• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: mě je dost volnej Elon jako podnikatel/zakladatel/vykonavatel whatever. já ho řeším jako zcestnou neřízenou střelu, která strká rypák i do věcí, do kterých mu jednak nic není, druhak o nich ví naprostý kulový a tretjak v nich vysloveně škodí.

viz jeho podpora krajní pravice v Evropě (je otázkou, jestli je nebo není převodou pákou Donalda, ale důsledek je stejnej).

myslím, že názory tu byly na to, ne že "nikdy nic nevymyslel ani nedokazal", jak nám podsouváš. názory tu byly na to, že přišel ke značkám, které dnes dělají páteř jeho byznynu, v nějaký jejich fázi, přebral je (neřeším jak) a posunul výš.

ty Gatese jsem dal jen pro kontext proprocí toho jeho jednorázovýho daru.
    a ano, nadace jsou (ať se mi to líbí nebo nelíbí) i vehikly pro další boháče, jak "optimalizovat". beru to jako součást tohohle světa, bejt v jejich lize, neumím posoudit, jak bych se choval.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Ano jsem a ano..i takovy pokusy uz tu byly. Merit veci je spis ze by bylo dobry tu debatovat s lidma kteri o Muskovi neco vedej a ne s tema, kteri tvrdi ze nikdy nic nevymyslel ani nedokazal. Ze se mu nikdy nic nepovedlo a nepoji se s jeho osobou zadnej uspech. Ze miliardy zdedil apod. Zvlast v dnesni dobe wiki, googlu apod je pak ta diskuze s podobnejma lidma dost narocna.

Jinak BTW krasnej obrazek, akorat mimo misu. Resili jsme tu odecet z dani a jak jsou to vsechno hrozny zmrdi kdyz neplatej dane a radsi to davaj do nadaci ty prachy. Tak se jeste podivej kdo do ni prispiva, kolik a kolik si toho odecita z dani..U Buffeta to jen u Gates foundation bylo 43 miliard dolaru.

Mark Suzman, CEO of the Gates Foundation, said Mr Buffett had been "exceedingly generous" over the 18-year partnership and said the foundation was "deeply grateful for his most recent gift and contributions totalling approximately $43 billion to our work"

Bill si odecetl z dani uz skoro 60 miliard dolaru jen u svy charity.
    Bill Gates and Melinda French Gates, who cochair the board, have been the largest donors—they've contributed $59.1 billion as of 2022.

Elonek dal 100micu v akciich a ja tu schytal hate, kdyz jsem psal ze je to normalni a delaj to tak vsichni miliardari - [KOUDY @ Elon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI] (nerekl jsem ze s tim souhlasim nebo ze to delam taky)

Tak Buffet si odecetl z dani pres 5 miliard - 28. 6. 2024 — Buffett is giving away another $5.3 billion worth of Berkshire Hathaway stock to five foundations in accordance with his longtime giving plan.
    LEGI
    LEGI --- ---
    KOUDY: seš hotovej hrdinnej disent viď.
    ještě chybí, abychom tě začali šikanovat třeba domovníma prohlídkama!

jinak btw Gates foundation (ano, není to jednorázový), jen tak pro obrázek

JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Zalezi jeste Elonovi na klimatu? Nebo zalezelo mu vubec nekdy?
    x.com
    https://x.com/wartranslated/status/1878158049438736391

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: mažu se, nějak mi to už dnes splývá
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Ja se teda omlouvam. Fakt si prijdu posledni dva roky jako jedinej kdo tu cetl zivotopisy Elona..vi o jeho firmach. Kdy a jak a s kym je zalozil, jaky na ne ziskal financovani. Co se mu povedlo a nepovedlo..a tim padem tu furt nekoho jako ucitel opravuju a lidi to ocividne sere...Ale i tady mi prijde ze si pletes Los Angeles a Las Vegas? Nebo mi to tak alespon prijde? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: je to za soukromy prachy, takze mensi regulace no. Navic pod vegas nic neni. Tam jsou jen mrtvoly :))
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: click baity a nesmyslne statistiky prodavaji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Napis jim to tam. Sleduje je 1.4M lidi.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: jednacku, jednou se udelal .. a ted to pojme relativizovat, vyse daru vuci majetku ..
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    Btw. na CS-Mystery sem tam (jako třeba teď) dávají tenhle britský dokument...

https://www.tvprogram.cz/dobyvani-vesmiru-zavod-miliardaru/1960116012
    PES
    PES --- ---
    Kdyby tohle točili dnes, tak by ty role asi už musely být převrácené (aneb představte si RDjr. jak žádá o něco EM ;-))

Elon Musk Cameo Scene - Iron Man (2010) Movie Clip HD
    https://www.youtube.com/watch?v=nfiRd4Y5z_g
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    jejdananku.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY