TRANCEWARP: Elon si volal s Putinem jen proto, ze chce ukoncit valku a starlink vypnul ukrajincum jen k utokum, protoze je to v rozporu s podminkama ty sluzby. Jinak jim starlink samozrejme uplne normalne funguje.
Takze ja tady vidim fungujici Teslu, ktera byla par let v pici, protoze Elonovejm napadum nikdo moc neveril (ne napadum tech dvou lidi na elektrickej sportacek, jsme o deset let dal..v roce 2012 treba)..a on to dokazal otocit a tu svoji vizi prosadit. Ted Tesla proda 2M aut rocne cemuz nikdo pred deseti lety neveril a lidi se mu smali a je to model kterej je skalovatelnej jen poctem tovaren a bude se jeste zefektivnovat nastupem robotu, takze vzroste marze. Za tohle vsechno mel dostat bonus 56miliard o kterej se soudi, protoze investorum sice jeho napady vydelaly stovky miliard dolaru, ale par z nich ma problem s tim aby neco dostal i on.
Pak je tu SpaceX..Opet jeho napad do kteryho dal skoro vsechny prachy ktery mel z prodeje paypalu a kterej skoro krachnul nebejt zakazek od americky armady a nasa a opet pres deset let trvalo nez se ta firma trochu zvedla a zacala bejt validni. Zacala testovat pristani prvniho stupne na lodich, pak pristavaly dva stupne simultalne na pevnine z falcona heavy, pak prisel Starship. Exponencialne ta firma jede nahoru a az bude jednou na burze, tak bude mit vetsi valuaci nez Tesla.
sidebusiness tehle firmy jsou starlinky. Opet Elonuv napad aka internet pro celou planetu at ses kdekoliv. Bude ti fungovat v letadle, na zaoceansky lodi i na katamaranu nekde v pacifiku. Opet velky pocatecni naklady, ale v roce 2021 ho pouzivalo asi 10k lidi. Ted pres 5M lidi. Jestli ho nekdy bude pouzivat treba 200M lidi, tak hodnota SpaceX bude uplne astronomicka.
Tyhle dve veci mi prijdou, ze jsou pro lidstvo a jeho posun dal jako rasy..Docela podstatny.
Twitter beru jako jeho zviratko, hlasnou troubu jeho nazoru a vec pres kterou si za par let objednas tesla cab.
Nejaky tunely pod LV neresim..Dalsi businessy moc nevim ktery ma...Takze v kontextu tech dvou velkejch firem mi je to, ze si nechal nekym vylevelovat nejakou postavu v Diablu..celkem u prdele. Samozrejme je to kretenismus a jestli nekde pronesl ze ji vyleveloval od levelu 0 on a kecal, tak je to dement, ale muj mladsi patnactiletej bracha bere od lidi prachy za to, ze jim leveluje postavy ve wowku a zabiji jim bosse v elden ringu a vydela si za to asi 40k mesicne v prepoctu..takze je to ocividne dneska vec, ktera je v game svete celkem bezna a pro me to neni nic, co bych u Elona potreboval resit tyden.