DRAGON: spionaz asi byla v USA snadnejsi nez v SSSR, i kdyz Nixonske cistky byly extremni.
Koroljev vyvijel motory na letecky petrolej a kyslik, odtud Falcon 9. Americani vyvyjeli motory na tuha paliva a kysliko-vodive, i kdyz 1. stupen Saturnu 5 byl taky na petrolej. Rusove horni stupne delali z tech karcinogenu, ktere se taky pouzivaji ve volnem prostoru do dnes. Teprve tento mesic jsme slavili 1. cestu k Mesici ciste na petrolej.
Ja se vubec nesnazim delat, ze se veci nestaly. Ja se snazim delat, ze "vizionari" nejsou "nadlidi", nemaji zadne superschopnosti, mozna naprumerne, nejspise ne o moc. Neustale a konzistetne vyzdvyhuji tisice lidi, kteri se na tech uspesich podileli jako i desitku lidi z nejuzsiho vrcholneho managementu. Bavit se o "sirsim managementu" mi pripada mnohem smysluplnejsi, nez se dokolecka bavit o tom co by se dost mozna stalo i bez "vizionaru" techto jmen, s "vizionari" jinych jmen, anebo proste nejaky "bezejmeny" by to dal zadarmo svetu.
Urcite mel Jobs stesti, ze umrel mlady :D Z Muska nam roste mega otravny dedek.
"napumpovany rozpocet" je zaklad uspechu. A tisice schopnych lidi k tomu. Jinak to nefunguje, ze? ;)
Genezi dotykovych display jsem psal, proto aby jsme si uvedomili jak maly krok iPhone 1 byl, a ze to do roka dvou meli vsichni, a ze nemusi byt pravdou ze "kopirovali iPhone", i kdyz nejspise ano, protoze proc se namahat myslet, kdyz muzes opisovat.
Uspech Apple neni, ze prisli "s novym" ale ze toho dokazali vyrabet desitky milionu za rok, coz u iPhonu 1 urcite nebyla pravda, to se to teprve rozjizdelo.
Kdyz hodnotime firmy, nehovorime o "uspesnych produktech", protoze uspech produktu je casove omezeny trva jeden, mozna 3 roky a to je vsechno.
Mluvime o strategiich, o budovani struktury, retezcu, rustu poctu (kompetentnich) zamestnancu, nasobeni know-how, akvizici noveho, odprodeje stareho atp.
Ja vim, ze fan boys jsou fascinovani gadgets, ale z toho pohledu uspech Jobse fakt hodnotit nejde.