• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Vlastě ještě ten L-In profil mám, ale ještě z doby, kdy se to tvářilo opravdu jako kariérní síť a nezmutovalo to do pseudo-sociální sítě a rejdiště HR agentur překupníků lidí...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VOYTEX: jasne naivko:
    AI chatbots unable to accurately summarise news, BBC finds
    https://www.bbc.com/news/articles/c0m17d8827ko
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Vidis. Ja jsem treba kvuli praci na defakto vsech sockach co existujou vcetne linkedinu a tiktoku a na Twitteru muzes napsat proruskymu svabovi ze je to proruskej zmrd a nikdo ti nic neudela. Maximalne te typek blokne. Na facebooku mam jak soukromej tak firemni ucet na ktery mame reklamy a utracime tam treba 150k rocne..Ze svyho osobniho uctu jsem v nejaky diskuzi napsal zensky ktera chtela at ukrajinci tahnou domu a radsi umrou na fronte nez aby nam tu zvysovali najmy..ze je to proruska pica..a dostal jsem automaticky 30 dni RO jak na svym osobnim uctu, tak na tom firemnim, takze jsem nemohl 30 dni na fcb davat zadny prispevky jako soukroma osoba, ani davat zadny prispevky nebo reklamy jako firma..a vubec nikdo se semnou nebavil z nejakyho supportu facebooku..Takze na kazdy socialni siti mas proste tu miru svobody jinou a zaroven mas..coz jsi udelal ty..svobodu na nich nebejt, kdyz nechces nebo nemusis.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: No já na "sockách" nejsem - kromě NYXu (což je kategorie "Diskusní server" a nikoliv "Sociální síť") de-facto nic podobného sociální siti nemám/nepoužívám - dobrovolně jsem se kdysi (už když začínal FB) rozhodl, že takových sraček akorát žeroucích čas se účastnit nebudu...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: A? To nijak nepopira to co jsem rekl. Ses na tech sockach zadarmo a proto proste prebiras jejich terms and conditions ktery odklikavas kdyz se tam registrujes. Na twitteru nebudes velebit hitlera nebo te omezej jako hayneho. Na instaci nebudes hazet svy kozy a pero, nebo ti smazou ucet. Na facebooku nebudes rusakum nadavat do svinskejch svabu, nebo ti ucet omezej na 30 dni apod.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: to je poněkud zúžený pohled - spousta (dovolím si tvrdit že většina) lidí je tam jen proto, že tam jsou jejich známí + že tím také suplují agregátor zdroje informací...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: ano, seznam blokovaných webů je zveřejňován, pracuju v oboru, takže o tom něco vím. Jsou v zásadě tři, na jednom jsou hazardní weby, na druhém závadné potraviny a třetí jsem zapomněl, ale počítám je ten, který vydává Národní úřad pro kybernetickou bezpečnosti a jsou na něm phishingy a tak (? teď nevím)

Už když se v roce 2022 vydalo doporučení blokovat proruské dezinfo weby, po začátku invaze, tak kremleboti vyhráli několik soudů. Jak by dopadl soud s americkou korporací? (byť krachující...)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jezismarja. Jsme na socialnich sitich zadarmo. Nikdo nas na nich nenuti bejt. Jsme dospeli. Bylo nam vic nez 18. Kazdej si muzem vybrat socialni sit ktera nam vyhovuje a nemusime bejt na socialni siti ktera nam nevyhovuje. Nezijeme v cine, ale v demokraticky zemi. Tohle plosny zakazovani je fakt bizar.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: Ne, něco si o tom zjisti... ten to implementoval až když po tom byla poptávka, formát nedefinoval.

To je jedno. RSS sociální sítě opravdu nenahradí, bylo pouze jejich předchůdcem (stejně jako předtím mailing listy)
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: autorem RSS myslíš Netscape?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: to není pravda, každej provider ti defaultně do modemu nastaví svoje DNSko, jenom tohle stačí na odrazení 90% lidí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: jo takhle kdyby existoval místo Xitteru, Facebooku a Instagramu nějaký otevřený protokol, který může implementovat do své webové nebo jakékoliv aplikace úplně každý.... jako to bylo s e-mailem a webem, když Internet začínal... to by panečku bylo, že?

(jak a proč dopadl autor RSS doufám víš?)
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: bohužel těch "debilů" je strašně moc...

...a nepomáhá tomu ani to, že média anebo třeba i státní organizace apod. zvěřejňují info de-facto primárně na sociálních sítí (včetně toho X) namísto toho, aby ty subjekty měly primárně vlastní web a vlastní třeba i "pozapomenutou" technologii RSS jako informační kanál a podkanály (k dalšímu automatickému zpracování), kde by opravdu zveřejňovaly primárně.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: Počkej, chceš říct... Google ho smaže z DNS serveru 8.8.8.8 ... protože půlka lidí dnes nepoužívá nic jiného.... takhle v EU kromě cenzury místních DNS (která se stanou poviná) zavedeme cenzuru DNS na jakékoliv non-EU IP adrese? Co navrhujete dál, pane kolegu stratégu kyberválky s americkým korporátem?
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: to není o blokování, ale spíš jen o tom, zda jsme ochotni a schopni plošně takový de-facto morální závazek dodržet...
    SATAI
    SATAI --- ---
    HONZA09: abychom byli spravedliví... podařilo se mu mezi tím zničit spoustu jiných věcí
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: twitter vypneš úplně stejně, jako jakejkoliv jinej dezinfo web, smažeš ho z dns serverů. To bohatě stačí na to, aby traffic klesnul na pár procent.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SEJDA: Kadyrov prej zmizel a nikdo nevi kde je
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ:
    PES: no i technicky by to byl problém, náš Internet není za Velkým Čínským firewallem. Reálnější by bylo vyhrožovat odnětím licence na provoz Starlinku (třeba i jen dočasným... prostě zakázat dočasně provoz pozemních stanic). Ale to by samozřejmě spoustu lidí, co na tom už závisí, strašně naštvalo. Škála opatření, které nejsou střelbou do vlastní nohy, je poměrně hodně omezená. Víceméně to vypadá na potištěná trička a masivní letákovou kampaň, hmm....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam