• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    KOUDY: ja uz som to auto "kupoval" tak dlho, ze veskere emoce opadli, tak teraz to uz beriem iba ako workhorse
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: Jimiq si mysli, ze roboti v tovarnach za 10-15 let nebudou
    tohle ale není pravda :) roboti jsou v továrnách už dnes - specializovaní a naprogramovaní

humanoidní roboti, kteří frčej na AI v továrnách za 15 let opravdu nebudou
    polo-humanoidní "roboti", které ovládá Pakistánec na dálku možná jo, ale neřekl bych že jejich humanoidnost bude výhodou... i ty Amazon sklady používají kolečkové roboty, protože je to rychlejší než chodit nohama

je možné, že bohaté paničky si pořídej "butlera", ale to je jaká perspektiva? 100 tisíc kusů prodanejch celosvětově a pak co?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    No zatim jsme tu dneska vyresili ze Jony se divi ze pekne ilustruju ze akcie jsou furt tak vysoko.
    Mezitim jsem je ja uz v listopadu prodal s 800% ziskem, protoze jsem cekal po Trumpove nastupu do uradu pad. To je ten rozdil mezi zacatecnikem kterej se ridi emocema a profi investorem no..
    Jimiq si mysli, ze roboti v tovarnach za 10-15 let nebudou
    Dragon nema rad deti a cte maxim.
    pro Geeho je tesla socialni status, zatimco Dzodzo ji pojmenoval Karen :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tesla je hlavně furt hrozná kaše. Dřív byla jedinej použitelnej elektromobil na trhu, ale i po deseti letech se nijak výrazně nezlepšila kvalita zpracování. Akorát sem se vrátil z konference v Bonnu, a vedle BMW vypadá jak import z východní Evropy.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: backdoory máš všude (z principu je to počítač a navíc připojený do sítě), takže se jen rozhoduje kdo je zrovna menší roziko a nepřítel :-/ (ale to platí obecně pro jakýkoliv sofistikovaný elektronický systém)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: mně se ptej..
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    KOUDY: Ehm, tedy odstranil jmena lidi u kterych neumeli interpretovat ten COBOL kod?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    robim to spravne? (s tym nazvom prisli decka, muska nepoznaju, ale funny coincidence :)

GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: Nope, ale s produktem si kupujes i socialni status. To auto je videt a neco o tobe rika. Tesla ti ho uz neda.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GEE: Rozumim. Vis kdo je CEO mercedesu? Nebo porsche? Nebo Aston Martinu ci Lamba? Myslis ze si vetsina lidi kupuje ten produkt kvuli produktu, nebo kvuli tomu co kdo rika nekde na twitteru?
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: Značku zničíš velmi rychle, ale důvěru v ní stavíš pomalu. Autem za mega půl se chceš pochlubit. Ne poslouchat, co Elon hlásí na Twitteru.

A pak tady máš Dolandovy cla - Tesle asi nepomůžou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GEE: A je to Elonem? Nebo tim ze to auto zacalo bejt bezny ve spolecnosti a ne neco "wow" ?..Podle me Elon nemusi bejt za pul roku/rok vubec CEO Tesly, takze nevidim duvod proc do ni dlouhodobe neinvestovat. Pred deseti lety ten produkt byl fakt sracka. Ted bych rekl ze uz je dost vychytanej.

PES: Tak jasne, ale je otazka kolik lidi si koupi radsi teslu a kolik cinsky/asijsky elektromobily s backdoorama apod.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: a to právě ten chladnokrevný investor musí také zahrnout do úvahy, že pro kupující ta Tesla nebude nej, ale fuj (jinak s tou dokonalostí to nepřeháněj, pořád má co dohánět proti spalovákům mechanicky i designově)
    GEE
    GEE --- ---
    KOUDY: Mám v práci dva hrdé tesličkáře. Oba záhadně o své Tesle přestali mluvit. Už se není čím chlubit.

Elektrickejch aut je víc než dost, já osobně bych si vybral u Kia. Před školkou teď parkovala EV9, kam bych se s dětma vešel i já.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Tak je jasny ze zacatecnici se ridej emocema a ne podle cisel jako Warren Buffet a dalsi lidi, kteri investuji 50 let no. To by jinak nemohl mit akcie cocacoly ktera prispiva k obezite lidstva nebo applu, kterej vyrabej cinsky deti.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: nutno do úvahy zahrnout, že ne všichni to počítají a hodnotí jako bezcitná amorální kalkulačka
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    GEE: Neresi co je spravny? Ke? Koupit si asi nejlepsi elektricky auto na trhu neni spravny? Zajimavy. Investovat do zbrojovek taky neni spravny, protoze zbrane zabijej lidi..akorat investori do rheinmetalu by ti rekli neco jinyho :)..Ja prodaval v listopadu se ziskem 800%, takze zisk tam nejakej byl kdyz kouknes na graf..Kdo tu teslu ted bude kupovat..mmm..A jaky elektricky auta mas na vyber? Kdyz Elon za pul roku CEO Tesly nebude, tak ty auta budou jiny? Myslis ze Tesla krachne? Vzhledem k tomu jak je rozjeta? Kolik ma penez na uctech apod? Ja furt myslim ze brecej hlavne levicaci a lidi, kteri si Teslu v zivote nekoupej, protoze na ni nema penize..a lidi kteri na ni maj penize a nekoupi si ji jen kvuli Elonovi..jsou furt v mensine :)..Za rok se tahle boure prezene a bude zas klid.

GEE
    GEE --- ---
    Já furt nerozumím, kdo tu Teslu teď bude kupovat, aby Kouďák a další kucí co neřeší co je správný co ne, ale koukají jen na čísla teda šli do zisku.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: to ještě vychází? :-O
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JIMIQ: Tak drzim palce pri cekani na 12 dolacu za akcii :)))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: ano a všichni mají P/E 60x nižší než Tesla :) vrátili jsme se v kruhu na začátek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam