• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SATAI
    SATAI --- ---
    PER2
    PER2 --- ---
    kdyz mas ty "doly" v krvi uz od malicka :p
    Pomůže si Musk ke zlatému dolu? Jak má fungovat americký protiraketový štít Golden Dome a kdo ho postaví — Deník N
    https://denikn.cz/1739264/pomuze-si-musk-ke-zlatemu-dolu-jak-ma-fungovat-americky-protiraketovy-stit-golden-dome-a-kdo-ho-postavi/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASPAREK: ano. Kdyz se kaci les, letaji trisky. Seskrtali i treba spoustu neziskovej, svobodnou evropu apod.

Stop zahraniční pomoci z USA uškodí i české neziskovce. Ta doufá ve výjimku - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/organizace-clovek-v-tisni-donald-trump-usa-amerika-humanitarni-pomoc.A250129_185036_zahranicni_idh
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: to zni tak komicky, ze ja si toho magora snad odblokuju, tohle zni jako sranda :))
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    KOUDY: mame tady dneska konkretni priklad. Doge vyhazel lidi, nema kdo sedet na nocni a posilat varovani o blizicim se tornadu. Vznikne skoda na majetku a zivotech. To je takova kuri nozicka a maj si to lidi platit sami teda? To je colateral s kterym mame pri skrtech pocitat teda podle tebe? Holt to nekoho trochu nasere
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASPAREK: tak to zalezi ne? Rekne usetril jsem 20 micu tim ze stat nebude podporovat prague pride. Za me dobry. At si to gayove a lesby vklidu zaplatej sami. Nemusej to platit z mejch dani..gayove a lesby v tomhle klubu ale budou rikat ze cupr je smrd a pri narozeni hajloval. Na tomhle prikladu jsem ti chtel rict, ze kdyz skrtas a setris, tak vzdycky nekomu zavres nejakej kohoutek nebo slapnes na kuri nozicku a naseres ho. Coz bylo u toho Elona hodnekrat videt.
    SATAI
    SATAI --- ---
    KASPAREK: když máš zhubnout 10 kilo, tak také není důležité, zda to vyběháš z pivní pneumatiky nebo si necháš amputovat nohu
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    KOUDY: a tobe je uplne jedno jak ten cupr te lch 50miliard usetri? Dulezity je jenom to ze neco usetril?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASPAREK: tak ty whataboutujes. Ja se bavim o usetrenench penezich. Kdyz ti cupr rekne ze usetri 500 miliard a pak usetri 50 tak budes rikat ze je curak? Nebo ze i 50 miliard dobrejch?
    E2E4: ad to ukoncovani kauz, detaily si jiste dokazes dohledat

Přehled zastavených nebo omezených vyšetřování

SpaceX – diskriminace při náboru
    Ministerstvo spravedlnosti stáhlo žalobu na SpaceX, která tvrdila, že firma diskriminovala žadatele o azyl a uprchlíky tím, že požadovala americké občanství nebo trvalý pobyt pro pracovní pozice.

Tesla – rasová diskriminace
    Úřad pro dodržování smluvních závazků (OFCCP) zahájil v roce 2024 audit Tesly kvůli obviněním z rasové diskriminace. Trumpova administrativa však tento úřad zrušila, čímž audit ukončila.

Neuralink – týrání zvířat a klamání investorů
    Po výměně vedení v SEC a odvolání inspektorů v USDA není jasné, zda budou pokračovat vyšetřování týkající se údajného týrání zvířat a klamání investorů společností Neuralink.

Tesla – bezpečnost autonomního řízení
    Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) vyšetřoval více než 2,6 milionu vozidel Tesla kvůli nehodám spojeným s funkcemi "Smart Summon" a "Full Self-Driving". Po odvolání inspektora generála ministerstva dopravy je budoucnost těchto vyšetřování nejistá.

SpaceX – environmentální žaloba
    Texaská environmentální skupina stáhla žalobu na SpaceX kvůli údajné kontaminaci vody na startovacím místě společnosti. Toto stažení přišlo krátce po nástupu Trumpovy administrativy.

X Corp. (dříve Twitter) – žaloba na Bright Data
    Federální soudce zamítl žalobu společnosti X Corp. proti izraelské technologické firmě Bright Data kvůli údajnému neoprávněnému sběru dat. Soudce zdůraznil, že sociální média by neměla mít úplnou kontrolu nad veřejně dostupnými daty.
    E2E4: jo no, ja si dal praci s vyhledanim aktualniho a duveryhodnyho zdroje :)
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    KOUDY: jak jinej pribeh, mluvis o necem uplne jinym, proc vytahujes neco co jsem vubec nepsal, to se deje konkretne tam, ted odkaz tady byl snad dneska.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    AVATAR: nevím, nesleduju ani jedno do detailu
    - to snad není tak že ty úřady který mají dohled nad Elonovo businessem úplně zrušili

- první odkaz na Google
    $400 billion in December 2024.
    pod $300 billion teď..

Tesla CEO Elon Musk’s net worth falls below $300 billion; here’s how much he lost in 2025 so far - The Times of India
    https://timesofindia.indiatimes.com/technology/tech-news/tesla-ceo-elon-musks-net-worth-falls-below-300-billion-heres-how-much-he-lost-in-2025-so-far/articleshow/120098594.cms
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KAERO: ...až na Elona, kterej skončil v mínusu
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KAERO: je otazka kolik na statnim molochu na kterej je prisato plno firem i neziskovek dokazes usetrit bez toho abys nekoho nasral. Kazda korunka nicmene dobra. Dodaval jsem patnact let IT i do statni spravy a o prisatejch firmach s nepruhlednejma smlouvama za 30k MD apod bych mohl napsat knizku.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KOUDY: setrit vyhazenim lidi dokaze kazdy. setrit tak aby to melo hlavu a patu uz ne.
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMNIHASH: tak hlavně, že 5
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Koudy to oceni? Ja jsem nepsal ze neco ocenuju. Ptal jsem se jestli kdyz misto 500 miliard usetril za par mesicu 50, tak jestli si nyxaci reknou “i 50 je dobrejch” a nebo “on neusetril predne na dolar 500 miliare takze lhal a uz pri narozeni hajloval! Rikal mi to kamos volici spd kterej elona taky ted tri roky nesnasi!”…takze vidim, ze vyhrava druha moznost. Dobry :))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    1.)Vyhlásim že ušetřím dva biliony, páč lidi kradou kudy choděj
    2.)Naseru se do pseudoúřadu a jdu systematicky ničit život každýmu, kdo se ve dvaceti rozhod, že bude dělat pro státní správu
    3.)Paralizuju půlku země, a při tom vyházim všechny lidi, který dohlíželi na to, abych nebyl až moc velká komiksová svině, od daní přes pracovní právo po ekologii
    4.)Nedokážu si ani vylhat 15% úspor, co jsem slíbil, a reálně sem po všech mejch akcích v mínusu a jako bonus celej stát v háji díky mejm akcím
    5.)Nevadí, Koudy to stejně ocení
    6.)Donald mě vykopne, a vymaže mě z jakejchkoliv materiálů stylem, že by si i Stalin psal obdivný poznámky
    7.) Profit
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KASPAREK: miliardy mas v tech dokumentech videt. Mrtvy velryby a izraelci a deti v africe a ptacci na islandu jsou jinej pribeh.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    KOUDY: a muzu tech par miliard videt? A ty mrtvy co nedostali varovani na blizici se tornada kvuli nedostatku lidi na hlidani pocasi se pocita za kolik? A kdyz jsou urady rozmrdany a nefunkcni, ale usetrej prachy tak se to pocita jako uspech?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam