulko, příspěvky na Nyxu je možné smazat a poslat znovu. Žádné lajky, o které bys přišel, jsi tam neměl, a ten text se dá jednoduše zkopírovat. ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: no podle toho, co vím o agregaci na AP u pozemních technologiích na daleko kratší vzdálenosti, tak o maximálním počtu současně připojených stanic mám nějakou představu. a jsem fakt zvědav, co s tím udělaj dál, protože bezdráty prostě donekonečna škálovatelný nejsou... jasně, budou snižovat oběžnou dráhu, tím zlepšej odstup signál-šum, zmenšej velikost buněk pokrytých jedním satelitem... ale stejně...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: podívej, já jsem trochu hard-scifi nerd. Já vím, co ty pojmy znamenají. Ale debata současnosti je o tom, že neznáme motivaci případných vyspělých technologických civilizací toto vůbec dělat. Vyspělé technologie mohou umožňovat koncentrovat dostupnou energii (třeba i jinou, než jen energii hvězd) jinými způsoby, než pomocí primitivních megastruktur ve stylu 19.století. Ve skutečnosti, samotné využití tak vysokého procenta dostupného výkonu domovské hvězdy by zřejmě jako mezistupeň vyžadovalo takovou složitější energii... takže co by vlastně bylo pointou takového snažení? (vyjma soutěžení v nějaké bizarní disciplíně, kterou vymyslel náhodný pozemský vědec... samozřejmě, každá pořádná supercivilizace stojí o to umístit se v TOP10 místní skupiny Galaxií, o tom žádná :-) ta blízká setkání na nejvyšší úrovni mezi hlavouny místních hierarchií, úlů a čeho všeho vlastně...)
    xkcd: Experimental Astrophysics
    https://xkcd.com/3000/
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    XCHAOS: A co má s využitím energie společnýho miniaturizace?
    Kardashev scale je právě super v tom že je jen o využití energie. Nic to neříká o samotném úrovni technologie....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (překlep, svařili)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hmm, Elon je sice psychopat, ale problém je, že NASA fakt utrácí těch miliard nějak moc. Třeba i za blbou odpalovací rampu pro SLS block 2... kterou v Texasu svažili za pár měsíců... (a daleko složitější)
    NASA Has A New Problem With The Moon Mission (Artemis)
    https://www.youtube.com/watch?v=Hnz-jsbUkLc

Takže on je to fakt trochu problém. NASA supluje nějaké normální federální výdaje do civilní infrastruktury a výzkumu, které zřejmě nejsou, takže se to tuneluje přes federální agenturu, která má velkou prestiž (jenže kolik miliard pak teče přes rozpočet na obranu, který je řádově větší?). Pochopitelně, že kdyby si Republikáni nezvolili zrovna Trumpa a úplně braindead sociálně konzervativní agendu, tak by možná nezávislí voliči měli hodně důvodů fandit třeba Elonově vizi levného dobývání kosmu...

Amerika prostě není vůbec jednoduchá k pochopení.
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: stejně si Elon nakonec neomylně vybere Don't create the Torment Nexus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam