• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Mel jsem pres tyden Sko a pres tyden Taycan. S obema jsem mel dojezd prumerne 250-300km a to jsem jezdil jen kolem Prahy :) - [KOUDY @ Fotky aut: vlastní, služební - V čem si NYXáci vozí p*del ] ..Teslu jsem nabijel za tech par dni 3x a Taycana 4x a to umim jezdit dost efektivne. Takze jasne. Dojedes tim po cely evrope, ale bude ti to trvat o 2 hodiny dyl nez dieselem, takze dokud nebude u elektrik dojezd dvojnasobnej, tak je budu brat furt jako vozitka na Prahu a okoli :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: Mestsky? Tim dojedes po cely Evrope a dost v klidu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: jako jo a ne. nakonec se změní konzumní vzorce. Reálně spoustu toho zaplatilo to, že megakorporace dosáhly znehodnocení investic střední třídy, což je tedy vlastně způsob, jak se zalíbit nižším třídám, konkrétně Trump je hodně o nenávisti vůči středním třídám, která je vlastně masovější, než nenávist vůči top oligarchii (právníka viděl kdekdo, ale kdo někdy potkal osobně oligarchu, ha?)
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: no to nepochybně, vždy to zaplatí klienti...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: no je to takový fantomas efekt pro mobilní operátory: zaplať Starlinku za roaming, nebo nejsi. Operátoři ale najdou způsob, jak na nás satelitní roamingové poplatky přenést, nakonec...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SCHWA: tak to zalezi na tom kolik a co po tom meste vozis :)
    PES
    PES --- ---
    SATAI: tak ona velká chvíle bude v okamžiku víceméně celosvětového LTE (popř. pak 5G) pokrytí s dohodami od různých velkých TelCo operátorů, pokud začne StarLink kasírovat poplatky (byť malé na hlavu/zařízení, ale v obřím počtu) za uživatele, kde operátor bude jít de-facto jistotu pokrytí i tam, kde nemá vybudovanou pozemní síť.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Starlink profit growing rapidly as it faces a moment of promise and peril - Ars Technica
    https://arstechnica.com/space/2025/02/starlink-profit-growing-rapidly-as-it-faces-a-moment-of-promise-and-peril/
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    KOUDY: Městské vozítko?
    Vždyť je to skoro 5m dlouhé SUV aka family car :))
    Auto na popojíždění po městě si představuju trochu jinak.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: Vtipny je ten plural majestaticus.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Trump today on Elon Musk: "Elon got access only to letting people go that he thinks are no good if we agree with him and it's only if we agree with him; Elon can’t do and won’t do anything without our approval. And we’ll give him the approval where appropriate, and where not appropriate we won’t; Where we think there’s a conflict we won’t let him go near it.”
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: vlastne jsem uz o tom premyslel a zatim nic z toho. Moje myslenky byly, ze bych mohl prestat "mrhat cas hranim her" a mohl se venovat "produktivnejsim cinnostem" jako sledovat vykyvy kryptomen a sazet na rust .. z mobilu, v leze na gauci.
    A to je jediny argument pro a potom mam 4 duvody proc to nedelat. Palce drz radeji sobe, jestli v tom mas penize.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Well. Tohle me tak rozesmalo ze nevim jak na to reagovat uz. Drzim ti palce v investovani i kryptu kazdopadne :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: tesla je cisnke EV :D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: 3 mesice spatky to byl jenom hype, korekcni trend je jednoznacny. Tvoje plus muze byt pomijive a nemusi znamenat vubec nic.
    Kdo cekal na hype, uz mel davno prodat. Ted uz je to o cem o sazeni na to, jestli mnozstvi sracek ktere z tech dvou pada neprevazi ty dobre znejici sliby, ze kterych nic nebude? Pokud bych mel o kryptomenach premyslet jako o nejakem vyjadreni nalad: "citim se dobre = koupis si nesmysl", "citim se zle = prodam nesmysl, i kdyz prodelam".
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    to Y je ale po faceliftu fakt hezky tyjo. Driv se mi vubec nelibilo, ale ted mi to prijde jako supr mestsky vozitko.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    :)

PES
    PES --- ---
    KOUDY: bavíme se vážně o tomhle "kasínu" ??? ;-)))

KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: K zadnemu katastrofickemu propadu nedoslo. Furt je to o 100% vic nez tri mesice zpatky, kdy Trump vyhral volby. Kdo koupil na topu tak je ted samozrejme v minusu, stejne jako u akcii apod. Kdo neprodal na topu, protoze je moc greedy tak ted drzi a kdo koupil kdyz jsme o tom debatovali v auditku o kryptu pred volbama a zacinalo bejt jasny ze Pomeranc vyhraje..je porad 100% v plusu a jako chillguy ceka co Elon s DOGE v pristich letech provede..

SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: ja vim, ze to neni investicni doporuceni, je to presne ten nebezpecny typ kecu, kvuli kterym nepouceni lide ztraci statky.
    Takze ja jsem te doplnil, coz si mohl udelat sam, aby jsi "raketovy rust" zasadil do kontextu "katastrofickeho propadu".
    Cim vice padas, tim zdanlive vetsi rusty jsou. Hlavne kdyz vezmes to mensi cislo jako zaklad.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Jasne. I prechazeni pres silnici je hazard. Vsechno je hazard. Tohle neni investicni doporuceni. Investujte jenom tolik kolik muzete ztratit a chodte jen po prechodu kdyz sviti zelenej panacek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam