• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Jasne. Zadna celni valka nema jen vyhody, ale jak vidis, tak ta cla asi byla dobry napad. Biden je nejen ze nezrusil, ale naopak jeste rozsiril..Takze hejtit Trumpa za neco v cem Biden pokracoval, protoze mu to prislo jako fajn napad mi prijde trochu takovy..debilni. Ja osobne fanda celnich valek nejsem a uplatnovat je vuci partnerum typu kanada, mexiko nebo evropa mi prijde pitomy, ale u ty ciny to naopak celkem chapu a EU postupuje vuci ni dost podobne jako amerika.

Obchodní bilance USA – Čína (2018):
    Export USA do Číny:
    přibližně 120,3 miliardy USD

Import z Číny do USA:
    přibližně 539,5 miliardy USD

Obchodní deficit:
    přibližně 419,2 miliardy USD
    (nejvyšší v historii mezi USA a jedním státem!)
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY: Ti pěstitelé soji v USA jsou v prdeli pořád. Ten trh se už nevrátil. Důsledek Trumpovy obchodní války s Čínou.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ehm..Kdo se to tu semnou dva mesice zpatky hadal jak jsou humanoidni roboti uplne k hovnu, nebudou fungovat..cloveka nenahradej..Doma je mit jeste 20 let nebudeme apod?

Humanoidní roboti míří do domácností. Jak si stojí Evropa, USA a Čína - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-humanoidni-roboti-miri-do-domacnosti-jak-si-stoji-evropa-usa-a-cina-273343
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: To je clanek rok po tech clech. Z roku 2019. Nevypovidajici. Jak je to ted? Ctu ze pred rokem i Biden zvysil cla na cipy, elektromobily apod. Je to z idnesu a uz ho nevlastnil Babis, ale Prazak. Takze to neni prorusky medium urcite.

Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 100 procent, oznámila administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, solárních článků, baterií, kritických minerálů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku, stavebních jeřábů a na mnoho dalších položek.

Biden zachová cla, která zavedl už jeho republikánský předchůdce Donald Trump. Zároveň zvýší cla ostatní, uvedl Bílý dům. Odkazuje přitom na podle něj nepřijatelná rizika pro ekonomickou bezpečnost Spojených států. Podle Bidena ji ohrožují právě obchodní praktiky Číny, které jsou podle amerického prezidenta nekalou konkurencí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/usa-biden-amerika-elektromobil-cina-clo.A240514_120036_automoto_fdv

To co podle tebe udelal Biden je teda v alcatorstine WIN? Ja uz fakt nevim.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: To co pises jsem psal uz tady - [KOUDY @ Elon Musk] "Ja bych zas treba byl pro to aby se EU vysrala na spolehani USA, kazdej obyvatel EU dal treba litr mesicne ze svyho platu, na ukrainu se posilaly tuny zbrani a klidne armady z jinejch zemi (za rusko taky bojujou korejci) a vytlacil bych je z okupovanejch regionu. Putina pak svrhne jeho okoli jako kaddafiho ci saddama, ale ja jsem jen naivni investor chapes"

nebo tady 10 dni zpet - [KOUDY @ Donald Trump 2016+] "Co myslis. Jak to bude v evrope? Lidi si v pohode utrhnou od huby treba litr mesicne a budou to davat do fondu na zbrojeni a evropskou armadu? Nebo budou remcat ze sami maj malo a litr mesicne jsou ranni kaficka v home kitchen treba a o to se nehodlaj ochudit, takze at si rusko zabere klidne celou ukrajinu..jim je to u prdele. Podle toho pozname s kym v evrope zijem ne? Co myslis?"

a ta jednani v rijadu. Delegace apod ti teda prijdou jako joke jo? Lepsi by bylo nejednat s agresorem a nechat ho at si zabira dal ukrajinsky uzemi? To je podle me trochu blba strategie.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY:

Biden ta cla (možná) nezrušil, protože škoda už byla napáchaná, zemědělci přišli o trh se sójou, protože Čína se poohlédla jinde.

Každopádně ekonomové to vyčíslili na ztrátu 1,4 miliardy dolarů měsíčně, což zjevně v Koudštině znamená "WIN". Já už fakt nevím.

PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: opakovani se taky nikam nevede, to jsme probrali a nedosli ke shode..
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: poslat ukrajine vsechny nase zbrane co mame, protoze je stejne mame hlavne proti rusku(a az ukrajien padne, tak nam uz stejne budou k hovnu), zacit vybirat valecnou dan a vyrabet vic munice, ale to by tu vsichni hrozne breceli , ze to je komunismus nebo co.... aspon si tu nehraju na to, ze se americani snazi o nejaky mir, kdyz je to ocividny joke
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Típne je Trump jak svíčku? ;-)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    Video proc vsichni chudneme je venku, muzete hejtit :DDDD
    Hodne se tyka milardaru a dneska jsme tu o tom mluvili, takze je imho zcela ontopic.

Proč (skoro) všichni chudneme
    https://youtu.be/Pcg1_pffn8Q?si=GVy9mAHLanOQSBEn
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Elonek s Thielem uz se osamostatnujou.

Vrazil Musk Trumpovi kudlu do zad? Miliardář navrhuje nulová cla a volný pohyb mezi EU a USA - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/zadna-cla-a-volny-pohyb-mezi-evropou-a-usa-musk-prekvapil-odklonem-od-trumpovy-politiky-470986
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: To je strasny co? A co s tim jako evropani udelame? Co bys navrhoval prosimte?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Jak rikam. Ted tu hodnotime nejaky veci mesic potom co se dejou. Pro me je to jako mluvit s nyxakama v roce 2018 kdyz Trump uvalil cla na cinu a oni rikali jakej je to spatnej napad. Ja jsem rikal ze je to dobrej napad a rozumim tomu. Nakonec se ukazalo ze to byl dobrej napad a Biden po nastupu do funkce ta cla nezrusil, ale ponechal...Nebo kdyz mi Omnihash rikal ze brat akcie Mety na 95 dolarech je hrozna picovina a ze mam asi spoustu zbytecnejch penez..Dneska o tri roky pozdeji jsou akcie mety na 504 dolarech a pred mesicem byly 700..Takze ja jsem docela konzistentni v mejch nazorech i v presvedceni fungovani sveta. V listopadu jsem prodal akcie Tesly i vsechny dalsi a cekam co se bude dit. Stejne to udelal treba Buffet. Takovej starik. Takze pro me je proste tezky tu s par lidma diskutovat, kdyz se uz asi 5x ukazalo ze jsem mel pravdu a oni ne. Ted mi tu zas Jony nadava do nejakejch prorusaku kdyz sdilim neco na cem neni proruskyho nic a sdilej to vsechna svetova media. Jenze jemu to proste nesedi do jeho levicovyho narativu videni sveta a proto je to prorusky, nebo jedno ze 300 medii ktery to sdilej je najednou prorusky. Jako kdyby to snad snizovalo vahu toho videa. To je pak jakakoliv diskuze slozita..

Vítěz „krvavé lázně“ na burzách. Legendární investor Buffett se na pád akcií včas připravil - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/vitez-krvave-lazne-na-burze-legendarni-warren-buffett-se-pred-padem-akcii-ochranil-470947
    PER2
    PER2 --- ---
    KOUDY: putin uz je chudak celej rozhoupanej, posledni tyden zinetnzivnil bombardovani civilnich cilu na ukrajine a to i z more, kde plati nejakej americkej klid zbrani nebo co a kdyz se ukrajinci budou branit, tak prijdou o dalsi podporu, peace talks jak z rusky ucebnice....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ¯\_(ツ)_/¯
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PALEONTOLOG: Ne neprijde. Jen se tu snizuju na uroven nekterych diskuteru kteri kdyz s nekym nesouhlasi, tak je to hned prorusak nebo jede putinuv narativ. Nebo je to Trumpuv zak a podobny hovna. Ja jsem naopak konzistentni dost. Jenom jak rikam. Myslel jsem ze jsme tu co se tyce vztahu k rusku na jedny lodi a nemusime si tu porad dokola psat ze rusaci jsou curaci a Putin je zmrd. Cekal jsem ze to tak nejak vsichni vime a tahle otazka je teda vyresena. Rozchazime se pouze v tom, ze nekteri tu pisou podle toho jak by mel podle nich vypadat idealni svet a idealni valka a jak by ta valka mela idealne pro ne skoncit, zatimco ja ziju spis v tom realnym svete, koukam na realny data, ctu realny tweety od realnejch lidi a ctu realny media a vsechno tohle se od toho co by chteli nekteri diskuteri s hlavou v oblacich idealniho sveta..dost lisi..Takze jsme casto ve sporu. Uz jsem to psal Kaerovi. Kdyz napisu ze Za Bidena valka zacala, tak to znamena, ze za Bidena valka zacala. Neznamena to ze valku schvaluju a miluju rusaky dopici. Kdyz reknu ze Trump dela neco pro to aby tu valku ukoncil. Tak to znamena, ze Trump dela neco pro to, aby tu valku utocil. Coz jsou treba delegace v Rijadu, hrozba vetsima sankcema. Tlak na Putina i na Zelenskeho. Opet jsem nikde a nikdy nerekl ze s tim co Trump dela souhlasim, nebo to schvaluju, nebo mi to prijde jako skvelej napad apod. Opet nikde nic takovyho nezaznelo. Napsal jsem pouze realitu. Ze se snazi ukoncit valku. Coz je pravda, kterou tu nemuze vyvratit nikdo at se o to snazi jak chce.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOUDY: podivej, mozna ti hazeni na levicaky prijde vtipny, ale akorat se tim shazujes. koncepcne si misty odporujes, rikas a delas b, ale to uz jsem ti psal, na lidi to fakt nefunguje, je to citelne nekonzistentni
    KOUDY: proti kazetovy munici na skolku us diplomacie neposlala ani notu, takze to jsou takovy prazdny kecy pro prazdny hlavy pravicaku. lukasovic wibe
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Proste kapitulace.

USA začínají tlačit na Putina, aby se už konečně rozhoupal - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-rubio-v-bruselu-putin-musi-brzy-rict-jestli-to-s-mirem-mysli-vazne-jinak-odpovime-40516083

Podle ministra Rubia Spojené státy očekávají odpověď Ruska v následujících týdnech. „Nejprve chceme zjistit, zda je mír možný a zda je mu Rusko nakloněné. Trump chce ukončit válku za podmínek, které by byly přijatelné pro obě strany. Na nekonečná jednání nepřistoupí,“ uvedl po pátečním jednání Rubio.

O lhůtě v rozhovoru pro Novinky hovořil další z účastníků jednání, norský ministr zahraničí Espen Barth Eide. Pokud se k tomu v daném čase Moskva nevyjádří, měl by na ni Západ vyvinout silnější tlak v podobě dalších sankcí a zvýšené podpory Ukrajině.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Najs. 20 let..alespon neco pozitivniho :)..Lidi kteri nicej cizi majetek si nic jinyho nezaslouzej.

US Attorney General Pam Bondi said on Thursday that three defendants accused of vandalism targeting Elon Musk's Tesla electric vehicle company could face up to 20 years in prison.

Bondi said the damage to Tesla cars, dealerships and charging stations was "domestic terrorism".

Arrests and charges against the three suspects were previously announced by prosecutors.

Tesla dealerships across the country have been targeted in a wave of protests, but also vandalism and arson attacks, in response to Musk's influence over the Trump administration.

Tesla vandals face up to 20 years in prison, says attorney general
    https://www.bbc.com/news/articles/c204yvv1eexo
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Pokud bude, tak ano. Zatim k tomu nedoslo a proto o tom Pavel nemluvi ani o tom media nepisou. Stejne jako pokud svrhnou obcane treba Zelenskeho a novy prezident hned kapituluje a bude vitat rusaky, tak to bude kapitulace. Zatim k tomu nedoslo. Proto tuhle hru na "co kdyby" hrat nebudu.

PALEONTOLOG: Uz jsem tu psal ze ta dohoda o nerostech je zmrdovina. S tim nesouhlasis?

JONY: Zase klasicky lzes. Ty prijdes do klubu a zacnes tam vkladat lidem do ust slova ktera nerekli, pripadne zacnes resit picoviny. Ta podle tebe proruska sracka je video o tom, jak dve levicacky kundy strikaj V NEMECKU modrou barvu na AMERICKOU FIRMU. Neni v tom proruskyho vubec nic. Sdilela to vsechna svetova media. Daval jsem ti link treba na MSN ci na Reuters, ktera jsou podle tebe taky proruska (nejsou. Smula)..Takze je uplne jedno do jakejch kecu to zaobalis a zaroven je uplne jedno z jakyho zdroje ja to video postnu. Radiogenoa ma uplne stejny video jako Reuters. Ty smoulo. Takze jak uz sem ti psal. Nereaguj jako picus a nenapadej ostatni ucastniky s tim ze jsou prorusky kdyz hazej neco s tim nesouhlasis. Tesla je Americka firma. Nemecko neni prorusky. Tecka.

Tesla targeted by vandalism over Musk's right-wing activism
    https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-targeted-by-vandalism-over-musks-right-wing-activism-2025-04-01/

Tesla Dealership in Berlin Vandalized With Blue Paint
    MSN
    MSN
    https://www.msn.com/en-us/news/world/tesla-dealership-in-berlin-vandalized-with-blue-paint/vi-AA1C0SUX
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam