• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALMAD: ano, protože na holocaust jsou potřeba seznamy, když anonymní občany někdo normálně slušně postřílí na ulicích, tak to holocaust není a je to ok. Jinak absence "seznamů lidí" je přesně ten krok, jak zajistit, že všichni budou samozřejmě důvěřovat výsledkům voleb a nikdo je nebude zpochybňovat. Vidím, že světová demokracie stojí na opravdu pevných základech a její legitimita nemůže být zpochybněna - to nemohu říct...
    PES
    PES --- ---
    ALMAD: trochu mi to s tím státním seznamem lidí připomíná jednu scénku sira Humpreye ze seriálu Jistě pane ministře... (nedá mi to a zacituji ;-))

YES MINISTER 01x05 - Writing on the Wall ( Stahují se mraky ):

Humprey: O jednom tu není pochyb... Stahují se mraky.
    Bernard: Musíme vymyslet něco, co přiměje veřejnost smýšlet o administrativě vlídně, už jen kvůli té Eurokartě.
    Humprey: No ovšem.
    Hacker: Eurokarta?!?
    Humprey: Osobní průkaz. Bernarde! Informoval jste pana ministra?
    Bernard: Pane ministře, dělal jste včera poštu?
    Hacker: Ne, předělával jsem předělanou verzi (návrhu).
    Humprey: Takže v kostce. Brussel na nás chystá zavedení nové identifikační karty, kterou mají u sebe nosit občané v Evropské unii.
    Hacker: Dobrý Bože!
    Humprey: Naše ministerstvo zahraničí je ochotno na to přistoupit stylem něco za něco a dohadovat se o horách másla, o moři vína a mléku pro děti. Zkrátka válka o dělení trhu! A jak jsem slyšel, premiér po vás chce, abyste k tomu zavedl legislativu.
    Hacker: (zděšeně) Po mně!?!
    Humprey: Ano, je známo, že jste zaměřen proevropsky. Naši administrativu by to dlouhodobě zjednodušilo, takže je to dobrá nápad, nemyslíte?
    Hacker: Proboha!
    Weasel: Dobrý nápad?!?
    hacker: Dobrný nápad?!?
    Humprey: Není snad?
    Weasel: Politická sebevražda!
    Hacker: Chtít po Britech, aby u sebe povinně nosili průkazy totožnosti? Řeknou, že zavádím policejní stát! Kvůli tomuhle jsme bojovali ve dvou světových válkách, Humprey ???
    Humprey: Pane ministře, vždyť je to přece jen o něco málo víc, než řidičský průkaz.
    Hacker: Je to poslední hřebík do mé rakve!
    Bernard: A co kdyby jste to třeba nazval Euroklub Express?
    Hacker: Bernarde! Buď mlčte nebo zmizte!!!
    Weasel: Proč to máme zavádět my? Proč ne ministerstvo zahraničí?
    Humprey: Přesně takhle zněl v původní verzi premiérův návrh, ale ministr zahraničí usoudil, že to je věc ministerstva vnitra a vnitro soudilo, že to je administrativní záležitost a premiér s tím souhlasil.
    Weasel: Přehazujou to jak horkou bramboru.
    Hacker: Nedivte se, když to tak smrdí.
    Humprey: Mám obavy, že identifikační karta má být tou poslední akcí, které se toto ministerstvo vůbec dopustí.
    Weasel: Skvělá munice pro antievropany.
    Hacker: Ano, copak si nikdo neuvědomuje, jak tahle věc evropskou myšlenku poškodí?
    Humprey: Ovšem, že ano. Proto ji podporují.
    Hacker: Ale... ministerstvo zahraničí JE snad proevropské.
    Humprey: Je i není.
    (všichni okolo): ???
    Humprey: Když prominete. ZAMINI je tak proevropské, že je spíše antievropské. Státní služba se totiž sjednotila ve svém přání zajistit, aby žádný společný trh nefungoval. A proto jsme tam vstoupili.
    Hacker: Co to říkáte?
    Humprey: Pane ministře, Británie má totéž směřování zahraniční politiky jako už nejméně pět set let. STVOŘIT ROZDĚLENOU EVROPU. Kvůli tomu jsme válčili s Holanďany proti Španělům, s Němci proti Francouzům, s Francouzi a Italy proti Němcům a s Francouzi proti Němcům a též Italům. Rozděl a panuj! Že ano? Proč bychom to měnili? Když to dobře fungovalo.
    Hacker: Ale tohle už je přece historie.
    Humprey: A i současná politika. Když chceme ten spolek rozložit, tak musíme být uvnitř. Chteli jsme to rozložit zvenčí, jenomže se to nepovedlo. Teď, když jsme uvnitř, z toho můžeme udělat dokonalý galimatiáš. Poštvat Němce proti Francouzům, Francouze proti Italům, Italy proti Holanďanům. Ministerstvo zahraničí je na vrcholu blaha, jako za starých časů.
    Hacker: Ale vždyť evropským ideálům jsme přece všichni oddáni.
    Humprey: (potuleně) Fakt, pane ministře?!? Hehehe...
    Hacker: Když ne, tak proč prosazujeme zvyšování počtu členů?
    Humprey: Přece z téhož důvodu. To máte v podstatě jako v OSN - čím více má členů, tím více sporů může vyvolat. A tím neschopnějším se také stává.
    Hacker: (zděšeně) To je příšerný cynismus!
    Humprey: (na oko vážně) Ano. Tomu se říká diplomacie...
    :::
    :::
    Weasel: A co na to řeknou ostatní?
    Humprey: Němci budou nadšeni, Francouzům je to jedno, Italové a Irové jsou zmatkaři takže to nikdy nezavedou, jediný kdo budoe protestovat jsou Britové.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PES: No, to castecne nejsou jizlivosti, ja si myslim ze to co tady pises se smajlikama je to nad jak tim Elon uvazuje: kdyz lidi a zakony nezapadaj do algoritmickejch struktur, meli bychom v ramci efektivity zmenit ty lidi a zakony, ne ty struktury. Change management je pro lamy, kdo je cool, tak pise a navrhuje z cisty vody.

Jinak SSN *ma* byt bizar, protoze se bavime o zemi co ma politicky odpor k obcankam a tomu, aby stat mel seznam lidi, protoze jakmile by je mel, tak muze vykonavat statni zvuli a Holokaust je jasnej dalsi krok. Trochunse to meni, ale spis v tech komunisticko-progresivních Kaliforniich, nez ze bys tim presvedcil nekoho v Texasu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Jasne. Protoze kdyz tu mluvim s lidmi, kteri si mysli, ze Elon zalozil Teslu, nebo ze nezalozil SpaceX, tak jim rikam at si prectou alespon jeho zivotopis, abychomo se mohli bavit v nejake nasi realite. Jako slovem bozim se ji nicmene neohanim, ale bylo by fajn kdyz uz nekdo nekoho hejtuje, tak aby si o nem alespon zjistil nejaky zaklady :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    DZODZO: klasicky sociopat. Absence empatie je poznavaci znak.
    KOUDY: vzdyt se ji kazdou chvili ohanis, jako slovem bozim :)

No, moje pointa (krom rejpu) byla v tom, ze jakej ma vztah s otcem je to posledni, co bychom tu meli probirat, vzhledem k tomu, jak ted (s trumpem v zadech) rozkopava babovicky na vsech stranach a snazi se o oligarchizaci usa.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    AVATAR: tak neviem, v tej knihe je to popisane velmi podobne ako to lici v tom interview, akurat je tam mozno pouzity taky sugestivny wording :)

Všechny fyzické šrámy však bledly ve srovnání s emočními ranami, které mu zasadil vlastní otec Errol Musk, inženýr a charismatický fantasta, který Elona dodnes trápívá. Po té školní rvačce se Errol postavil na stranu kluka, který Elona strašlivě zmlátil. „Tomu klukovi se zrovna zabil táta a Elon mu řekl, že je blbec,“ říká Errol. „Elon měl sklon lidem říkat, že jsou blbci. Jak jsem to mohl tomu klukovi zazlívat?“
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To jsem nevedel ze tahle knizka je moje bible. Zajimavy.
    DZODZO: prece koudyho bibli:

DZODZO
    DZODZO --- ---
    DZODZO: je videt, ze jsi necetl knihu, tam je to jasne napsane...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: Tak po ctyriceti letech se ty vztahy asi trochu narovnaj..to je pochopitelny..Ale to ze je jeho fotrik zmrd to nezmeni :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: podla toho co tam vravel v tom interview to nevypada, ze ho uplne neznasa, to skor budu nejake historicke veci, ktore uz tak moc neplatia (alebo ich vyfabuloval bulvar - clickbait predava)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DZODZO: vsak se taky na Elonovu mamu vysral kdyz bylo Elonovi asi 8 a Elon ho celej zivot nesnasi..i jeho bracha ho musel donutit at si k nemu jdou pujcit prachy na ten jejich prvni startup :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CRAZY_IVAN: dobry kanour, elon ma este co dohanat co sa tyka poctu potomkov :)
    PES
    PES --- ---
    SATAI: to snad až tolik nevadí, platné/aktivní by zůstalo jen jedno (ale fakt nuance SSN neznám - a raději ani nechci ;-) - stačí problémy s datovými strukturami tady ;-))
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: můžeš postupně mít víc čísel
    PES
    PES --- ---
    ARAON: to se přece nějak omluví (zaretušuje) ve stylu pořekadla "Když se kácí les, tak létají třísky..." ;-)))
    ARAON
    ARAON --- ---
    Za tohle by mel nekdo jit sedet, ale to se asi stane dost tezko.

PES
    PES --- ---
    ALMAD: jízlivosti stranou... upozorňoval jsem, že to je jen nástřel ;-) a měl jsem dojem, že 1 SSN = 1 osoba (a pokud ne, tak nejvyšší čas udělat "čistku" obdobnou - s nadsázkou - té, když se u nás čistily duplicity RČ zjištěné při kuponové privatizaci ;-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam