• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: ne, dneska stačí otevřít si Novinky
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GEE: Takze podle tebe kazdej kdo ma teslu ma zaroven twitter a cte vsechny elonovy tweety?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    a to neni uplne status symbol kterej chces mit :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: to ja ale nerozporuju :)
    ja fakt mluvim jen o dosahu specificky EM s tim jak se rozsirily socmedia...

a tehle relativne racio pohled mas mozna ty, ale skoro bych si troufnul tvrdit ze ho nebude mit vetsina kupujicich. Ale to je ciste domenka nepodlozena fakty. jen vyxchazim z toho ze tyhle znacky jsou presne z velke casti status symbol.
    a to co ted EM dela ten symbol hodne poskozuje.

A po pravde bych se nedivil kdyby v nejblizsi dobe misto fabrik a autosalonu zacaly horet samotne tesly...
    PER2
    PER2 --- ---
    TRANCEWARP: a nebylo to tak uz z vyroby?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    Mimochodem znamymu myho spolecnika nekdo povolil srouby na jednom kole na Tesle. Tady uz prestava vsechna prdel.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: jo no. Protože Tesly kupujou zásadně lidi mimo technologickou bublinu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: No diky bohu, ale kdyby mel, tak by to byl jeste vetsi magor nez Elon a pritom skvelej vizionar, inovator apod.

Podle me my zijeme v nasi technologicky bubline. Je otazka jestli kazdej kdo jezdi teslou ma zaroven twitter a vidi elonovy tweety. Za druhy Elona muzou za tri mesice odvolat z pozice CEO, stejne jako odvolali Jobse, a akcie poletej nahoru..etc. Me cena 100-200 dolacku prijde celkem ok pro nakup akcii tyhle technologicky firmy. Nemyslim si ze skonci jako Nokia. Elona muzou zavrit do blazince, odvolat, zastrelit pri atentatu, muze se jit lecit a pak se vratit zpet do starych koleji..etc..ta firma to prezije. Ja sam ted s nakupama akcii cekam co jeste prijde, ale kdybych resil elektromobil a mel na nej kolem milionu, tak si furt radsi koupim teslu nez elektrickou skodovku nebo wagena a uvazoval bych ciste pragmaticky z pohledu uzivatelskyho zazitku, technologii apod. Elon a jeho hysterie na twitteru by mi do myho rozhodovani nezasahoval. Stejne jako mi Jobs nezasahoval do nakupuju Iphonu a Ipadu. Chtel jsem proste jen nejlepsi user experience.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: myslim ze uplne ne.. Kdokoliv jinej nemel socialni media...
    I kdyz byl trreba ten HH naprostej silenec tak o nem v jeho dobe napr v praze vcedelo par lidi...
    O elonovi a jeho eskapadach vedi ted v CR desetitisice lidi...
    To samo o sobe poskodi jakoukoliv znacku na uplne jiny urovni imho.

A jasne vetsine kupujicoch tesel to jedno bylo. Ted uz nejspis neni... a myslim ze je jen otazka casu kdy misto fabrik a autosalonu zacnou horet samotne tesly...

ale mozna to vidim moc cerne :) uvidime za par mesicu az let
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: ukrajinci maj dost starosti sami se sebou. Tohle bud bude nejaka grupa typu anonymous, nebo kim secuan.
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: a kazdy samozrejme vi, ze na x utoci ukrajinci z biolaboratori
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: aleje, elon si zas povida se svym altem :D jeste by si s dalsim mel pochvalit jak je skvely otec
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Musk je v tohle stejnej blazen jako Trump imho. Neni potreba resit kazdej jejich tweet, protoze mnohdy placaj uplny blbosti..Jinak jo no..i z fightu se Zuckem utekl :)

jinak jsem zvedavej jestli na neco prijdou.

PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: ja byt putinem, tak elona pozvu do moskvy..... a tam by zmizel (hold nevyhral a navic se mu pritizilo).. ale on by to stejne neprijal, protoze z kazdyho fajtu utece :p
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Ty prodeje jdou tak dobre, ze tesla presla na model financovani 0% down, 0% interest.. Amici budou ty dva muset hodit z utesu aby se mohli vratit do spolecnosti, doufam
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Jasne ze byl. Howard Hughes treba..a tuna dalsich. Pred rokem jsem tu pastoval nazor nejakyho prodejce tesel v anglii, kterej rikal ze vetsine tech kupujicich je uplne u prdele co Elon placa na twitteru a resej ten produkt. Za kolik je, jestli je kvalitni apod. To se treba trochu zmenilo. Proto jsem tu psal asi tyden zpet ze jsem fakt zvedavej co s tim udela ten facelift Y, kterej je spolu s 3 nejprodavanejsi tesla model a ted teprve nabiha do vyroby. Jestli bude jeden/dva kvartaly slabsi a pak to zas pujde nahoru ty objednavky. Pak si reknu ok. Bylo to faceliftem Ycka kdy proste kupujici cekali na facelift par mesicu a proto byla slabsi poptavka..a nebo prodeje budou dal klesat a pak si budu rikat ok..Elon poskodil svym chovanim tu znacku.
    PEJR: Co je copium?..a jinak ano. Trump uz rekl ze mozna budou USA v recesi. Proto to dnes klesa vsechno zejo. BTC uz je 77k :)..Jen rikam ze neklesa jen Tesla, ale i plno dalsich technologickych gigantu,
    JIMIQ: I to je mozny. Podle me za to muze to Ycko. Proto cekam na dalsi kvartaly. V lese se imho ukaze. Z investicniho horizontu je tezko takhle soudit za jeden kvartal. To je ludwigova metoda. Vzit mesicni graf a rict hele koukej. Tesla klesa o 30%..a kdyz mu tam das rocni graf a reknes..Hele koukej..Tesla je furt nahore o 70%..tak ses hned v bloku..:)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: ten rozdil je ale imho v tom ze zadnej tenhle CEO nikdy pred tim nebyl na tomhle level aktivni demence (nebo zmrdstvi to je jedno jak tomu budeme rikat)...

Takze tady je celkem novej precedent v tom jak tu znacku poskodil.. a je otazka jak moc velke to poskozeni bude

aby se ten "status" nestal opakem spis...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: a neni dole spis kvuli tomu ze za lonsek prodeje nerostly, cybertruck je fail, semi po sto letech furt neni v seriove vyrobe, zadny novy model neni v dohledu (robotaxi haha), FSD nefunguje…
    PEJR
    PEJR --- ---
    KOUDY: Slusny copium mas, tahle krvava lazen je samozrejme primarne zpusobena tim ze se USA vybarvila jako zradce "zapadniho" svetovyho poradku a trump musk a tesla jsou toho symbolem. USA ceka stejnej osud jako UK po brexitu.. kdo utece vyhral
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Tak ted je dole kvuli Elon spree a taky kvuli tomu co rika Trump ne? Vzdyt i teba google byl 206 v unoru a ted je 160..takze 20% dole. To neni jen o Elonovi a Tesle.

Ja osobne myslim ze Tesla v dlouhodobem horizontu poroste, protoze se svet bude posouvat smerem ke sdileni aut, k robotaxikum apod a auto prestane bejt nejakej statusovej symbol, ale bude to proste vec u ktery nebudes resit luxus interieru, ale jen te nekam odveze. Stejne jako se bude zvysovat rychlost nabijeni, pokryti nabijeci infrastrukturou i dojezd tech aut a tim padem ta auta budou cim dal pouzitelnejsi pro cim dal vetsi skupinu ridicu. Plno ridicu si nic cinskyho nekoupi, protoze k tomu maj odpor. Evropsky elektromobily jsou casto spis jen preskinovany spalovaky pres frunku a pak tu mas lucid, rivian, teslu..Takze z investorskyho hlediska bych se tesly nebal a nemyslim si ze skonci jako Nokia. Furt ma tusim celkem dobrou marzi na kazdem auto, zefektivnuje procesy atp. Elon za rok bejt CEO nemusi. Nastoupi tam nejakej manazer typu Cooka a za deset let ta firma muze tam co ted Apple.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam