• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PATISLAV: Ja uz si o tom neco cetl davno a zfleku ti vyjmenuju tak 100 nyxaku a nyxacek na ktere ta definice sedi. Musk je uplne jinej pripad.

Lidé s narcistickou poruchou osobnosti hledají léčbu pro pocity úzkosti, deprese, závislost na návykových látkách, problémy v zaměstnání nebo vztahové problémy, které se druhotně vyvíjejí v souvislosti s jejich narcismem. Bývá pro ně obtížné
    požádat o pomoc, protože to považují za známku slabosti a zraňuje to jejich sebevědomí. Také věří, že jim může porozumět
    pouze osoba, která dosahuje srovnatelného sociálního statutu nebo známostí. Psychodynamické přístupy v léčbě variují
    v důrazu na interpretace hněvu a zahořklosti či empatii a reflektování (nebo zrcadlení) pozitivních stránek sebevědomí.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOUDY: lol, ty jsi dáreček, bejt tebou, tak si o tom něco přečtu - projekce je jeden z průvodních jevů poruchy.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOUDY: Ne.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PATISLAV: narcistni poruchu osobnosti ma 98% nyxaku a 99% nyxacek.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Trump: Chilling Predictions (Made in 2016), Warning (2022) COME TRUE
    https://youtu.be/hJWZkzGkVrw?si=8MMZsu2V-e4WF5mH
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOUDY: ne, není to "jen" kretén, je to učebnicový příklad narcistní poruchy osobnosti.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PATISLAV: Trump zadnou poruchu spektra nema. Je to jen kreten. Zatimco Musk ve svym mozku vubec nechape, proc spolu lidi valcej a misto toho nesukaj aby se rodilo vic deti a mohli jsme se spolecne venovat osidlovani Marsu.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JIMIQ: jo, někdo tomu říká cold empathy, typická je u autistického spektra a ASPD. U NPD, tedy narcisů, záleží kde jsi na spektru, lidi jako Trump vůbec nenapadne empatii použít, podle mě je to pro něj neznámej koncept.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: je rozdíl v "jak se budou chovat ostatní" a "jak se cítí ostatní"
    já to simuluju tak, že jsem se ptal a zapamatoval si sadu pocitů ostatních lidí v jistých situacích... a empatie je podle mě právě o tom, že ač ty by ses v té jejich situaci cítil jinak, tušíš jak se cítí oni...

není to exaktní věda a nic není stoprocentní ale něco fejkovat jde
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EU Negotiates Starlink Replacement for Ukraine with Four Satellite Operators
    https://mil.in.ua/en/news/eu-negotiates-starlink-replacement-for-ukraine-with-four-satellite-operators/
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES:
    JIMIQ: podle mě se to naučit či simulovat nedá... ale navíc, empatie je neutrální, nikoliv pozitivní vlastnost. Podvodníci musí být také velmi empatičtí, aby dokázali být úspěšní. Schopnost vcítit se do druhých lze využít pozitivně i negativně.

Resp. má to dvě roviny: empatie v rovině spontánního sdílení emocí, ta skutečně řadě lidem chybí, asi i mě, a pak nějaké "přemýšlení o tom, jak to vidí jiní". Na takové "sázce, jak se budou chovat ostatní" je ovšem postaveno kde co. Třeba akciový trh, apod. Je to spíš o napodobování nějakého chování, opičení se. Plus, pak je tady celá teorie her, ve které "geniální autisté" celkem excelují.

(Ovšem nikde není psáno, že mozek empatických lidí nefunguje na bázi nějaké efektivní implementace teorie her, akorát je to vytlačené na nevědomou úroveň... to, že si nějaké procesy neuvědomujeme neznamená, že mozek je stejně nedělá, akorát je nepouští do vědomí...)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: to bude normalne rozdelene, od lidi precitlivelych, kteri placou kdyz vidi, ze psik ma tvrde hovno a tlaci a tlaci, az po lidi vylozene psychopatickych, neustale patologicky poskozujicich druhych.
    Musk se priblizuje tomu patologickemu chovani, a popravde dost lidi manipuluje a ted uz to je skodlive masam, nejmene Ukrajincu.
    PES
    PES --- ---
    JIMIQ: Čau Sheldone ;-)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ARAON: tak je to jasny - Elon neciti empatii. Mam to podobne, ale zkusenostmi jsem se naucil empatii simulovat/predstirat, abych ve spolecnosti nebyl za kokota
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ARAON: Původní zdroj tohoto tvzrení je možné si prohlédnout na tříhodinovém záznamu rozhovoru mezi Joe Roganem a Elonem Muskem na YT
    Joe Rogan Experience #2281 - Elon Musk
    čas: 1:16:45
    Joe Rogan Experience #2281 - Elon Musk
    https://www.youtube.com/watch?v=sSOxPJD-VNo&t=4605s&pp=2AH9I5ACAQ==
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    To je asi nejsilnější přiznání chyby v úvaze, co sem kdy za celou Čermákovu kariéru zaznamenal, chtít po něm víc je zbytečný, nebo se to aspoň nikomu nepovedlo ani za posledních 15 let...

KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON
    ARAON --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    husty twitterovy prestrelky posledni mesic tyjo.

Vyjádřil se také šéf americké diplomacie Marco Rubio. „Jen si vymýšlíte. Nikdo Ukrajině nevyhrožoval, že ji od Starlinku odřízne. A děkujte, protože bez Starlinku by Ukrajina prohrála válku už dávno a Rusové by byli na hranici s Polskem,“ uvedl Rubio.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam