• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    Oběžník pana ředitele:
    Existuje tu klub [Twitter - rychloblogy] ... kdo chce každodenně debatovat o této síti, postovat třeskutě vtipná meme, doporučuju se přesunout tam, tady nechám fakt minimum.
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CROME: to je nejaka tvoja dojmologia, ktora nie je zalozena na faktoch a tak s tym operuje aj ten clanok WSJ, mas k tomu akurat nejake vzorce chovania, ale nemas kopie faktur a data o financnych tokoch, ktore by tvoje dojmy potvrdili, nechas sa manipulovat narativom, ze niekto nieco povedal miesto toho, aby ukazal nejake surove data
    CROME
    CROME --- ---
    DZODZO: Kdyz nekdo vypada jak ruska bakterie, mluvi jako ruska bakterie a ze vsech sil pomaha ostatnim ruskym bakteriim utocit na ostatni, tak je dost jasny, ze je to opravdu ruska bakterie, samozrejme s jeho autismem je mozny, ze je to jen ruska idiotsky uzitecna bakterie, coz nijak nesnizuje nebezpecnost takoveho mikroorganismu.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Tesla nadchla investory, akcie vyletěly o 21 %. Stačilo oznámit obchodní model k Robotaxi – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/tesla-nadchla-investory-akcie-vyletely-o-21--stacilo-oznamit-obchodni-model-k-robotaxi/sc-3-a-230977/default.aspx
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JONY: skoda, ze su to zdroje "has said" a "has said" a nie according to attached documents alebo attached nahravky tychto rozhovorov, ktore si mozete vypocut... ked sa na slovensku vysetrovala gorila, tak si investigativni novinari vedeli zohnat ficovu nahravku o tom ako zohnal peniaze "vlastnou hlavou", tito sa odkazuju na nejakych anonymnych ludi, takze nam neostava nez verit ich slovam
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ARAON: tak asi proto potřebuje djt v bílém domě. Protože pac kdyby takto sabotoval spojence dems administrativy tak by se mu za vlády Kamaly klidně mohlo stát že mu tu firmicku vlada zabaví a jeho zavřou. S djt se mu to nestane a může klidně dal list do prdele Číňanům nehledě na to co oni udělají Taiwanu nebo komukoliv jinému.
    ARAON
    ARAON --- ---
    KAERO: Tak nepisou to Blisty, ale Wall Street Journal. Tam se tak nejak predpoklada, ze maji zaprve zdroje a za druhe pravni oddeleni.
    A pokud ma Musk nejakou neprehlednutelnou vadu, je to jeho neschopnost drzet hubu.
    JONY
    JONY --- ---
    KAERO: v tom článku se odkazují na dva různé zdroje z amerických bezpečnostních služeb.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ARAON: to by me zajimalo, jak ty noviny zjistily tyhle tvrzeni. Napada me leda ze by se Musk vychloubal ze Putin po nem chtel ze cinani nechteji Starlink nad Taiwanem. Ale takovy idiot snad neni ani Musk, ne?
    ARAON
    ARAON --- ---
    BREAKING VIA @WSJ

Elon Musk has been in regular contact with Vladimir Putin since 2022, discussing a range of topics including personal matters, business, and geopolitics.

- Putin asked Musk not to activate Starlink over Taiwan as a favor to Chinese leader Xi Jinping.
    - Musk initially supported Ukraine’s military with Starlink but later restricted its use for offensive operations, aligning with Russia’s interests.
    - Russian officials have pressured Musk on several fronts, including potential threats to his businesses, while Kremlin disinformation campaigns use Musk’s social platform X to influence U.S. politics.
    - Musk’s deep connections to U.S. military projects, including SpaceX’s $1.8 billion classified contracts, raise national security alarms over his close ties to Putin.
    - Musk is now a key backer of Trump’s 2024 campaign and could hold a major role in a future Trump administration.

https://www.wsj.com/world/russia/musk-putin-secret-conversations-37e1c187
    x.com
    https://x.com/MeidasTouch/status/1849630799529697552
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    někdo si na X hraje s designem lodi, ale netuším nakolik toto dovoluje fyzika startu :)

KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    inak k tym rantom ako tesla nedodala $35k car mi napadlo, ze mne za poslednych 5 rokov narastol plat cca o 22%, ceny sli hore este o nieco viac, tak pokial by sa napr. v roku 2026 podarilo vyrobit slubovane $35k car, tak to nebude tych istych $35k slubovanych v roku 2016, lebo vtedy mali ovela vyssiu hodnotu, dnes uz by to bolo tak $42k car, ak nie viac

t.j. na $25k car z roku 2024 si staci iba pockat zo 10 rokov a tadaaa :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: spíš ten stroj, co předvádějí, je nějaká 3D tiskárna nebo laminovačka nebo já nevím co vlastně, ale 30m velikost produkovaných dílů je už docela "rocket scale". Každopádně, Neutron je strašně cool koncept raket, pravda, expendable 2nd stage je trochu nudný přístup,ale v jejich případě bude ultralehký a obávám se, že to možná je správný přístup (když si uvědomíme, že Starship bude stejně chrlit tuny expendable satelitů...).

Mno, jenom že alternativy existují, jak další americké firmy, tak i Čína jsou daleko. Jen EU/ESA/Arianespace pořád chrápou, no. A jak fandím Rocket Factory Augsburg (už proto, že je od nás prakticky co by kamenem dohodil, hned za kopečkama), tak ten nápad "uděláme to taky nerez, akorát menší" mi nepřijde tak chytrý, jako tohle (uděláme to menší, ale zato kompozitní)

PES: omg, já to nečtu, všechno :-)
    PES
    PES --- ---
    Tesla oznámila projekt Oáza. Bude to největší nabíječka na světě, energii dodá vlastní elektrárna – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/tesla-oznamila-projekt-oaza-bude-to-nejvetsi-nabijecka-na-svete-energii-doda-vlastni-elektrarna/sc-3-a-230961/default.aspx
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: Btw. ten "Disclaimer" je fakt kouzelný:

All statements contained in this press release other than statements of historical fact, including, without limitation, statements regarding our launch and space systems operations, launch schedule and window, safe and repeatable access to space, Neutron development, operational expansion and business strategy are forward-looking statements. The words “believe,” “may,” “will,” “estimate,” “potential,” “continue,” “anticipate,” “intend,” “expect,” “strategy,” “future,” “could,” “would,” “project,” “plan,” “target,” and similar expressions are intended to identify forward-looking statements, though not all forward-looking statements use these words or expressions. These statements are neither promises nor guarantees, but involve known and unknown risks, uncertainties and other important factors that may cause our actual results, performance or achievements to be materially different from any future results, performance or achievements expressed or implied by the forward-looking statements, including but not limited to the factors, risks and uncertainties included in our Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended December 31, 2023, as such factors may be updated from time to time in our other filings with the Securities and Exchange Commission (the “SEC”), accessible on the SEC’s website at www.sec.gov and the Investor Relations section of our website at www.rocketlabusa.com, which could cause our actual results to differ materially from those indicated by the forward-looking statements made in this press release. Any such forward-looking statements represent management’s estimates as of the date of this press release. While we may elect to update such forward-looking statements at some point in the future, we disclaim any obligation to do so, even if subsequent events cause our views to change.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: To jsou ty uhlíkové kompozity už tak levné???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Trochu si rejpnu... a co když se někdo rozhodne, že nerez ocel možná není optimální materiál na rakety? no, uvidíme :-)
    Rocket Lab Begins Installation of Large Carbon Composite Rocket-Building Machine | Rocket Lab
    https://www.rocketlabusa.com/updates/rocket-lab-begins-installation-of-large-carbon-composite-rocket-building-machine/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    CRAZY_IVAN: V pohode. Ja ti rikal uz 3x ze to chapu a pochopit jsem to dokazal i driv. Psal jsem ti to uz v druhe odpovedi. Ta myslenka nebyla nijak slozita :). Ted tim svym novym postem vyvracis ten svuj puvodni, coz mi prijde trochu bizar :)..Ja jsem ne poprve ani naposled oponoval tim, ze tu treba byli lidi, kteri meli aplikaci, ktera jim rekla, ktery produkty jsou od agrofertu a oni ty produkty nekupovali a rozumim tomu. Dragon byl urcite jeden z nich, ale MNOHEM VIC lidi uplne sralo na to, ze Agrofert koupil nejaky kostelecky uzeniny nebo neco a dal si od nich kupovali produkty a stejny je to i s Teslou. Takze urcite tu jsou lide jako ty, ktere Elon svym tweetovanim sere a proto si nekoupi Teslicku, ale je tu ocividne a podle statistik prodeju DALEKO VIC lidi, ktere vubec nezajima ze Elon neco tweetuje (coz byl muj point) a nebo se jim naopak libi a souhlasi s tim co Elon tweetuje a proto si tu teslicku koupi a proto ty prodeje rostou. To byl muj point uz na zacatku. Kdyby tu bylo velke procento lidi jako ses ty, tak ty prodeje logicky spis klesaji a nerostou, protoze elonuv twitterovej bullshit bude mit vliv celou firmu. Muj point podporuje i nejakej UK dealer tesly jehoz rozhovor jsem sem daval a kterej potvrzoval ze zakaznikum je u prdele co elon tweetuje a chtej proste teslu protoze je levna a dobra. Snad byl muj post kratsi nez tvuj a jsem rad ze jsme k tematu. Dragon bude spokojenej.

“Do I think it’s going to harm their sales? No,” the executive said.

That is backed up by data from Auto Trader, a UK car-buying platform. Despite Musk’s comments, Tesla was still the most popular used electric car brand in the UK, with 21% of all leads.

Ian Plummer, the Auto Trader commercial director, said: “For most consumers, news stories circling around car brands are irrelevant. They’re simply assessing the cars based on what best suits their needs and budget.”

ale samozrejme je i hodne lidi jako ty, takze to dava za pravdu i tvemu pointu, takze mame nejspise castecne pravdu oba :)

Yet Tesla’s reputation among consumers does appear to be suffering. Regular polling by the market research firm Caliber shows a clear decline since January 2022 in trust from US consumers who say they trust or like Tesla, and who say they would consider buying one. Caliber has previously attributed the decline at least partly to polarised views of Musk.

Argouges acknowledged that Musk’s previous controversies appeared to have had little impact on customer loyalty. However, “at some point it’s the last straw that breaks the camel’s back,” he said.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    KOUDY: je mi jasný, že si otvírám cestu k dalšímu dementnímu příspěvku o deseti odstavcích, ale začalo to mým příspěvkem "mojí lásku k brandu elon dost zabil :D" a celej muj point byl, že prostě jeho chování ovlivňuje prodeje. Což jsi nedokázal pochopit ani u příměru s babišem a bojkotem jeho produktů, ale ok (dokonce měl agrofert rekordní zisky). Dokonce se tu řešilo, že to může samozřejmě ovlivnit i opačným směrem, protože nové publikum se o Tesly začne zajímat. Ale podstata celého výroku a všeho, co tu řešíme je (alespoň já), že prostě jeho chování ovlivňuje prodeje tesly, i kdybych to byla jenom malá část prodejů. Dokonce ti tu i několik lidí napsalo, že si kvůli jeho chování nechce koupit Teslu. Jasnej přímej důkaz toho, že jeho chování ovlivňuje prodeje Tesly. Dokonce jsou na webu i obrázky lidí, co si na auta lepí "i bought this before elon went crazy". Jestli fakt nechápeš tak jednoduchou věc, tak nevim no :)

Všimni si, že celej muj post nevylučuje, že prodeje šly nahoru. To jsem tu nikde ani neřekl, dokonce jsem - myslim, že to byl aaronovi nebo komu - tehdá dával paleček, že přesně tohle zmiňoval, že to taky může být důsledek.

Jednoduše, Elon je čůrák a lidi si toho všímají a to neni good for business, protože - a to jsou už samozřejmě spekulace - kdyby nebyl, tak by třeba marže byly ještě větší, protože by nestíhali vyrábět a šli s cenou nahoru. Nebo taky ne. Ale realita je, že jeho dementní chování u jeho spousty věrných fanoušků mění jejich postoj ke koupi jeho produktů. Tedy jeho chování ovlivňuje prodeje.

.... je mi jasný, že na to zase budeš reagovat, že prodeje jsou vyšší a budeme se točit do kola, je to nuda. Já si i myslim, že chápeš, co se ti snažim říct. Ale mam pocit, aspoň z tvých debilních dovětků "šach mat", že prostě potřebuješ nějak vyhrát a vole strčit někomu prst do xichtu, poslední slovo a čumte vy nuly. Meh.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KOUDY: FT ditto
    Tesla’s shares jump after strong earnings and bullish forecast
    Subscribe to read
    https://www.ft.com/content/b49d53e4-631a-402f-9dc1-d22f708f97fe

"Profit was driven by a 2 per cent increase in revenue from vehicle sales — which contributes four-fifths of group income — alongside a 52 per cent jump at its energy generation and storage business and a 29 per cent increase in its services arm, which includes its supercharger network."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam